Back to Top
Maandag 24 Apr
85879 users - nu online: 1300 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Evenementen & Agenda (225)


Of ga naar Rubriek:


Met de 2e verjaardag editie van Backdoor Teadance nog fris in het achterhoofd, krijgt de Teadance op zaterdag 13 mei eindelijk zijn vervolg. In Akhnaton wordt het derde jaar ingeluid met het unieke Backdoor-gevoel: happy, sexy en vooral energiek!

apr 2017       
lees verder


De Zeedijk, Amsterdam’s gezelligste straat, wordt weer the place to be deze Koningsnacht en Koningsdag. Met een groot podium, verschillende live optredens en dj’s en met diverse buitenbarren kan het feest nu al niet meer stuk. Dit alles gebeurt zoals altijd onder de bezielende leiding van de “Bijlmer-beelduge” Coby van Dam.

apr 2017       
lees verder


Bijna is het zo ver, bijna is het weer tijd voor de jaarlijkse beren-invasie in Amsterdam. Van 2 tot en met 6 maart staat de stad in het teken van Amsterdam Bear Weekend 2017!

mrt 2017       
lees verder


Afgelopen jaar vierde La Demence zijn zevenentwintigste verjaardag in het Palais 12, een mega-locatie onder het Atomium in Brussel. Met 6.500 bezoekers van achtenzeventig nationaliteiten, een overweldigende binnenarena en shows heeft La Demence een enorme indruk gemaakt op dit mega-trefpunt.

feb 2017       
lees verder


Van donderdag 2 maart tot maandag 6 maart staat een deel van de Amsterdamse scene in het teken van het Amsterdam Bear Weekend. Dit is een jaarlijks evenement, dat enkele jaren geleden door Michael Roks werd opgezet als Amsterdam Bear Pride en is gericht op “beren, welpen, spierberen, pappies, molligen, jagers, ijsberen en alles daartussen in,” zoals de organisatoren de potentiële bezoekers omschrijven, maar dan in het Engels.

feb 2017       
lees verder


Na twee succesvolle jaren is de Teadance-party hipper dan ooit. De Backdoor keerde in februari 2015, na een radiostilte van tien jaar, in de hoofdstad terug. Het feest is alweer een begrip in de gay en open-minded partyscene. Een bomvol huis, ontspannen house-muziek die wordt gemengd met schitterende mc’s en opzwepende dance performances, prachtig entertainment en mooie mensen.

jan 2017       
lees verder


Op zaterdag 10 december geeft Eric Wiss onder de titel “U heb ik lief” een lezing over Gerard Reve en het katholicisme, waarin hij een antwoord probeert te vinden op vragen als: Welke factoren hebben bij Gerard Reve een rol gespeeld bij zijn bekering tot de kerk van Rome en welke mensen hebben hem hierin beïnvloed.

dec 2016       
lees verder


Op de donderdagen 8 en 22 december zal een buitengewoon evenement neerdalen in Club Church. Gewaagd, extravagant, satirisch, respectloos, scherp, onafhankelijk, politiek incorrect, verbazingwekkend en komisch... begrippen die op de een of andere wijze een samenvatting bieden van het voorstel van Cabaret Bizarro voor een zeer bijzondere avondje uit, voor het weekend ontwaakt.

dec 2016       
lees verder


Met het vallen van de bladeren en het kouder worden van de nachten kondigt zich een buitengewoon boeiend najaarsseizoen aan in clubland. Een van de highlights daarin is ongetwijfeld de “19th anniversary celebration “ van de intussen wereldbefaamde Antwerpse Red & Blue, die zich onlangs nog liet omdopen tot ‘openminded event venue’.

nov 2016       
lees verder


Inside Leather History, A Fireside Chat en Stichting LeatherHistory.eu organiseren op zaterdag 29 oktober een live-on-stage interview met de Amsterdamse ondernemer Martijn Bakker.

okt 2016       
lees verder


Van 27 tot 31 oktober staat de Amsterdamse scene in het teken van de twintigste editie van Amsterdam Leather Pride. Een belangrijke doelstelling van dit evenement is, zoals Frank van Schie, Mr. Leather Amsterdam 2015, stelt: Gezellige omgang met vrienden en andere fantastische mensen en praten over onze levens en ervaringen.

okt 2016       
lees verder


In het weekend van 29 oktober, van 28 tm 31 oktober, viert La Demence zijn 27e verjaardag.

okt 2016       
lees verder


Op dinsdag 4 oktober 2016 houdt drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin bij IHLIA een lezing over De mannen van Michelangelo. Hij was schilder, beeldhouwer, tekenaar, architect, dichter en urbanist. Een typische homo universalis van de Renaissance.

okt 2016       
lees verder


De Pink Party is in 1978 door het COC Limburg opgezet met de bedoeling meer inhoud te geven aan het begrip integratie. Omdat uit de diversiteit van de bezoekers blijkt dat de Pink Party een voorbeeld van integratie is, organiseert het COC Limburg de Pink Party nog steeds: op 8 oktober kun je je uitleven in de Augustijnenkerk.

sep 2016       
lees verder


Op 23 juni 2002, na twaalf jaar en 359 dagen, viel het doek voor de Havana, een begrip in de Reguliersdwarsstraat. De Havana was een zeer populaire zaak in de jaren negentig en had met spectaculaire feesten en vernieuwende muziek grote aantrekkingskracht op zowel homo’s als hetero’s.

sep 2016       
lees verder


Van 22 tot en met 25 september vindt de derde editie plaats van Rotterdam Pride. Voor dit evenement wordt iedereen uitgenodigd de seksuele diversiteit in Rotterdam te vieren. Naast een bomvol programma met veel kunst en cultuur zullen er in het centrum van de havenstad ook weer vele feesten losbarsten.

aug 2016       
lees verder


Voor de dertiende keer organiseert Phantasialand, Duitsland’s geliefde amusementspark in Brühl (vlak bij Keulen), Fantasypride, het jaarlijkse evenement voor homo’s en lesbo’s en hun vrienden en ondersteuners. Je kunt niet alleen genieten van de opwindende roetsjbanen en shows waar Phantasialand beroemd om is, maar ook van een gevarieerd aanbod aan extra hoogtepunten en feesten.

aug 2016       
lees verder


Antwerp Pride is een meerdaags feestelijk evenement met een homo cultureel karakter. Het vindt sinds 2008 jaarlijks plaats in het tweede weekend van augustus in Antwerpen en trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Antwerp Pride bouwt voort op Red & Blue’s Navigaytion, dat sinds 2003 jaarlijks in augustus aan boord van een schip plaatsvond.

aug 2016       
lees verder


De regenboogkleuren stromen over de hoofdstad. Conchita Wurst voelde zich na de overwinning op het Eurovisie Songfestival verplicht “altijd en overal kleur te bekennen” en de zangeres met de baard probeerde daarom ook aan zo veel mogelijk Pride-manifestaties deel te nemen.

aug 2016       
lees verder


De twaalfde editie van de Drag Olympics wordt dit jaar gehouden op vrijdag 5 augustus 2016. Ook dit jaar is de locatie voor dit spektakel het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam.

aug 2016       
lees verder


Tijdens Antwerp Pride zal Red & Blue op vrijdag 12 augustus en zaterdag 13 augustus weer garant staan voor evenementen van wereldformaat. Wie Antwerpen zegt, zegt Red & Blue. Begin dit jaar voerde het clubmanagement een drastische wijziging door van de beruchte “men only” politiek.

jul 2016       
lees verder


Na 26 jaar opgetreden te hebben als Dolly Bellefleur maakt cabaretier Ruud Douma zijn debuut. In zijn eerste one man show gaat hij terug naar zijn roots. Vanaf zijn prille jeugd voelde hij zich een buitenbeentje. Muziek was een welkome mogelijkheid om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

jul 2016       
lees verder


Roze Zaterdag keert terug naar Amsterdam! Dit jaar ongeveer een maand later dan de traditionele laatste zaterdag van juni, namelijk op 23 juli. De reden hiervoor is dat de jaarlijkse homo-manifestatie dit jaar het startschot geeft voor vijftien dagen EuroPride, een evenement dat sinds 1992, toen 100.000 bezoekers naar Londen trokken, jaarlijks in een andere Europese stad wordt georganiseerd.

jul 2016       
lees verder


Vrijdag 29 juli 2016 presenteert Blond & Blauw Theater met Pathé Cinema een hommage aan de Grand Diva in de grote zaal van het Tuschinski Theater te Amsterdam. Tijdens het Marlene Dietrich EuroPride Theater Gala treedt een scala aan artiesten letterlijk in de voetsporen van Marlene Dietrich, die in 1960 optrad op het grote podium van theater Tuschinski. Het concert werd destijds live op de Nederlandse radio uitgezonden.

jul 2016       
lees verder


Een dimensie waarin ogenschijnlijk conflicterende sferen worden verenigd tot een alomvattend totaalconcept waarin het zintuiglijke sterk op de proef wordt gesteld. Het profane en authentieke van de underground-cultuur geconvergeerd met het extraverte van de (art) fetish scene. Een continue stroom van opwinding in een uniek kader

jun 2016       
lees verder


Het Holland Festival is een grande dame onder de podiumkunstenfestivals, een dame die altijd met haar tijd is meegegaan en er zelfs vaak op vooruit loopt. Het festival kan terugkijken op een lange geschiedenis (het bestaat sinds 1947). De voorstellingen zijn te zien in de Stadsschouwburg, Muziekgebouw aan 't IJ, Westergasfabriek en de andere culturele trekpleisters van Amsterdam. Naast het enorme aanbod zijn er ook een aantal specifiek- gay interessante voorstellingen.

mei 2016       
lees verder


Van 23 juli tot en met 7 augustus 2016 strijkt EuroPride neer in Amsterdam. Reden voor de Protestantse Kerk Amsterdam en de organisatoren van de jaarlijkse Gay Pride Kerkdienst en Pink Christmas Kerkdienst om de bezoekers aan de EuroPride ook namens de kerken van harte welkom te heten in de stad.

mei 2016       
lees verder


De positie van HLBTQ’s in de asiel-procedure is het onderwerp van een verhit openbaar debat in Nederland. Diverse HLBTQ-organisaties hebben aan de noodklok getrokken: ze ontvangen berichten van HLBTQ’s die zich niet veilig voelen in de Nederlandse vluchtelingenopvang.

mei 2016       
lees verder


Wat begon als een kleinschalig initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een Fetish Community Event. De Fetish Pride, die dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei in Amsterdam wordt gehouden, wil samenwerking in de scene bevorderen en dat heeft inmiddels een uitgebreid programma opgeleverd. Een hoogtepunt is de Underground Fetish Party op vrijdag.

mei 2016       
lees verder


Meer dan duizend Amsterdammers sporten bij een LHBTI-sportclub. Samen organiseren ze voor het eerst een openbare LHBTI-sportdag om te laten zien waarom ze het zo naar hun zin hebben bij deze verenigingen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Alle belangstellen, óók hetero’s, zijn zaterdag 21 mei van harte welkom om mee te doen in Amsterdam-Oost.

mei 2016       
lees verder


Ondanks de gruwelijke terroristische aanslagen van enkele maanden geleden, neemt het leven in België ondertussen weer een beetje zijn normale gang. Het lijkt er daarom op dat Pride.be te Brussel, de manifestatie die de Belgische HoLeBiTrans-gemeenschap in de bloemetjes zet, toch zal kunnen plaatsvinden op 14 mei.

mei 2016       
lees verder


Amsterdam 4 mei 2016. Op en rond ons monument van trots, het Homomonument, zal ook dit jaar, na de twee minuten stilte om 20.00 uur, worden stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Tijdens de Duitse bezetting van Nederland zijn er mannen en vrouwen afgevoerd naar concentratiekampen. Ze werden opgesloten omdat ze Jood, zigeuner of homoseksueel waren. De nazi’s hadden een codering bedacht om de gevangenen herkenbaar te maken. Zo kregen Joden een gele ster, opgebouwd uit twee gele driehoeken, opgespeld. Zigeuners werden gekenmerkt met een bruine driehoek en homoseksuelen met een roze driehoek.

mei 2016       
lees verder


Na het succes van de twee concerten Gek van Jou met de vriendinnen van Heksenketel en vrienden van Mannenkoorts, is het Haagse Homomannenkoor Vox Rosa alweer Gek van Kerst. De koorleden en gasten zijn direct aan de slag gegaan met het instuderen van de kerstliedjes.

dec 2015       
lees verder


Op 19 december wordt wederom de verkiezing van Mr Rubber Nederland georganiseerd. Tijdens deze opwindende avond wordt een “ambassadeur” gekozen, die op internationaal niveau de Nederlandse gay-rubberscene kan vertegenwoordigen. Tot 2010 had Nederland nooit een kandidaat naar de Mr International Rubber Contest (MIR) in Chicago afgevaardigd, maar daar is toen door een kleine groep verandering in gebracht.

dec 2015       
lees verder


Ruim tien jaar geleden ontstond uit de groep vrijwilligers van de COC-leerfeesten een ploeg mannen die de jarenlange traditie van de succesvolle leerparty’s wilden voortzetten, nadat het COC besloten had er mee te stoppen. Het was toen oktober 2004. Jan-Willem, Johan, Bernie en vijf anderen staken de koppen bij elkaar en richtten nog in december de stichting FuckFloor op.

dec 2015       
lees verder


Het intieme theatertje Casa Rosso aan de Oudezijds Achterburgwal is vanaf zondag 29 november ’s middags zes weken lang het domein van de “dames” van Travestiecabaret, de theatervereniging die al sinds 1996 aan de weg timmert met “travestie met een knipoog.”

dec 2015       
lees verder


Gay Badminton Amsterdam organiseert in 2016 weer het International Gay & Lesbian Easter Badminton Toernooi. Het toernooi vindt plaats van 25 tot en met 28 maart 2016. Het toernooi wordt eens in de twee jaar gehouden en was in 2014 een groot succes, met bijna 220 deelnemers uit heel Europe en zelfs daarbuiten.

dec 2015       
lees verder


Het optreden van het Rozenkoor 2015 "Dansen op de vulkaan" vindt plaats op 22 november in Paleis van de Weemoed. Gepresenteerd worden nummers uit de roerige jaren twintig, uit de jaren van crises en de jaren van oorlog en vlak erna, waarbij zeer uiteenlopende gevoelens en sentimenten de revue passeren. De verscheidenheid aan stijl, taal en presentatie zorgen voor een extra dimensie.

nov 2015       
lees verder


Dankzij de inzet van onder meer Diana van Laar van Het Mandje en Roland Waasdorp van The little Thai Prince kon dit jaar weer worden genoten van de onvervalste Hartjesdagen op de Zeedijk.

okt 2015       
lees verder


Natuurlijk zijn er “altijd” mensen geweest met een voorkeur voor leren kleding, of voor de ruige mannen die uit hoofde van hun beroep bepaalde leren kledingstukken dragen, zoals cowboys met hun chaps, motoragenten met hun hoge leren laarzen of motorrijders in hun leren jacks. De laatste groep kreeg in 1953 een opwindend icoon met Marlon Brando in de film The Wild One, terwijl in het subculturele circuit het oeuvre van Tom of Finland een uitgelezen selectie biedt van opwindende kerels in (beroepsmatig) leer.

okt 2015       
lees verder


In het weekend van 10 oktober vindt wereldwijd “Coming Out Day” plaats. Voor de Haagse organisatie van het feest Popcake een reden voor de voorzetting van een nieuwe Haagse traditie met de tweede editie van Cotton Candy. Een groot heterovriendelijke feest in Poptempel Paard van Troje.

okt 2015       
lees verder


Van 24 september tot en met 27 september staat Rotterdam in het teken van de Rotterdam Pride. Na het succes van de eerste editie komt er dit jaar een spetterend vervolg. In de stad leven 174 nationaliteiten en diverse erotische oriëntaties samen, daarom heeft de organisatie dit jaar gekozen voor het thema: seksuele en culturele diversiteit.

sep 2015       
lees verder


Onderdeel van de jaarlijkse Amsterdam Pride is de Tears of Pridewalk.

sep 2015       
lees verder


Voormalig minister Hedy d’Ancona houdt op 23 september de jaarlijkse Mosse-lezing met de titel Voorbij de M/V-maatschappij? Hierin blikt ze terug op de manier waarop vrouwenemancipatie én homo-emancipatie vanaf de jaren zeventig onderwerp werden van overheidsbeleid.

sep 2015       
lees verder


Amsterdam kijkt terug op een Amsterdam Pride met meer bezoekers dan ooit, de organisatie is inmiddels begonnen met de editie van 2016.

aug 2015       
lees verder


Na twee jaar afwezigheid, is er dit jaar weer wél een editie van de Hartjesdagen op en rond de Zeedijk op de Wallen. Traditiegetrouw zullen mannen zich weer verkleden als vrouw en vrouwen als man, maar er is meer. Volgens de organisatie is er een 'nieuwe vorm bedacht, die voor alle ondernemers en bewoners van het gebied interessant is'.

aug 2015       
lees verder


Antwerpen wordt weer goed op de kaart gezet als gay friendly capital tijdens Antwerpen Pride van 6 t/m 9 augustus 2015. Gedurende deze hele week vinden er feesten, sportmanifestaties, tentoonstellingen en culturele activiteiten plaats.

aug 2015       
lees verder


Amsterdam is wegens de wereldwijd bekendstaande tolerante houding een van de beste steden om in te wonen en te bezoeken voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT). De Amsterdam Gay Pride is met zijn 450.000 bezoekers in zijn soort een van de grootste Pride evenementen in Europa. Bovendien is Amsterdam de enige stad ter wereld die Pride viert met een uitbundige botenoptocht (Canal Parade) door de grachten.

jul 2015       
lees verder


Zeg: “Amsterdam Gay Pride” en veel mensen zullen in eerste instantie direct aan onze beroemde Botenparade denken. En terecht. Het is een zogenoemde parel van de Amsterdam Gay Pride. Maar ons festival is natuurlijk veel meer dan dat. Maar liefst negen dagen lang is de Amsterdam Gay Pride een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo- bi- en transgemeenschappen.

jul 2015       
lees verder


Op veler verzoek keert, ditmaal onder de naam Senior Pride, op 30 juli de bijzondere muzikale revue op de gracht bij het Paleis van de Weemoed terug. Deze revue is het jaarlijkse unieke eerbetoon tijdens de Amsterdam Gay Pride aan speciaal, maar niet uitsluitend, de Roze Senioren.

jul 2015       
lees verder


De kogel is door de kerk. De elfde International Drag Queen Olympics keren weer terug naar Amsterdam tijdens Gay Pride 2015! Op 31 juli aanstaande zullen de beste dragqueens en -kings van de wereld neerstrijken in onze sportieve hoofdstad om voor de eindoverwinning te vechten in het meest vooraanstaande evenement voor travo-atleten ter wereld.

jul 2015       
lees verder


Red & Blue, Antwerpen’s gay-icoon en het gebouw waarin de grootste gayclub van de Benelux is gevestigd, komt vanaf deze zomer aangestormd met een niet eerder geziene diversiteit aan internationale concepten.

jul 2015       
lees verder


In gesprek met Joost van Bellen en Nik van den Berg. Sleazy, hard en dirty. Deze zomer staat Toneelgroep Oostpool met Partymonster op Theaterfestival De Parade. Regisseur Marcus Azzini (Angels in America) laat zich voor zijn vijftien-jarige jubileum op De Parade inspireren door het spraakmakende leven van New York’s nachtlevenfenomeen, provocateur, Club Kid én moordenaar Michael Alig, die wordt gespeeld door Nik van den Berg.

jul 2015       
lees verder


Aan de vooravond van de Christopher Street Day Parade in Keulen op 5 juli kunnen homomannen op 4 juli feesten en de nacht wegdansen op de Gay Pride Editie van Cock-Pit. Cock-Pit is de enige “Men Only Circuit Dance Party” in Keulen en zeer succesvol vanaf de lancering in 2002 door Darko, die in de loop van z’n vijfentwintig-jarige dj-carrière talrijke contacten heeft gesmeed met diverse topnamen in de huidige dansmuziekwereld.

jun 2015       
lees verder


Gay Pride is ontstaan ter herdenking van de Stonewall-rellen. Deze ontstonden op 28 juni 1969 in de wijk Greenwich Village in New York City bij de ontruiming van de homobar The Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten terug te vechten.

jun 2015       
lees verder


Hoewel er incidenteel eerder protesten waren geweest tegen de treiterende invallen die de Amerikaanse politie regelmatig in homokroegen deed, hebben de rellen die op 28 juni 1969 uitbraken bij de Stonewall Inn in Christopher Street te New York geschiedenis geschreven. Dit niet alleen omdat de nichten hun stem verhieven, hun vuisten toonden en de homofobe agenten voor schut zetten, maar vooral omdat de ondertussen zeer strijdbare homobeweging een jaar later deze opstand herdacht met betogingen, niet alleen in New York, maar ook in Los Angeles, San Francisco, Chicago en andere steden.

jun 2015       
lees verder


Momenteel wordt in Brussel voor het eerst homo “Street Art” getoond. Een permanente, veertig meter lange muurtekening met werk van de vermaarde kunstenaars Ralf König en Fotini Tikkou.

mei 2015       
lees verder


Sinds de ingebruikneming van het door Karin Daan ontworpen Homomonument in september 1987 komen op 4 mei vele vertegenwoordigers uit het HLBTQ-achterland bijeen op en rond de drie grote roze driehoeken. De eerste 4 mei-herdenking op het Homomonument vond plaats in 1988.

mei 2015       
lees verder


Zaterdag 8 november viert de bar met Amsterdam’s grootste playroom haar dertig-jarig bestaan vanaf 22:00 uur in Club Akhnaton. Sinds 1984 heeft The Cuckoo’s Nest met haar rauwe sfeer een stempel gedrukt op de Amsterdamse gay scene.

okt 2014       
lees verder


Het is nu zes jaar geleden dat SEXY begon met het organiseren van zeer populaire dance-events voor het gay partycircuit. Het bedrijf is goed op weg een van de toporganisatoren en promotors van internationale gay-events te worden. Deze megafeesten met hun unieke lichtshows met lasereffecten, enorme led-schermen en een armada aan artiesten en dansers hebben inmiddels een trouwe aanhang in alle grote gay hotspots.

okt 2014       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Evenementen & Agenda vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
Eagle


Famous Cruise Bar

meer info |visit


Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren