Back to Top
Donderdag 27 Apr
85882 users - nu online: 1595 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Columns & Opinie (261)


Of ga naar Rubriek:


Opmerkelijk en ook wel pijnlijk incident vrijdagnamiddag 10 maart laatstleden, in de assisenzaal in Tongeren. Daar stond de drieëntwintig-jarige Abdullah Essah terecht voor de moord op de vijftig-jarige homoseksueel Erik Janssen. Janssen zou Abdullah betaald hebben voor seks, maar toen Janssen zei dat hij de homoseksualiteit van Abdullah openbaar zou maken, sloegen de stoppen blijkbaar door bij de dader.

apr 2017       
lees verder


“Dit is zó gay!” “Maar je ziet er helemaal niet lesbisch uit.” “Zo, jij bent goed gelukt.” “Mis je dan geen piemel?” Of: “Biseksueel? Kan je dan niet kiezen?” We kennen ze allemaal: de hokjesdenkers. Als m’n beste vriend, ook hartstikke homo - kijk, hier gaan we alweer -, zich uitspreekt over mijn pottenblouse, dan snappen we allemaal de grap.

apr 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Of ik vind dat PrEP door het RIZIV (de Belgische openbare ziekteverzekering) moet worden terugbetaald? Een strikvraag, want de meeste mensen weten wat ik professioneel toe en hoe ik soms hiermee in contact kom. Sluiks proberen ze mijn standpunt te achterhalen, wetende dat ik homoseksueel ben en misschien dus wel heel goed geplaatst ben om een passend antwoord op deze vraag te formuleren.

apr 2017       
lees verder


“Ga je zo mee naar huis,” fluisterde Paul in mijn oor. We zaten in de Amstel Taveerne. “Het is tien uur en Wim zal nu wel thuis zijn.” Paul’s grote snor boeide mij. Je kon ook duidelijk zien dat hij regelmatig naar de sportschool ging. Op dat moment werden er nog een paar biertjes voor ons neergezet.

mrt 2017       
lees verder


De zwoele wintermaanden van A.S.V.Gay zijn nog steeds volop bezig. Na alle heerlijke activiteiten, georganiseerd door de commissieleden, was het deze maand onze taak als bestuur om de leden eens in het zonnetje te zetten; de commissiebedankdag. Dagen met een competitief en alcoholisch karakter vallen altijd erg in de smaak en hier hebben wij onze creativiteit dan ook op los gelaten.

mrt 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Naar aanleiding van het overlijden van de Britse popster George Michael prees de HLBTQ-gemeenschap de rol van George Michael als rolmodel. Zijn coming-out was ook wel tot op enige hoogte heel moedig, maar het zal veel lezers hopelijk niet meer verwonderen dat de coming-out van rolmodellen nu net deel uitmaakt van de marketing en public relations van de persoonlijkheidscultus bij beroemdheden.

feb 2017       
lees verder


Ik stond tussen Hans en Pim in. Ze zoenden heerlijk. Opeens werd ik naar beneden geduwd. Ze deden hun gulpen open. “Zo,” zei Hans: “En nu ga jij pijpen.” Ik zoog zo hard als ik kon. Pim hield mijn hoofd vast en gaf mij corrigerende tikjes in mijn gezicht. “Kleed je nu uit,” commandeerde Pim me. Ik deed het. Hans en Pim betastten mijn hele lichaam.

feb 2017       
lees verder


Het zit er weer op het jaar 2016. En ik ben bang dat 2017 een jaar zal worden dat we ook niet snel zullen vergeten. Veel onschuldige mensen lieten weer het leven bij laffe aanslagen het leven en een enorme vluchtelingen stroom vanuit het midden oosten kwam naar Europa op gang. Niet duizenden maar honderdduizenden komen uit de voornamelijk door godsdienst oorlogen geteisterde landen naar Europa toe. Ook Nederland krijgt zijn deel en daarmee ook de problemen.

feb 2017       
lees verder


Lieve Noorderburen, Nu de obligate nieuwjaarswensen achter de rug zijn, tijd voor de traditionele korte terugblik op het laatste semester van een toch wel bewogen 2016, met enkele markante uitspraken van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media.

jan 2017       
lees verder


Na een drukke kerstperiode bij familie en vrienden zullen de A.S.V.Gay’ers weer herenigd worden in één van de leukste steden van onze zuiderburen: Antwerpen. Traditiegetrouw organiseert de reiscommissie van de Amsterdamse studentenvereniging een reisje rond de kerstperiode. Als het reisje net zo leuk wordt als normaal, dan kunnen de leden weer wekenlang teren op alle vunzige doch leuke anekdotes.

jan 2017       
lees verder


Afgelopen maand was ik getuige van een historische gebeurtenis. Voor het eerste in de wereldgeschiedenis bracht een gekroond staatshoofd een bezoek aan de HLBT-gemeenschap. Het COC Nederland, dat dit jaar haar zeventig-jarige jubileum viert, had op 22 november de eer om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op haar kantoor te mogen ontvangen.

jan 2017       
lees verder


Zo 2016 zit er weer op. Ja ja, dat ging snel. Zo zit je in de eerste lente zon en via de vakantie alweer in de winter. Wat we allemaal hadden voorgenomen bij aanvang van 2016 weten de meeste niet meer maar niet getreurd er is op 1 jan 2017 weer een nieuwe kans. Nieuwe voornemens om eens wat minder uren rond te hangen op Twitter en Facebook en je vrienden eens thuis uit te nodigen en ze eens echt in de bruine, blauwe of grijze ogen te kijken als je met ze praat.

jan 2017       
lees verder


Ik zat in de Huntsman. Het was erg gezellig in deze nichtenbar. Egbert en Pim zaten naast me. Een vriendenstel dat ik al langer kende. Zij waren twee grote, imposante mannen. Ze waren beiden kaal en hadden grote snorren. Maar ik had nog nooit iets met ze gedaan. Jantje stond achter de bar. Hij vermaakte de hele kroeg.

dec 2016       
lees verder


Bijna iedere homo, lesbienne of bi moet er ergens in hun leven aan geloven: uit de kast komen. En vaak blijft dat niet bij één keer: familie, vrienden, studiegenoten, je sportclub of je nieuwe werkomgeving; sommige mensen moeten iedere week de kastdeur opentrekken. Is de huidige generatie studenten eigenlijk helemaal out en proud?

dec 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, aldus een populair gezegde. Gaat inderdaad op voor heel wat succesvolle mannen, denk maar aan de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. Alleen schopte zijn echtgenote Hillary het niet tot de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten, maar wel haar verguisde rivaal en vastgoedtycoon Donald Trump.

dec 2016       
lees verder


Zo nog even en 2016 zit er weer. Voor heel veel mensen een jaar van ellende voor anderen “het viel wel mee” en voor de overblijvers een prima jaar.

dec 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Met de regelmaat van de klok reikt de bisschop van Antwerpen, Johan Bonny, de homoseksuele gemeenschap de hand. Ook in zijn nieuwe boek, dat vorige maand verscheen, denkt hij luidop na over nieuwe kerkelijke rituelen en daar horen volgens hem ook de nieuwe samenlevingsvormen bij, zoals wettelijk samenwonenden en holebi-koppels.

nov 2016       
lees verder


In september was het weer zo ver; we mochten een nieuwe lichting verse studenten verwelkomen bij de Amsterdamse Studentenvereniging Gay! Het hoogtepunt van de introductietijd is de ontrozing (“ont-roze-ing,” als in de kleur roze), hét weekend waarin je in twee dagen minstens vijftig nieuwe vrienden maakt en zo de hele vereniging inrolt. Maar wat moet je je eigenlijk voorstellen bij die introductie?

nov 2016       
lees verder


"Ik voel me automatisch aangetrokken tot mooie [vrouwen] - ik begin ze gewoon te kussen. ’t Is als een magneet. Gewoon kussen. Ik wacht niet eens. En als je een ster bent, dan laten ze het je doen. Je kunt alles doen... Ze bij hun poes grijpen. Je kunt alles doen."

nov 2016       
lees verder


Wim en ik hadden ons vol laten lopen in de Compagnie. Het was bomvol in de donkere kamer en we waren geil. “Zullen we even naar buiten gaan?,” schreeuwde Wim in mijn oor. Hij nam mijn hand en we gingen de trap af. Wim en ik liepen langs de Amstel. “Ik ken hier iets verderop een steegje. Laten we daar naar toe gaan,” stelde Wim me hijgerig voor.

okt 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Op het moment dat deze tekst naar de drukker moet, verblijft ondergetekende naar aloude gewoonte op het Europese fetisj-evenement van het jaar, Folsom in Berlijn. Het is het heuglijke weerzien met vrienden uit binnen- en buitenland, die men niet elke dag tegen het lijf loopt en een mogelijkheid om bij een frisse pint of gin-tonic over het voorbije jaar bij te praten.

okt 2016       
lees verder


Er gaat bijna geen week voorbij of we worden opgeschrikt door enorme veiligheidslekken in computersystemen. Persoonsgegevens van gemeenten en andere overheidsinstanties liggen te grabbel voor de meestbiedende. Meestal gevolgd door een slap excuus en verder zoek je het maar uit.

okt 2016       
lees verder


Over het bestaansrecht van een HLBTQ+-studentenvereniging. Vorige maand hebben wij, de Amsterdamse Studentenvereniging Gay, onszelf geïntroduceerd aan de hand van onze deelname aan de Canal Parade en een kijkje in onze maatschappelijke en gezellige kant. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar het bestaan van een studentenvereniging voor studenten die niet hetero zijn, is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

okt 2016       
lees verder


We lagen na te hijgen in een hokje van de sauna. Wim en ik. Het was maandagmiddag. Ik had een vrije middag genomen. “Wauw,” zei Willem, “dat was goed zeg.” Ik voelde nog even en zijn kontje was helemaal nat. “Even douchen nu?,” vroeg ik hem. “Ja, prima,” zei hij. “En dan tijd voor een biertje aan de bar. Ik trakteer je.” “Nou,” zei ik, “dan heb ik er toch nog iets mee verdiend.”

okt 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Wie neemt het in België (en in Europa) op voor de homoseksuele gemeenschap? Men is gemakkelijk geneigd te antwoorden dat het organisaties zijn zoals Wel Jong Niet Hetero, Cavaria als koepelorganisatie, et cetera.

sep 2016       
lees verder


Trots als een pauw kijk ik terug op twee geweldige weken. Alle onderdelen zijn succesvol en zonder incidenten verlopen. Ondanks af en toe een verdwaalde regenbui straalde de stad van vrijheid, liefde en saamhorigheid. Toen we eind 2013 aan onze uitdaging begonnen, vroegen velen zich hardop af of onze ambities niet te hoog lagen en of we niet te groot dachten voor zo’n kleine stad.

sep 2016       
lees verder


“Kijk eens achter je. Niet te opvallend! Over je schouder. Daar rechts. Tegen de muur aan. Werkelijk een beauty,” zei Hans tegen me. Ik zag een prachtige knul en gaf hem een knipoogje. Hij gaf me een knipoogje terug en kwam naar ons toe. We kregen een biertje van hem. “Je bent een lekker ding,” zei ik. De sfeer was broeierig.

sep 2016       
lees verder


A.S.V.Gay?! De meeste homo’s die we tegen het lijf lopen en vertellen over onze studentenvereniging, komen niet verder dan dat het “vast iets gays” is. Dat is trouwens al heel wat, want hetero’s verstaan steevast gewoon de letter “g” in plaats van gay, dus daar hebben jullie al een streepje voor.

aug 2016       
lees verder


Happy Gay Pride! Iedereen die Amerika wel eens heeft bezocht in de tijd dat de Gay Pride’s in volle gang zijn kent die uitdrukking. Iedereen, bekend of onbekend, wenst je een “Happy Gay Pride.” Van harte of zomaar een kreet; ik begon een beetje te twijfelen aan het eerste toen ik hoorde dat het publiek met evenveel enthousiasme het grootwinkelbedrijf Macy’s bedankte voor het vuurwerk dat werd afgestoken door het grootwinkelbedrijf op de “Fourth of July.” “Thank You Macy’s!” riep iemand naast me uit volle borst!

aug 2016       
lees verder


In 1976 werkte ik op het hoofdkantoor van de Vereniging van Openbaar Onderwijs op de Jan Luykenstraat. Na de kerstborrel besloot ik nog even de stad in te gaan. Ik was helemaal in het zwart gekleed met mijn zwarte cowboylaarzen aan. En onder mijn colbertje droeg ik een erg schitterend gouden giletje. In de Amstel Taveerne ontmoette ik Rob, een knul uit Rotterdam.

aug 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het eerste halfjaar van 2016 zit erop. Naar goede gewoonte tijd voor een beknopt overzicht van enkele citaten van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media het afgelopen semester. Alvast een spetterende zomervakantie voor iedereen!

aug 2016       
lees verder


“Amsterdam Gay Pride is niet zomaar een evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Al twintig jaar is de botenparade onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en niet meer weg te denken uit onze binnenstad.” Met deze woorden liet burgemeester Eberhard van der Laan afgelopen maand enkele malen weten hoe belangrijk de Amsterdam Gay Pride is voor zijn stad. En dat is het niet alleen voor de hoofdstad, maar ook voor de reputatie van Nederland in het algemeen. Hij opende met deze woorden een bijeenkomst naar aanleiding van het drama in Orlando.

jul 2016       
lees verder


Negenenveertig doden plus de dader maakt vijftig doden tijdens de slachtpartij in een homobar in Orlando (USA). Dat is de stand op het moment van schrijven, want het is niet uitgesloten dat onder de ernstig gewonden meer mensen alsnog overlijden aan hun verwondingen. Ik zal U besparen wat er op forums allemaal rondgaat, maar van enig nadenken is daar geen sprake.

jul 2016       
lees verder


Na drie jaar van voorbereiding is het eindelijk zo ver, het aftellen is begonnen. Wat tot nu toe alleen op papier bestond komt tot leven en begint een mooi en tastbaar geheel te vormen. Niet alleen wij zijn al jaren bezig met de voorbereidingen. Wij zijn de spin in het web en de olie die de motor helpt draaien.

jul 2016       
lees verder


Ik vond deze week tussen mijn post een rouwkaart en maakte hem snel open. “Na een lang ziekbed is in het ziekenhuis WIM DE GROOT overleden.” Ik schrok. Die lieve Wim. Hij had zijn lymfeklierkanker dus niet overleefd.

jul 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Hoewel ik deze column schrijf voordat de Pride nog moet plaatsvinden, net als vorige jaren is er al de nodige commotie over de Belgian Pride, nog voor de eerste opgedirkte travestiet met een pluim in de kont zich heupwiegend en ostentatief voor één of andere cameralens kapsones weet aan te meten.

jul 2016       
lees verder


In 2001 had Nederland de primeur en werd bij ons het burgerlijk huwelijk opengesteld voor personen van hetzelfde geslacht. Op 1 april werden in Amsterdam de eerste stellen met elkaar in de echt verbonden. Tijdens de EuroPride zal dit jubileum gevierd worden en roepen we andere landen op om ons voorbeeld te volgen.

jun 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, De Franse onderzoeksjournaliste Sophie Coignard weet van aanpakken. Weinig onderzoeksjournalisten graven zich zo diep in een dossier in, in een ultieme poging om de waarheid te achterhalen. Gefascineerd door allerlei (staats)geheimen en duistere machten, bracht ze in 2009 haar meest succesvolle boek Un état dans l’état uit, vertaald “Een staat binnen de staat.”

mei 2016       
lees verder


De Amsterdam Gay Pride is niet alleen uniek vanwege de botenparade, maar ook vanwege zijn straatfeesten. Waar in de wereld gaat de hele binnenstad een weekend lang uit zijn dak en bepaalt de HLBT-gemeenschap het straatbeeld?

mei 2016       
lees verder


Op 25 november jongstleden werd ik getroffen door een herseninfarct. Mijn linkerarm en mijn linkerbeen lagen gevoelloos naast me. Ik vertelde in mijn laatste column (in het januari-nummer) ook dat ik in het AMC op de afdeling Neurologie lag. Na één volle week zei de fysiotherapeut: “Wij kunnen hier niets meer voor je doen. Er wordt gewacht op een bed in het revalidatiecentrum Reade.”

mei 2016       
lees verder


Het rommelt weer stevig in de katholieke kerk. De paus vond het nodig weer eens een nieuw document te publiceren voor de mensen die niet zelf kunnen of willen nadenken. Het gaat over veel oude wijn in nieuwe zakken en het is dieptriest dat men daar in Rome blijkbaar nog steeds niet weet dat we in het jaar 2016 leven.

apr 2016       
lees verder


Beste vrienden van Amsterdam Gay Pride, Sinds mijn vorige column is er weer veel gebeurd. De concept-vergunningaanvraag is ingediend, de eerste vergaderingen met brandweer, politie en bewoners van de Prinsengracht hebben plaatsgevonden en tijdens ons kick-off evenement op Valentijnsdag zijn de deelnemers aan de botenparade bekend gemaakt.

apr 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Discriminatie en homofobie zijn schering en inslag voor homoseksuelen. Het is statistisch onmogelijk dat welke homo of lesbienne ook in zijn of haar leven hiermee niet te maken heeft gehad. Discriminatie gebeurt vaak op een subtiele manier; homofobie kan in fysiek geweld uitmonden.

apr 2016       
lees verder


Beste AGP-vrienden, van de redactie kreeg ik het verzoek of ik in de aanloop naar de EuroPride een column wilde verzorgen. Al is het een hectische tijd waarin veel deadlines samenkomen, toch heb ik met enthousiasme “ja” gezegd. Als directeur van stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) wil ik jullie namelijk de komende maanden graag meenemen achter de schermen van het mooiste evenement ter wereld.

mrt 2016       
lees verder


it een onderzoek dat kort voor de jaarwisseling openbaar werd gemaakt blijkt dat onder de volwassen Duitsers de jaren tachtig het decennium zijn waarin ze het liefst zouden leven als ze uit de naoorlogse decennia konden kiezen. Bijna een kwart (23%) gaf een voorkeur voor deze periode aan in de door de Deutsche Presse-Agentur geïnitieerde enquête. De jaren tachtig worden gevolgd door de jaren zeventig met achttien procent en de jaren negentig en het huidige decennium (vanaf 2010) met beide dertien procent.

mrt 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Bepaalde homodatingsites vragen bij de aanmaak van een profiel naar je “ras” of “kleur.” Ben je Kaukasisch, Arabisch, “Zwart,” “Aziatisch,” et cetera. Geen haan die hiernaar kraait. Maar als het over “zwarte” pieten gaat, dan is – vooral in Nederland – het kot veel te klein en wordt er moord en brand geschreeuwd.

mrt 2016       
lees verder


Leo en ik hadden zojuist koffie gedronken en een uitsmijter gegeten bij de strandtent Zeezicht aan het einde van de boulevard van Zandvoort. We liepen inmiddels langs de zee richting Noord. Richting naaktstrand. Het was nogal druk. Dus liep ik achter Leo. Ik bekeek het bewegende kontje in zijn rode zwembroekje en zag net niet het begin van zijn bilgleuf. En ik dacht: “Laat ik het nou maar toegeven. Ik ben gewoon verliefd op die billen.”

jan 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, Het maximumterreurniveau in Brussel is wellicht niemand ontgaan in Nederland. Net als andere buitenlandse toeristen hebben Nederlanders massaal hun geplande uitstapje naar Brussel voor het eindejaar voor onbepaalde tijd uitgesteld. Schrik voor aanslagen, heet het.

jan 2016       
lees verder


Lieve Noorderburen, opnieuw een jaar voorbij. Net als vorige semesters stonden de Vlaamse media vol van berichtgeving over de homoseksuele gemeenschap. Hieronder een kleine bloemlezing van het afgelopen semester.

jan 2016       
lees verder


Het zit er weer op, het jaar 2015 loopt op zijn einde als ik dit schrijf. Ik ben bang dat 2015 een jaar zal worden dat we niet snel zullen vergeten. Veel onschuldige mensen lieten bij laffe aanslagen het leven en een enorme vluchtelingenstroom vanuit het Midden-Oosten kwam naar Europa op gang.

dec 2015       
lees verder


Ik was achtentwintig jaar en had mezelf op acht dagen New York getrakteerd. Ik was zo zenuwachtig toen ik het vliegtuig betrad... Ik had een whisky verdiend. Voor me zat een leuke meid, Violet uit Rotterdam. “Ik ga eerst vier dagen naar New York, daarna vlieg ik naar Los Angeles om een vriendin te bezoeken,” zei ze. We klikten onmiddellijk en bleven maar praten.

dec 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Paus Franciscus had het niet gemakkelijk tijdens en na zijn fel gemediatiseerde reis in de Verenigde Staten. Hoewel hij tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties letterlijk met geen woord over het homo-huwelijk had gerept, had een AFP-journalist blijkbaar toch een subliminale hint over het afkeuren ervan in de woorden van zijn speech opgemerkt.

dec 2015       
lees verder


Tijdens de jongste Leather Pride in Amsterdam werden onder auspiciën van de Amsterdam Kink Academy diverse SM-workshops gegeven, zoals op zaterdag 24 oktober 2015 de workshops Cock & Ball Torture, Electro Play, Predicament Bondage, en Fear. Over de workshop Fear wil ik het volgende kwijt.

dec 2015       
lees verder


Justin Bieber: geliefd door velen, gehaat door velen. Fans van de zanger verkondigen al jaren dat hij fantastisch is en echt iets toevoegt aan de muziekwereld; anderen beweren precies het tegendeel. Maar wat blijkt nu? Ze hadden het gewoon moeten hebben over zijn geslachtsdeel.

nov 2015       
lees verder


“Doris, kun je even bij me komen?,” vroeg Barney Rapp. Ze zong bij zijn band en ze was nog een tienermeisje. Haar opa’s en oma’s waren emigranten uit Duitsland. Voluit heette ze Doris Mary Ann Kappelhoff. “Wij moeten iets aan je naam doen,” zei Barney. Hij had haar net het nummer Day by Day horen zingen.

okt 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Op het ogenblik dat deze column naar de drukpersen moet, zit de Amerikaanse ambtenaar van de burgerlijke stand Kim Davis nog steeds in de cel. Daar kwam ze in terecht omdat ze na een eerdere veroordeling nog immer weigerde huwelijksaanvragen van homostellen te verwerken in de aanloop naar hun huwelijk. Dat is in strijd met haar katholieke geloof.

okt 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Ik dacht dat het niet meer van deze tijd was, tot een artikel op de BBC-nieuwssite me terug met beide voeten op de grond bracht. Hoe vrouwen pas na tien, twintig jaar erachter komen dat hun man homo is. Jammer genoeg zijn er nog steeds mannen, ook in onze contreien, die verkiezen in het huwelijksbootje te stappen om zich de woede van de familie niet op de hals te halen.

sep 2015       
lees verder


September alweer, ik heb altijd moeite met deze maand. De weermannen en -vrouwen spreken al over de nazomer en onontkoombaar zitten we weer snel op de 21-ste, het begin van de herfst en de aanvang van het grote sterven. Raar eigenlijk dat ik dit zit te schrijven terwijl het buiten bijna dertig graden en begin augustus is en iedereen het heeft over de verschillende Gay Pride Parades die de afgelopen maanden overal ter wereld gehouden werden.

sep 2015       
lees verder


Lieve Noorderburen, Onder het motto “Het is nooit te laat voor de eerste keer” trok ondergetekende naar de Antwerp Pride in het weekeinde van 8 augustus. Enkel op vrijdag en zaterdag, want op zondagmiddag moest deze tekst richting drukker.

aug 2015       
lees verder


Ik zat weer eens met mijn vriendinnen Marion en Anja op het terras van de Waag op de Nieuwmarkt. “Jullie raden nooit waar ik vorige week met mijn zussen Els en Carolien ben geweest?,” zei ik. Nou, ze hadden geen idee. “Ik was voor het eerst in de Ziggo Dome. Daar was een Sing-a-Long omdat het Eurovisie Songfestival zestig jaar bestaat. Het was geweldig.” “Gadverdamme, dat jullie dat leuk vinden. Wat een wansmaak,” zei Anja.

aug 2015       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Columns & Opinie vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
Red & Blue


hot gay club night

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren