Back to Top
Zaterdag 29 Apr
85884 users - nu online: 1426 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Algemeen (600)


Of ga naar Rubriek:


Homoseksuele mannen voelen vaak een drempel om deel te nemen aan team- of contactsporten zoals voetbal. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau over LHBTI’s in de sport dat onlangs verscheen.

apr 2017       
lees verder


Zwitserland is het drieëntwintigste land dat het verbod op het geven van bloed door homo's biseksuele mannen en MSM (Mannen die seks hebben met mannen) heeft op geheven.

mrt 2017       
lees verder


De gemeente Tholen gaat zich inzetten voor de bevordering van sociale acceptatie en de veiligheid van LHBT’s, m.n. jongeren. Dat is een opvallende stap, want de laatste jaren kwam de Zeeuwse gemeente vooral in het nieuws door LHBT-onvriendelijk beleid.

mrt 2017       
lees verder


De Stichting EQ is verontwaardigd over het scanderen van discriminerende uitlatingen over homo’s en lesbiennes door een religieuze groepering in het Wilhelminapark op Bonaire.

mrt 2017       
lees verder


De Engelse koningin Elizabeth II heeft naar jaarlijkse traditie weer enkele titels uitgereikt. Voor 2016 van de New Years Honours List, waarbij er eretekens lintjes worden uitgereikt, en personen in de adelstand worden verheven stonden er 1.197 mensen op de lijst. In 2015 waren dat 3 holebi's en 1 transgender een lintje. In 2016 kregen 9 holebi's een lintje.

feb 2017       
lees verder


Jojanneke van der Toorn is sinds 1 januari 2017 als eerste hoogleraar op de bijzondere leerstoel Workplace Pride. De focus daarvan ligt op inclusie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen (LHBT). Deze leerstoel is ingesteld door de Universiteit Leiden in samenwerking met Workplace Pride.

feb 2017       
lees verder


Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland gaan meldingen registreren van en over transgender asielzoekers die kampen met problemen op de gebieden van zorgverlening, huisvesting, discriminatie en veiligheid.

jan 2017       
lees verder


Diverse gemeenten organiseren voorlichtingsbijeenkomsten in asielzoekerscentra om de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te vergroten onder vluchtelingen. ‘Het is belangrijk dat gemeenten goed nadenken over de manier waarop ze voorlichting voor asielzoekers organiseren. Interventies kunnen namelijk ook niet werken of zelfs averechts werken. Dan wordt de houding onder deze groep tegenover LHBT’s eerder negatiever dan positiever.’

dec 2016       
lees verder


Twee jongeren die op hun school een GSA (Gay-Straight Alliance) hebben opgericht zijn genomineerd voor prijzen. Costas Vermeer, leerling van het Pieter Nieuwland College in Amsterdam is door magazine 7Days genomineerd voor de Jongere van het jaar Award. Nick Vijn, student Bloem & Design van het Clusius College in Alkmaar maakt kans op de mbo-uitblinkersprijs.

dec 2016       
lees verder


De nationale voetbalbonden van België, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Nederland, Noord-Ierland, Schotland en Turkije evenals de UEFA en FARE ondertekenden afgelopen maand The European Diversity Statement in de Amsterdam ArenA.

dec 2016       
lees verder


Op 1 dec 2016 wordt aan de oevers van ‘t IJ een hiv/aidsmonument onthuld dat de vorm heeft van een telraam. Want de getallen rond de ziekte zijn groot, nog steeds. In het kader van deze onthulling wordt bij IHLIA de expo Living by Numbers gehouden. De expo richt zich op de achtergronden van het monument en blikt terug op 35 jaar hiv en aids.

nov 2016       
lees verder


Wereldaidsdag is een internationale dag die gewijd is aan de bewustwording omtrent aids. Wereldaidsdag werd in augustus 1987 bedacht door James W. Bunn en Thomas Netter, beide werkzaam als voorlichter bij de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève, Zwitserland.

nov 2016       
lees verder


Net als in veel andere Europese landen werden ook in Duitsland jarenlang mannen gearresteerd en opgesloten enkel en alleen omdat ze homo zijn. In Duitsland gebeurde dat onder paragraaf 175 die van kracht was tot 1994 en waardoor homoseksualiteit strafbaar was.

nov 2016       
lees verder


De Engelse voetbalbond heeft Andre Gray voor vier wedstrijden geschorst vanwege een aantal tweets, waaronder een met een homofobe tekst. Volgens de voetbalbond is de speler van Burnley schuldig aan het in diskrediet brengen van het voetbal en discriminatie. Gray heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en zowel hij als zijn club aanvaarden de straf.

nov 2016       
lees verder


Bijna de helft van alle boeken, die ergens in de wereld verboden zijn, heeft een Homo-thema. Dat blijkt uit een inventarisatie van American Libary Assocation (ALA).

nov 2016       
lees verder


De VN-Mensenrechtenraad heeft een historisch besluit genomen met de benoeming van de Thaise mensenrechtenexpert Vitit Muntarbhorn tot eerste Onafhankelijke Expert voor LHBT’s, belast met het bestrijden van geweld tegen en discriminatie van LHBT’s en het bevorderen van de naleving van hun mensenrechten.

nov 2016       
lees verder


Er komt begin december duidelijkheid over een regeling voor meerouderschap. Dat beloofde minister Van der Steur aan het COC, tijdens de aanbieding van de petitie van Ouders van Nu, Meer dan Gewenst en COC.

nov 2016       
lees verder


Op Coming Out Dag ontving het COC een donatie van 2500 euro van NUON voor jongeren- en onderwijsactiviteiten. De cheque werd overhandigd aan COC-voorzitter Tanja Ineke door Cindy Kroon, directeur Klanten, en Ronald Stahli van NUON’s LGBT netwerk. Het geld is o.a. bestemd voor Jong & Out bijeenkomsten in heel Nederland.

okt 2016       
lees verder


Veel scholen vinden het bevorderen van LHBT-acceptatie belangrijk, maar lijken vaak niet te weten hoe ze dat optimaal kunnen doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onderwijsinspectie dat minister Bussemaker (OCW) naar de Tweede Kamer stuurde.

okt 2016       
lees verder


“Veel van de deelnemers aan onze ontmoetingsgroep voor oudere homomannen werden in de Sovjettijd in hun jonge jaren gechanteerd, ‘behandeld’ of geïntimideerd door de politie. Je werd echt gecriminaliseerd. Nu kunnen we gelukkig met elkaar volop in het leven staan, onszelf zijn en voor elkaar zorgen.” Aldus Alexei Marcicov uit Moldavië, die sinds enkele jaren in zijn land een ontmoetingsgroep organiseert voor homomannen.

sep 2016       
lees verder


Een heteroseksuele journalist van The Daily Beast krijgt veel kritiek nadat hij een artikel had geschreven over zijn ervaring met Grindr tijdens de Olympische Spelen in Rio.

sep 2016       
lees verder


Patiëntenorganisatie Transvisie presenteerde haar onderzoek naar de zorg voor transpersonen in Nederland. In het onderzoek keek de patiëntenorganisatie met name naar de gevolgen van de lange wachttijden. Patiënten wachten gemiddeld 1,5 tot 2 jaar op hulp. 26% van de transvrouwen en 7% van de transmannen grijpen naar zelfmedicatie, met ernstige complicaties als gevolg.

aug 2016       
lees verder


Volgens veel scholieren is voorlichting over seksuele diversiteit op hun school vér onder de maat. Dat blijkt uit het onlnags verschenen Zwartboek Slechte Voorlichting van twee COC jongerenorganisaties. Het COC wil dat aanstaande docenten in hun opleiding verplicht moeten leren hoe ze homo-acceptatie op school kunnen bevorderen.

aug 2016       
lees verder


Met het hijsen van de vlag op het plein voor het provinciehuis is het sinds 6 juli officieel: Drenthe is de eerste Regenboogprovincie van Nederland. Het Drents parlement wil hiermee een helder signaal afgeven dat zij zich sterk maakt voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT).’Iedereen telt mee in de Drentse samenleving.’

aug 2016       
lees verder


Pink Pistols een Amerikaanse nationale wapenclub voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, heeft na de schietpartij in de homoclub in Orlando zijn ledenaantal zien verdubbelen.

aug 2016       
lees verder


De rechtbank in Rotterdam heeft een inwoner uit Wateringen tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden in het Kralingse Bos en een poging tot gekwalificeerde doodslag in Soest, allen gepleegd in 1993. Het was de verdachte telkens te doen om de auto’s van zijn slachtoffers.

jul 2016       
lees verder


In januari werd in de Amerikaanse staat Alabama opnieuw het homohuwelijk bij wet had verboden, en dit ondanks de historische uitspraak van het allerhoogste Amerikaanse hof in de zomer van 2015. Maar inmiddels heeft federaal rechter Callie Granade de staat verboden homohuwelijken te weigeren omdat dit ongrondwettelijk is na de uitspraak door het hoogste hof in 2015.

jul 2016       
lees verder


Homo’s en lesbo’s lijken steeds meer geaccepteerd in de Westerse maatschappij, zeker nu, nadat vele wettelijke inperkingen de afgelopen decennia al waren afgeschaft, in steeds meer landen het huwelijk ook wordt opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Niet iedereen accepteert deze ontwikkelingen echter zonder morren.

jul 2016       
lees verder


Bij de schietpartij in de Amerikaanse stad Orlando van 12 juni zijn zeker vijftig personen om het leven gekomen en 53 mensen gewond geraakt. Er waren in totaal zes trauma-chirurgen aan het werk om de slachtoffers te helpen. De vraag is in hoeverre hier sprake is van een hatecrime, of van de zoveelste typisch Amerikaanse shoot-out.

jul 2016       
lees verder


De extremistische ultra orthodoxe Jood Yishai Shlissel is schuldig bevonden aan moord en zes moordpogingen. De man viel op 30 juli 2015 zes mensen aan tijdens de Gay Pride in Jeruzalem, waarbij een meisje van 16 aan haar verwondingen overleed.

jun 2016       
lees verder


EU-lidstaten versterken de gezamenlijke aanpak van haatcriminaliteit en verbeteren de zorg voor slachtoffers. Werkwijzen om ‘hate crimes’ te melden en te registreren worden voortaan uitgewisseld via een online compendium. Minister Ard van der Steur en directeur Michael O’Flaherty van het EU-Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) lanceerden de website in Amsterdam, tijdens een EU-conferentie over de aanpak van haatcriminaliteit.

jun 2016       
lees verder


‘Harteloos en schadelijk’, zo betitelt het COC een kinderfilmpje dat de Jehova’s Getuigen verspreiden. De boodschap van het filmpje is dat LHBT’s niet naar de hemel gaan en dat seksuele gerichtheid kan worden veranderd.

jun 2016       
lees verder


Het bestuur van Melbourne, de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, heeft 21 miljoen dollar vrijgemaakt voor de homo, lesbische, biseksuele en transgender gemeenschap.

jun 2016       
lees verder


Een kwart van de respondenten van het AmsterdamPinkPanel, bestaande uit LHBT’s, heeft in het afgelopen jaar een onveilige situatie meegemaakt. Het gaat dan vooral om uitschelden en/of het ervaren van een vijandige sfeer. Slechts één op de tien LHBT’s die een onveilige situatie heeft meegemaakt doet aangifte. Dat blijkt uit het buurtonderzoek 2015 van COC Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (UvA), dat jaarlijks uitgevoerd wordt onder het AmsterdamPinkPanel (APP).

jun 2016       
lees verder


Homo, kerk en godsdiensten in het algemeen zijn altijd een probleem geweest. De brandstapel, ophangen van hoge gebouwen gooien tot levenslange gevangenisstraf. Maar de tijden veranderen.

mei 2016       
lees verder


Begin maart reikte de Schiedamse wethouder Mario Stam de Jillis Bruggeman Penning uit aan Michael van Praag. De voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) krijgt deze onderscheiding omdat hij zich actief inzet tegen discriminatie op de velden en voor het tonen van respect. Ook is hij groot voorvechter van de emancipatie van LHBT’s in het algemeen.

mei 2016       
lees verder


De Turkse voetbalbond moet een voormalige scheidsrechter 7300 euro betalen, omdat hij vanwege zijn geaardheid aan de kant zou zijn gezet. De man is homoseksueel. De bond ontkent dat hij om die reden is ontslagen en zegt dat hij vanwege "tekortkomingen" moest vertrekken.

mrt 2016       
lees verder


Homomannen (5,5%) en biseksuele mannen (4,9%) worden vaker online gepest dan heteroseksuele mannen (2,8%). Homo’s krijgen met 1,5% drie keer zo vaak te maken met de online verspreiding van persoonlijke foto’s, filmpjes of roddels. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

feb 2016       
lees verder


Sinds 1 januari van dit jaar is het op de onlineformulieren van de gemeente Amsterdam niet langer verplicht de keuze ‘de heer/mevrouw’ aan te geven tenzij dit wettelijk noodzakelijk is. De m/v-optie staat nog wel op de formulieren om gericht te kunnen mailen, maar de invuller is vrij om deze wel of niet in te vullen.

feb 2016       
lees verder


De rechtbank in Lelystad heeft twee oud-Lelystedelingen veroordeeld tot één jaar cel in de cold-casezaak rond de dood van Les Strijder. De twee broers zijn veroordeeld voor mishandeling. Strijder overleed later aan de gevolgen van de mishandeling.

feb 2016       
lees verder


Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de Bredase rapper Ismo, die zich discriminerend zou hebben uitgelaten over Joden en homo’s. COC en CIDI hadden daar bij het OM ook sterk op aangedrongen.

feb 2016       
lees verder


Binnenkort zal PrEP, het preventief slikken van hiv-remmers, beschikbaar komen in Frankrijk, zo liet de minister voor volksgezondheid Marisol Touraine gisteren weten aan het Franse parlement. Met deze keuze zet Frankrijk een nieuwe koers uit op het gebied van hiv-preventie. COC Nederland, Aids Fonds en Soa Aids Nederland pleiten er voor dat PrEP ook in ons land breed beschikbaar komt.

jan 2016       
lees verder


Minister Bussemaker roept mensen op aangifte te doen tegen de rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Die zegt in het openbaar geregeld hatelijke dingen over Koerden, Joden en homoseksuelen. Bussemaker zei in het vragenuur in de Tweede Kamer dat ze het liefst zelf aangifte tegen de rector zou doen, maar dat dat om juridische redenen niet kan. Ze is zelf niet benadeeld door de uitspraken.

jan 2016       
lees verder


Premier David Cameron van Groot-Brittannië pleit er voor om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen. Dat deed hij tijdens de Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) in Malta, waar alle landen aangesloten bij het Gemenebest aanwezig zijn. De bijeenkomst werd geopend door koningin Elizabeth van Groot-Brittannië.

jan 2016       
lees verder


Er is een meldpunt opgericht om problemen rond sekseregistratie in kaart te brengen. Dit meldpunt is opricht door de Kafkabrigade op verzoek van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor het meldpunt is de Kafkabrigade op zoek naar verhalen van burgers die problemen hebben gehad met de registratie van geslacht. Op basis van die verhalen brengt de Kafkabrigade met betrokkenen in kaart wat de problemen en mogelijke oplossingen zijn.

jan 2016       
lees verder


Niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld zijn de iconische I amsterdam-letters. Werkgroep RozeLinks, onderdeel van Groenlinks, ziet de bekende letters graag veranderen in alle kleuren van de regenboog: van rood en oranje tot indigo en violet.

jan 2016       
lees verder


Het aantal moorden op transgenders in de Verenigde Staten heeft dit jaar een record bereikt. Dat zeggen activisten voor gelijke rechten voor transgenders, lesbiennes, homo's en biseksuele. Dit jaar zijn al 22 transgenders vermoord tegen 12 in heel 2014.

dec 2015       
lees verder


Het algemene veiligheidsgevoel van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuelen in Kennemerland lijkt redelijk stabiel. Toch heeft één op drie LHB-respondenten van het Pink Panel Kennemerland het afgelopen jaar persoonlijk te maken gehad met LHB-vijandigheid. Dit blijkt uit het rapport: ‘Incident wordt trend’ van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

dec 2015       
lees verder


Er is een inzamelingsactie voor het AIDSmonument in Amsterdam gestart op de crowdfundingswebsite Voordekunst.nl. Doel is om 10.000 Euro bij elkaar te krijgen als aanvulling op de bedragen die inmiddels zijn verworven.

dec 2015       
lees verder


SWOA krijgt als eerste welzijnsorganisatie van Nederland de Roze Loper uitgereikt. SWOA is tevens de eerste Arnhemse organisatie die dit keurmerk ontvangt. De Roze Loper is een keurmerk voor LHBT-vriendelijke ouderenorganisaties.

nov 2015       
lees verder


Als Britten gevraagd wordt zichzelf te plaatsen op een ‘seksualiteitsschaal’ van exclusief hetero- naar exclusief homoseksueel, dan geeft bijna een kwart aan niet 100% procent heteroseksueel te zijn – en onder jongeren van 18-24 jaar stijgt dit percentage zelfs tot 49 procent.

nov 2015       
lees verder


Begin oktober nam de Groningse burgemeester Peter den Oudsten tijdens een feest van COC Groningen & Drenthe de Roze Agenda in ontvangst. In het plan heeft de belangenvereniging beschreven waar zij de komende jaren mee aan de slag wil gaan.

okt 2015       
lees verder


Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft Zaanstad aangewezen als een van de regenboogsteden in Nederland. Regenboogsteden zetten zich in voor het vergroten van de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers).

okt 2015       
lees verder


COC Nederland vindt het besluit van de gemeente Amsterdam om geslachtsregistratie in gemeentelijke formulieren zoveel als wettelijk mogelijk is te schrappen een stap in de goede richting en een voorbeeld voor andere gemeenten om na te volgen.

okt 2015       
lees verder


Kom nog dit jaar met Europees emancipatiebeleid voor lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Die oproep doet COC Nederland vrijdag in een brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans, die onder meer verantwoordelijk is voor Mensenrechten.

sep 2015       
lees verder


En opnieuw is er een prof sporter uit de kast gekomen. Dit keer gaat het om de 23-jarige Britse prof rugby speler Sam Stanley. Hij is de elfde sporter die uit de kast komt dit jaar. Vorig jaar waren het er 25.

sep 2015       
lees verder


AmsterdamDiner Foundation heeft een nieuwe activiteit met een geheel nieuw bestuur: Stories Amsterdam. Een vernieuwend fundraisingevenement voor de ambitieuze generatie jongeren die wil bijdragen aan een wereld zonder aids en hiv. Waar 23 jaar geleden het AmsterdamDiner zijn oorsprong vond, zal vrijdag 9 oktober 2015 in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky de eerste editie van Stories Amsterdam plaatsvinden.

sep 2015       
lees verder


De enige ‘lege’ boot bij de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride liet wereldwijd duizenden mensen, die niet in vrijheid bij de Gay Pride kunnen zijn, de Nederlandse vrijheid digitaal ervaren. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Gay Pride voer er een boot mee met daarop alleen een 360 graden camera die live beeld en geluid streamde naar iedereen die meekeek via Pridestream.org.

sep 2015       
lees verder


Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat de weigering van de West Beemsterse Sport Vereniging om een transjongen aan te nemen discriminatie is.

aug 2015       
lees verder


Hoogleraar Wendy Schrama betoogde onlangs in Trouw dat lesbisch ouderschap een voorbeeld is van ‘doorgeschoten gelijkheidsdenken.’ Deze uithaal naar het lesbisch ouderschap is onbegrijpelijk, reageren Tanja Ineke en Philip Tijsma van COC Nederland in een opinieartikel in Trouw.

jul 2015       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Algemeen vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit


Red & Blue


hot gay club night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren