Back to Top
Zondag 22 Sep
86358 users - nu online: 1065 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Reizen en weekendtrips (56)


Of ga naar Rubriek:


Ergens in een straatje in het hartje van Boekarest bevindt zich een gay bar. De enige die de hoofdstad van Roemenië kent. Het terrasje voor de bar is aangekleed met regenboog-gekleurde vlaggetjes. "Love is love" staat erop.

aug 2019       
lees verder


La Demence brak bij de afgelopen zevende editie van The Cruise een record door niet minder dan gays van achtentachtig verschillende nationaliteiten samen aan boord te brengen.

dec 2017       
lees verder


In het kader van een sportontwikkelingsproject vertrok ik op 1 februari naar Cuba om actief te zijn op diverse plaatsen in het land. Als afsluiting kon ik nog vier dagen de mystieke metropool Havana bezoeken. En dat werd een ervaring om nooit meer te vergeten.

sep 2017       
lees verder


Komende zomer is het al weer tijd voor de inmiddels 7de editie de La Demence Cruise. Deze Europese gay cruise biedt een unieke route van Lissabon naar Madeira en de Canarische eilanden, aan boord van de Monarch, en is de perfecte mix van cultuur, rust en de beste open lucht party’s.

dec 2016       
lees verder


Volgens de Indonesische regering is er in het land geen ruimte voor een homogemeenschap. "Het recht om naar school te gaan of om een identiteitskaart te krijgen is hier gewaarborgd, maar er is geen ruimte voor een groeiende LHBT-gemeenschap," zegt een regeringswoordvoerder tegen persbureau AFP.

sep 2016       
lees verder


Blauwe golven, witte wolken, zwarte ogen, rode wijn...Bella Italia. Alle zorgen zijn voor morgen achter gouden zonneschijn...Bella Italia... Nou ja voor wie het geloofd allemaal en een gedeelte klopt wel, maar wat... Wil je dat weten denk dan eens aan een vakantie vroeger in het jaar of het najaar op Sicilië.

apr 2016       
lees verder


Na Malta, Griekenland, Israël en Italië tijdens de afgelopen vijf jaar, wordt de zesde editie van The Cruise voluit Spaans.

dec 2015       
lees verder


Argentinië, het land van Máxima... Misschien is het alleen al om de achtergrond van onze huidige koningin te exploreren interessant dit Zuid-Amerikaanse land, of in ieder geval de hoofdstad Buenos Aires, Máxima’s geboortestad, tijdens de vakantie te bezoeken.

feb 2015       
lees verder


Kruis New York met Parijs en Rome, plaats dit in Zuid-Amerika en je hebt: Buenos Aires. Een metropool die in je gezicht explodeert door kleur, geur en geluid. Met authentieke buurten en hypermoderne wijken, een haven en twee vliegvelden. Met goedkope restaurants, clubs die tot het ochtendgloren open zijn en eindeloze straten met winkels.

feb 2015       
lees verder


Adembenemende landschappen en vergezichten. Onvergetelijke ontmoetingen. Veel plezier, een prachtig schip speciaal voor jou... Welkom op de 5de verjaardag van The Cruise!

jan 2015       
lees verder


Gay Pride is ontstaan ter herdenking van de Stonewall-rellen. Deze ontstonden op 28 juni 1969 in de wijk Greenwich Village in New York City bij de ontruiming van de homobar The Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten terug te vechten. In tegenstelling tot wat er in de overlevering wordt beweerd, waren het vooral de travestieten (en niet de homo-mannen) die terug vochten.

jun 2014       
lees verder


De vierde editie van de La Demence Cruise is een ontdekkingstocht naar verborgen juweeltjes van de Middellandse Zee, daar waar grote cruiseschepen niet kunnen aanmeren. De deelnemers aan de La Demence Cruise zullen met hetzelfde schip varen als vorig jaar: de Zenith, die momenteel gerenoveerd wordt maar op tijd voor dit avontuur weer zeewaardig zal zijn.

dec 2013       
lees verder


Onlangs tekende president Putin een wet waarin niet alleen homo's en transgenders in eigen land vervolgd worden maar ook toeristen. Allemaal riskeren zij een geldboete wanneer blijkt dat ze holebi of trans zijn of wanneer ze homoseksualiteit "promoten" (en dat in de ruimste zin van het woord) of er over praten in het bijzijn van minderjarigen, of deelnemen aan holebi en trans activiteiten inclusief demonstraties zoals een Gay Pride.

aug 2013       
lees verder


Het grootste gay event in Keulen, Sexy, is altijd goed voor een verrassing. Dit keer, op zaterdag 23 maart, is Sexy hosting de Grindr World Tour: na Zuid Amerika en onder meer Parijs, Antwerpen en Barcelona, stuurt Grindr, ’s werelds meest bekende dating-site, vele geweldige dancers en zijn sexy Star-DJ Erez Ben Ishay uit Israel.

mrt 2013       
lees verder


Niet zo veel andere Europese steden kunnen bogen op zo’n rijke homogeschiedenis als de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Homoseksuele keizers, generaals en componisten uit het verleden en alle homo’s en lesbiennes van vandaag maken Wenen tot een unieke reisbestemming.

dec 2012       
lees verder


Tentoonstellingen over het onderwerp naaktheid hielden zich tot nu toe voornamelijk bezig met afbeeldingen van niet geklede vrouwen. Nog tot 28 januari presenteert de tentoonstelling Nackte Männer in het Leopold Museum te Wenen een te lang achterstallige blik op de diversiteit van en historische veranderingen bij de portrettering van naakte mannen.

dec 2012       
lees verder


Laat ik met de deur in huis vallen: homoseksuele toeristen zijn niet echt welkom in Kenia. De daad zelf is strafbaar. En het overgrote deel van de bevolking walgt van homo’s en transgenders. Dat is het slechte nieuws. Maar Kenia, na Zuid-Afrika het meest bezochte land van het zwarte continent, is ook een fenomenaal land. Met vriendelijke mensen, onovertroffen natuurschoon en iets wat lijkt op een gay nightlife. Al moet je daar behoedzaam naar zoeken en moet de juiste mensen kennen.

apr 2012       
lees verder


Minusio – waar ligt dat toch? Niet in Italië, maar wel dicht er tegen aan, aan de Lago Maggiore in het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland. Wat valt er te zien? Op dit moment een hoogst opmerkelijke tentoonstelling over twee Duitstalige homo’s (toch? ja, ik denk van wel, ook al zouden ze zelf de term verfoeid hebben), Elisàr von Kupffer (1872-1942) en Eduard von Mayer (1873-1960), die er tijdens de Eerste Wereldoorlog waren neergestreken en er in de jaren twintig en dertig een curieus bouwwerk hebben laten neerzetten, half tempel, half villa, half expositieruimte voor de schilderijen van Elisàr alias “Elisarion,” die overigens nogal nauw verbonden was aan de vroege homobeweging.

dec 2011       
lees verder


De indrukwekkende wereldstad Parijs blijft een non-stop magneet voor toeristen wereldwijd. Mede gezien de enorme hoeveelheid homo-uitgaansgelegenheden is Parijs duidelijk Amsterdam als Gay Capital voorbijgestreefd. Bienvenu à Paris met een bloeiende homoscene voor de liefhebbers van “La vie en rose...”

Terrassen en Parijzenaars zijn als een Siamese tweeling met elkaar verbonden. Gezien de drukte op vrijwel ieder terras, zowel in het weekend als doordeweeks, vraag je je af of de crisis hier wel heeft toegeslagen bij de Franse (homo-)man.

sep 2011       
lees verder


Toegegeven, Granada lijkt niet de meest voor de hand liggende stad van Spanje te zijn om je langverwachte gay holiday door te brengen. Het is, gelegen in het zuidelijke Andalusië, een schoolvoorbeeld van een provinciestad. Dat klinkt een stuk minder swingend dan Madrid en Barcelona, om over het party-eiland Ibiza nog maar te zwijgen. Maar zoals Maastricht in Nederland een puike stad is voor een bezoek van een paar dagen, zo kun je ook in Granada uitstekend uit de voeten voor een Spaans avontuur.

apr 2011       
lees verder


Denk aan Rusland en homo’s en je ziet beelden voor je van demonstranten in regenboogkleuren die worden aangevallen door neonazi’s met knuppels. En je herinnert je de beelden van agenten die niet de kaalkoppen arresteren, maar de homo’s. Je denkt ook aan Gordon en het Eurovisiesongfestival, toen de burgemeester van de organiserende stad Moskou een homodemonstratie verbood en de zanger niet meeliep omdat zijn veiligheid niet kon worden gegarandeerd

dec 2010       
lees verder


Vier je zomer tijdens het Circuit Festival in Barcelona!

Van 31 juli tot 8 augustus zal het omvangrijkste Europese homo- en lesbofestival terugkeren om Barcelona op z’n grondvesten te doen schudden met een aanbod van vijftien verbazingwekkende feesten, heel veel activiteiten gedurende de dag en, het beste van alles, de derde editie van de - ondertussen welhaast legendarische - grootse homo- en lesbodag in een waterpark.

jul 2010       
lees verder


Vanaf 4 januari 2010 zijn de inreisbeperkingen van de VS opgeheven. Dat betekent dat je op zijn vanaf 7 januari zonder problemen en met je pillen naar de Verenigde Staten kunt reizen.
Het Aids Fonds en de Hiv Vereniging Nederland adviseren voor de zekerheid een telefoonnummer te noteren mochten er in de eerste weken toch nog problemen rijzen. Neem contact op met Immigration Equality: +1.212.714.2904. Of mail amorris@immigrationequality.org. Zij hebben bijstand toegezegd.

mrt 2010       
lees verder


Bij Manchester denk je niet in eerste instantie aan een bruisende stad met een bloeiend homoleven, daarvoor trek je gewoontegetrouw eerder naar Barcelona of Londen. Hoe komt het toch dat bij zo weinigen bekend is dat juist Manchester een rijke homogeschiedenis kent, een homovriendelijk stadsbestuur heeft en een zeer uitgebreide homoscene?

sep 2009       
lees verder


Veel toeristen trekken jaarlijks naar de Noord-Italiaanse meren: deze zijn dankzij hun gunstige klimaat, de overweldigende natuur en de watersportmogelijkheden vooral in trek bij Nederlandse en Duitse kampeerders. De hoofdstad van Lombardia is Milano. Het is een drukke, maar boeiende zakenstad die het kloppende financiële hart vormt van Italië, en op modegebied zelfs het kloppende hart van heel Europa. En wat mooi is mee genomen ook op GAY gebied heeft Milaan het nodige te bieden. In deze onzekere tijden is in ieder geval een ding zeker, het mooie weer en de prachtige natuur nog afgezien van de Italiaanse mannen.

jun 2009       
lees verder


Wie de Spaanse steden Madrid en Valencia kent, zal veel overeenkomsten zien met Napels. Met name qua architectuur en levenswijze doet deze derde stad van Italië hier niet aan onder. Als historische hoofdstad van de regio Campanië is het een drukke en levendige stad. Met nauwe straatjes en hellende steegjes waar de typisch Napolitaanse sfeer hangt, en die schril afsteken tegen de brede boulevards zoals Corso Umberto I.

feb 2009       
lees verder


Wie vanaf dit najaar naar Amerika reist, moet verplicht een vragenlijst op internet invullen, ten minste drie dagen voor vertrek. Tot nog toe hadden Nederlanders - en de meeste andere EU-burgers - geen visumplicht voor de VS. Wel moesten reizigers aan boord van vliegtuig of schip een groen visumpapiertje invullen. De VS wil daarvan af. Om van tevoren te kunnen bekijken wie er naar het land reist, moeten reizigers vanaf augustus maximaal drie dagen voor vertrek een vragenlijst via internet invullen. Wie dat niet doet, loopt kans bij aankomst in de VS de toegang te worden geweigerd.

sep 2008       
lees verder


Kroatië met zijn hoofdstad Zagreb, het land met de duizend eilanden. Mooie natuur, rijke cultuur en tradities. Gastvrije mensen, normale prijzen, warm, schone en blauwe zee, mooie steden en de sfeervolle dorpen zijn een genot voor een ieder. De onvergetelijke nationale parken, zon, voortreffelijk en smakelijk eten en drinken, feesten. Dit alles maakt het waard om op vakantie te gaan naar Kroatië. Kroatië is een westers georiënteerd land. Kroatië heeft een zacht land en mediterraans klimaat.

aug 2008       
lees verder


Niet iedereen heeft zin in verre oorden en lange reistijden. Ook in Europa is er voor de Gay toerist natuurlijk genoeg te doen. Het risico daar veel bekenden tegen te komen is er natuurlijk aanmerkelijk groter, maar dat vergroot natuurlijk wel het “ons kent ons” gevoel, iets waar menigeen toch wel erg gehecht aan is. Maar goed op de meeste plaatsen kunt U hier ook terecht voor een broodje kroket en met een beetje geluk ook nog de Nederlandse meedeiners

jun 2008       
lees verder


Indrukwekkend, inspirerend, bijzonder… dit is allemaal van toepassing op het land waar de 29e Olympische Zomerspelen gehouden worden: China. Samen met de spanning, sensatie en emoties die het grootste evenement ter wereld met zich mee brengt, worden deze Olympische Spelen een unieke ervaring! Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Olympische Spelen China aandoen en de Chinezen zijn dan ook met recht trots dat zij de Spelen mogen organiseren. Van 8 tot 24 augustus 2008 zullen duizenden sporters strijden om medailles en eeuwige roem in Beijing en in de gaststeden Hong Kong, Qingdao, Shanghai, Qinhuangdao, Tianjin en Shenyang.

mei 2008       
lees verder


Veel mensen denken dat Canada het kleine broertje is van”het grote” Amerika is. Niets is echter minder waar, zoals uit het volgende artikel zal blijken.

Hoe zit dat met Canada

Canada is een land op het noordelijke deel van het continentale Noord-Amerika. Aan de zuidkant wordt het begrensd door de Verenigde Staten van Amerika, aan de oostkant door de Atlantische Oceaan, aan de westkant door het eveneens Amerikaanse Alaska en de Grote Oceaan en in het noorden door de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De grootste steden zijn Toronto, Montréal en Vancouver.

apr 2008       
lees verder


Wie ver weg wil voor weinig, reist dit jaar de dollar achterna. Shoppen in het steeds goedkopere New York ligt voor de hand. Maar ook een vakantie in het Caraïbisch gebied kost minder dan ooit. Een weekendje shoppen in New York wordt bijna gewoon. Door de dalende dollarkoers wordt een vakantie in de VS steeds aantrekkelijker. Maar ook een vakantie op Aruba, Barbados Mexico of Venezuela is dankzij de zachte dollar voor een zachter prijsje te boeken.

mrt 2008       
lees verder


Volgens de Griekse mythologie werd de stad Sevilla gesticht door Herakles toen hij de zeven nimfen bezocht. En het kan niet anders dan dat hij er verliefd op werd. Want deze geboorteplaats van de Spaanse flamenco raakt je tot diep in je ziel. Zo mooi is Sevilla. Ze oogt als een openluchtmuseum met haar talrijke musea, historische kathedralen en parken die eeuwenoude culturen herbergen en tentoonstellen. Het is de op drie na grootste stad van Spanje na Madrid, Barcelona en Valencia en de hoofdstad van de autonome regio Andalusië.

feb 2008       
lees verder


Uit het verhaal over het uitgaan in La Demance blijkt wel dat met name de terugreis zo vlak na zo’n nacht stappen een behoorlijke tegenvaller kan zijn. Maar ook daar zijn goede oplossingen voor. Maak van zo’n nacht uitgaan eens een feestelijke trip en knoop er bijvoorbeeld een dag of twee aan vast. Geen haastig gedoe maar eerst eens rustig in de middag de stad Brussel bekijken en de volgende dag na het feest met of zonder verovering binnen een half uurtje in een lekker Brussels hotel. Feest behoort onspanning te zijn en geen inspanning. We hebben de mogelijkheden in Brussel dan ook een bekeken.

nov 2007       
lees verder


Historie

U bent niet de enige die waarschijnlijk de wenkbrauwen optrekt als het gaat over de historie van grote delen van Oost Europa .en met name de landen rond het gebied dat men de Balkan noemt zoals, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Griekenland, Kroatië, Macedonië, Montenegro Servië en Turkije (Europees gedeelte). Officieel hoort Hongarije daar niet bij, maar de geschiedenis van Hongarije is met deze landen nauw verbonden. Hongarije maakte deel uit van het Habsburgse Rijk dat zijn troon in Wenen had.

okt 2007       
lees verder


Te oordelen naar de vele reacties over het reizen per trein door Amerika lijkt het wel alsof we helemaal vergeten zijn dat er ook nog zoiets bestaat als een trein als het op vervoer in het buitenland aan komt. Nu is de keuze voor een reis naar Amerika natuurlijk beperkt, boot of vliegtuig, maar blijf je binnen de Europese grenzen dan is de mogelijkheid per trein te reizen helemaal zo’n gekke keus niet. Voor een uurtje vliegen tegenwoordig ben je al gauw, afhankelijk van de afstand naar het vliegveld, zo’n drie a vier uur kwijt voordat je ook maar een minuut gevlogen hebt.

sep 2007       
lees verder


Met Amtrak van Chicago naar San Francisco is misschien wel de mooiste treinreis die je in de Verenigde Staten kunt maken. Je reist door het land van de Amisch-gemeenschap, door de uitgestrekte landbouwgebieden van het Midden-Westen, langs machtige rivieren zoals de Colorado River, door diepe canyons en dwars door de indrukwekkende Rocky Mountains, het absolute hoogtepunt van de reis. Het traject van Chicago naar San Francisco wordt afgelegd met de wereldberoemde trein “California Zephyr

jul 2007       
lees verder


Na het bezoek aan Bodrum en Antalya waarover ik in het vorige nummer van Gay News berichtte, was het tijd om door te reizen naar Istanboel met zijn rijke geschiedenis. Istanboel heeft twaalf miljoen inwoners en is een stad die nooit slaapt maar waar alles vierentwintig uur per dag doorgaat. Het is een grote stad, met veel wijken waar van alles te doen is. Een goede plattegrond en het gebruik van taxi en openbaar vervoer zijn dus heel belangrijk.

okt 2006       
lees verder


Na een bezoek te hebben gebracht aan de Stichting Magic, die in eerste instantie een discussiemiddag had gepland in Café Sappho, maar moest uitwijken naar het clubhuis van de Turkse gemeenschap zelf, waar het programma in afslankte vorm werd voorgezet, was ik nieuwsgierig geworden naar gay Turkije. Bij toeval kreeg ik de mogelijkheid om zelf naar Turkije te gaan en met andere homojournalisten uit Denemarken, Engeland en, ja hoor, ook Rusland op onderzoek uit te gaan, uiteraard wel onder begeleiding van afgevaardigden van de locale toeristenbureaus en gay gidsen.

sep 2006       
lees verder


Op de grens van Europa en Azië ligt Turkije. De Blauwe Moskee en de Agya Sofia in Istanboel staan tegenover elkaar als symbolen van Islam en Christendom. De Amerikanen vinden dat de Europese Unie (EU) Turkije als lidstaat moet toelaten vanwege de brugfunctie van het land – tussen Europa en Azië, Oost en West, Islam en Christendom. In Europa en Turkije zelf zijn de meningen verdeeld.

aug 2006       
lees verder


Met meer dan achthonderd jaar voorgeschiedenis als bagage is Kopenhagen een moderne metropolis zonder torenhoge gebouwen of wolkenkrabbers. Het oude centrum is een Middeleeuws juweeltje met pronkende gebouwen en kerken. Niet te groot en niet te klein, waardoor alles lopend goed kan worden bezichtigd. Geen graffiti of smerige straten, maar Deense ordelijkheid en netheid. En over de bestaande homo-hetero grenzen zijn de 1,5 miljoen inwoners van deze hoofdstad wel heel relaxed...

mrt 2006       
lees verder


Nu China zich langzamerhand tussen de Westerse landen wil manifesteren kunnen homo’s en lesbo’s hierbij natuurlijk niet worden uitgesloten. In augustus 2005 is er voor de eerste maal een heuse Gay Guide over China verschenen. Het is een boekwerk van 156 bladzijden, vol met adressen van bars, clubs, sauna’s, restaurants, hotels, cruise-gebieden, etc. Utopia heeft deze Gay Guide niet alleen voor de homomannen gemaakt maar ook plaats ingeruimd voor lesbiennes.

mrt 2006       
lees verder


Tijdens een trip naar Phuket om te zien en mee te maken hoe het daar nu, één jaar na de tsunami, is, heb ik eerst een paar dagen in Bangkok doorgebracht. Deze stad, met zijn tempels en prachtige mensen, is en blijft natuurlijk een grote stad, met dito aantallen auto’s en brommers, en achtbaanswegen met een behoorlijke stankoverlast. Men loopt er over het algemeen rond met mondbeschermers tegen de uitlaatgassen.

feb 2006       
lees verder


Als vaste lezer van Gay News had ik de redactie beloofd een reisverslag te maken van mijn verblijf in Krakau in Polen. Ik ben een man van 39, zelfstandig ondernemer en op het gebied van seks breed georiënteerd met zowel man als vrouw. Mijn interesse voor Polen heeft ook te maken met mijn Poolse werknemer, Piotre. Het beeld dat ik van Polen had voordat ik er naartoe ging, was vooral bepaald door de tv en de verhalen van Piotre en dat bleek ik te moeten bijstellen. Via internet had ik het hotel en de vlucht geboekt.

okt 2005       
lees verder


Dit jaar is ook Malta tot de Europese Unie toegetreden. Sinds 1814 was Malta een Britse kolonie, waarvan de ligging van groot strategisch belang was. In 1947 werd een eigen regering toegestaan en vanaf 1964 is Malta onafhankelijk. De laatste Engelse diensten verlieten Malta echter pas in 1979. Hierbij lieten ze de Engelse taal na als tweede officiële taal, tezamen met de Maltese taal. Malta ligt ongeveer drieënnegentig kilometer ten zuiden van Sicilië in de Middellandse zee en heeft een 400.000 inwoners tellende bevolking.

feb 2005       
lees verder


Als Zuid-Afrika ‘s werelds ‘Rainbow nation’ is, dan is Kaapstad haar ‘reigning queen’!

In de zeventiende eeuw werd Zuid-Afrika gekoloniseerd door de Engelsen en de Nederlanders. Omdat de Engelsen de Nederlanders - ook wel “Boers” of “Afrikaner” genoemd - domineerden werden er twee nieuwe kolonies opgericht genaamd Oranje Vrijstaat en Transvaal. Juist hier bleken zich diamantmijnen te bevinden, wat resulteerde in een invasie door de Engelsen, de “Boer Oorlog” genaamd. Hierdoor werden deze kolonies onafhankelijk van de Engelsen.

jan 2005       
lees verder


Na de meest natte augustus die ons kikkerlandje ooit heeft meegemaakt, vond ik het welletjes. Ik wilde nog wat zon, mooie mannen en wat cultuur. Vandaar dat ik half september het internet opdook om nog voordelig en snel een zonnige bestemming te vinden. Na wat browsen was de keus snel gemaakt: een stedentrip in Spanje.

dec 2004       
lees verder


Nu de dollar zo goedkoop is staat een reis naar Californië bij menigeen boven aan het verlanglijstje. Weer eens heel iets anders doen de afgesleten vakanties naar Frankrijk, Spanje of, nog erger, Ibiza. Californië, ook wel “the golden state” genoemd, ligt ongeveer twaalf uur vliegen van Amsterdam. Geen gezeur met overstappen want er zijn rechtstreekse verbindingen met San Francisco, Los Angeles en San Diego.

okt 2004       
lees verder


KPN heeft veel aandeelhouders naar de financiële afgrond gebracht. Het klantvriendlijke KPN-bedrijf heeft helaas meer manieren ontdekt om op een wat minder frisse manier aan geld te komen: de onwetende vakantieganger.

jun 2004       
lees verder


De in de Verenigde Staten gevestigde organisatie Human Rights Watch stelt in een recent verschenen rapport dat de Egyptische regering volhardt in het op routinematige wijze arresteren en martelen van masnnen die worden verdacht van homoseksuele handelingen. Het rapport In a Time of Torture: The Assault on Justice in Egypt's Crackdown on Homosexual Conduct geeft een overzicht van de toenemende repressie waaraan zowel Egyptenaren als buitenlanders blootstaan.

jun 2004       
lees verder


Egypte, het geschenk van de Nijl, zo omschreef de klassiek Griekse historicus Herodotus het nog steeds geheimzinnige land van de farao's en de piramides. De Nijl was en is een levensnoodzaak voor Egypte en is beslissend voor welvaart of hongersnood. De jaarlijkse overstromingen zorgen dat het land bedekt wordt met vruchtbaar Nijlslib. De Nijl bestemde ook het leven van de oude Egyptenaren; zij bestudeerden en analyseerden alles wat met de rivier te maken had.

mrt 2004       
lees verder


De oplettende lezer van Gay News heeft natuurlijk al lang de advertentie van 't Bölke's weekendarrangement bestudeerd. Wat krijg je eigenlijk allemaal voor vijfenvijftig euro? Het lijkt een heel aantrekkelijk aanbod Zoals "Opmerker" in het novembernummer terecht memoreerde: In Enschede pakken ze de zaken anders aan en denken ze op een positieve manier. Samenwerking is daar de gedachte...

jan 2004       
lees verder


Wie is uitgekeken op de Hollandse lol in Alanya of aan de Costa del Sol, en ook geen zin heeft in de hectiek van werelsteden als New York of Londen, kan verder van huis een vakantie boeken. Op de Malediven bijvoorbeeld...

jan 2004       
lees verder


Gay News onderzocht "The Only Turkish, Gay Only Hotel," Ada Livadi in Alanya. Vertrek vanaf Schiphol 19:15 uur, aankomst Alanya Airport 22:30 uur (23:30 Turkse tijd). De afstand van het vliegveld naar Alanya is honderddrieëntwintig kilometer. Onderweg valt op dat er bijzonder grootse, moderne Turks-classicistische hotels zijn gebouwd met grote oprijlanen en hoge pilaren bij de ingang... heel Amerikaans, ofwel: ze lijken duur en zijn evenzogoed stijlloos. Bij Ada Livadi Otel stappen de nichten uit de heterobus.

dec 2003       
lees verder


In herinneringen van jaren terug komt Genève aan het Lac Léman (oftewel zoals wij het noemen: Meer van Genève), steeds weer naar boven als een indrukwekkend mooie, superrijke maar ook een wat al te nette stad. Een stad met internationale allure door de internationale organisaties die zich vestigden in het van oudsher politiek neutrale Zwitserland. Maar ook een stad die op uitgaansgebied diezelfde allure niet heeft kunnen omzetten in een bruisend nachtleven. Teveel kapitaal leek jarenlang juist een rem te zijn op de ontwikkeling van een speelse uitgaanscultuur. Behoudenheid typeerde het nachtleven, burgerlijkheid de dagelijkse uitstraling. Maar, .... niets blijft bij het oude .. En dus ook in Genève niet. Reden om oude herinneringen te toetsen aan de huidige mores in een van de rijkste en duurste steden ter wereld.

nov 2003       
lees verder


Een echte Berlijner zul je nooit treffen op een terras op de Ku-damm. De Parijzenaar pur sang luncht zelden op de Champs Elysees. Dat zijn toeristische trekpleisters. Een rasechte Mokumer mijdt derhalve de straatjes rond het Leidseplein. Daar ga je niet eten. Maar regels zijn er om van af te wijken! Dus ging ik op één van de vele zwoele avonden in augustus naar de Leidsekruisstraat, om precies te zijn naar nummer 14.

okt 2003       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Reizen en weekendtrips vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren