Back to Top
Maandag 23 Sep
86359 users - nu online: 1263 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Uitgaan & Reports (131)


Of ga naar Rubriek:


“Pride started as a protest” hoor je vaak, wat veel mensen vergeten is dat Pride in veel landen nog steeds een protest is. In Georgie bijvoorbeeld, waar activisten probeerden een Pride te organiseren en te maken kregen met geweld, knokploegen, tegendemonstraties, rechtse groeperingen, de orthodoxe kerk en een tegenwerkende overheid.

sep 2019       
lees verder


Het is zondagmiddag rond vijf uur wanneer wij in de metro zitten en te horen krijgen dat deze niet meer verder gaat. Problemen met de deuren. Ze gaan niet meer dicht. Ach ja, dan lopen we maar een halte. De moderne tijd.

sep 2019       
lees verder


Ook dit jaar stond het main stage weer in het hart van de stad, midden op de Dam. Club Yolo & Blend hebben hier drie dagen lang een zeer gevarieerd programma neergezet.

aug 2019       
lees verder


Prima vaarweer en een prima sfeer, de Canal Parade was weer een waar feest. Dit jaar was de hele route bestempeld tot festival-terrein, zodat de optocht niet meer werd verstoord door herrie en gespuis.

aug 2019       
lees verder


Het centrum van Emmen was afgelopen zaterdag het decor voor het eerste Regenboogfestival, een festijn om aandacht te vragen voor lhbt+’ers. Met oa een schuimparty, virtual realitybrillen waarmee mensen zich kunnen onderdompelen in een sm-wereld , felgekleurde rolschaatsen ,opblaasbare flamingo’s op het water en een groot podium was het de plek om feest te vieren maar wel met een serieuze boodschap.

aug 2019       
lees verder


Rond tien uur arriveer ik de avond voor Koningsdag op het Centraal Station in Amsterdam. Op het CS is het rustig en wanneer ik buiten kom druk, maar ook weer niet echt. Ik slenter richting de Westerstraat, voor mij het hart van de Jordaan. Enkele vrienden zitten voor een tweedehandswinkel aan een biertje. Twee uur later storten we onszelf in het feestgedruis.

jun 2019       
lees verder


Van 23 - 27 juli 2018 was Amsterdam de stad waar de Wereld Aids Conferentie plaatsvond. Een grote uitdaging voor de Nederlandse organisaties die actief zijn op het gebied van hiv en aids om grofweg 18.000 artsen, onderzoekers en mensen die leven met hiv vanuit de hele wereld welkom te heten. En dat is gelukt!

nov 2018       
lees verder


Eind juli vond in Rotterdam het jaarlijkse zomercarnaval plaats.

sep 2018       
lees verder


Het open air podium met o.a. de Closing party stond op de meest iconische plek van de stad.

aug 2018       
lees verder


Een zonovergoten Canal Parade, wat wil je nog meer.

aug 2018       
lees verder


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage van HLBTQIA+ evenementen binnen en buiten Amsterdam. Het zomerseizoen is weer begonnen en dat betekent festivalseizoen in Nederland. Deze maand gingen we naar het Bevrijdingsfeest bij het Homomonument en de “Eurovisie Steeg” in Utrecht.

aug 2018       
lees verder


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage over HLBTQIA+ evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand zijn wij langsgegaan bij verschillende Amsterdamse straatfeesten in het kader van Koningsdag.

jun 2018       
lees verder


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (creative producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage van HLBTQIA+ evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand belichten ze de party We Are The Future, de viering van twintig jaar Queen’s Head en de opening van de Taboo Kantine.

mei 2018       
lees verder


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBTQIA+-evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand waren we op stap bij Scandal Ibiza in Club Yolo, TraffaMafia in Club NYX, en de verkiezing van Mr. Bear Nederland 2018 in Club Panama. Wij vertellen je ook over het volgende Backdoor-feest in de Melkweg.

mei 2018       
lees verder


Dit jaar bestaat café the Queen’s Head in Amsterdam twintig jaar! De bar, wereldwijd beroemd en berucht om de wekelijkse drag-bingo en tegenwoordig ook Coby’s Cut Karaoke en de drag-show Queens in Queen’s, gaat dat natuurlijk groots vieren met allerlei kekke acties en evenementen, maar daarover meer in het mei-nummer, eerst vroegen we ons af hoe het nou allemaal begonnen is.

apr 2018       
lees verder


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBTQIA+ events binnen en buiten Amsterdam. Deze maand, het drie-jarig Anniversary Fest van Backdoor en tien jaar Bear Necessity.

apr 2018       
lees verder


Jurandy Lucas (creative producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van GLBTQIA+ evenementen binnen en buiten Amsterdam. Dit maal onder andere de H.I.M. Party, het Now&Wow Fest, Restaurant BurlesQue, Club Yolo.

mrt 2018       
lees verder


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage over queer evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand een drukke agenda met BAR7 by Showpony, Pink Istanbul, Christmas Queens en Lovedance.

jan 2018       
lees verder


Waar vind je tegenwoordig een bonafide homo? Dat was onze retorische vraag afgelopen maand. Wat is zijn, haar, of gender-neutrale habitat? De ene wil graag vertoeven tussen de tierelantijntjes van de lifestyle-beurs Rainbow Expo, terwijl de ander staat te pronken op de Mister Leather Europe beauty contest.

jan 2018       
lees verder


Tijdens de XXXLeather XL Party in het Leather Pride weekend is Evert Leerson verkozen tot Mister Leather Netherlands 2018. De dag erop is tijdens de Invasion party tevens European Mister Leather verkozen.

dec 2017       
lees verder


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBT-feesten en andere evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand zijn zij afgereisd naar Rotterdam voor Pride 2017 om verslag te doen van de Backdoor Party, de Pride Walk en het Cocktail Fest. Eenmaal terug in de hoofdstad kon een bezoek aan het grote Mega Flikker feest niet uitblijven.

nov 2017       
lees verder


Een nieuwe traditie is geboren! Noteer het alvast in je agenda: op de tweede zaterdag van september vindt het jaarlijkse StreetHeart Festival plaats! Dit nieuwe “geslachtsplooibare” evenement is, afgezien van de Pride zelf, het enige openbare queer festijn in Amsterdam.

nov 2017       
lees verder


Vier dagen lang schitterden de straten van Rotterdam in alle kleuren van de regenboog. Vier dagen waarin de seksuele diversiteit met elkaar werd gevierd door middel van kunst en cultuur, entertainment en vele party’s. Wat een opkomst en wat een groot feest.

nov 2017       
lees verder


Jurandy Lucas (creative producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van queer evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand waren ze bij de fototentoonstelling Kings & Queens, Disco Total, Streetheart Festival en, natuurlijk, Backdoor.

nov 2017       
lees verder


De Pride Walk, van het Homomonument naar het Vondelpark voor het Rainbow Park, markeerde het begin van een uiterst geslaagde Pride week.

sep 2017       
lees verder


Een feestje, daar houden we van! Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor® Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen regelmatig een reportage over HLBT-feesten en andere evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand, in het kader van Amsterdam Pride 2017: Drag Olympics, Canal Parade, Bear-Necessity en natuurlijk, Backdoor®.

sep 2017       
lees verder


Het FunHouse & Rapido party weekend was een enorme hit!

aug 2017       
lees verder


We moeten natuurlijk onze eigen Dolly wel nog even feliciteren!

aug 2017       
lees verder


Op 10 juni vond de allereerste Pride Walk in Den Haag plaats. De Pride Walk was georganiseerd in het kader van Den Haag Pride en ter viering van de seksuele diversiteit.

jul 2017       
lees verder


Verslag van een waanzinnig Paas-weekend in Brussel

jun 2017       
lees verder


In de aanloop naar de EuroPride in Amsterdam speculeerden sommige optimisten dat er mogelijk wel een miljoen bezoekers naar onze hoofdstad zouden trekken om dit feest van seksuele diversiteit mee te vieren. Die overspannen verwachtingen zijn niet uitgekomen, maar wel werd het aantal bezoekers van vorig jaar, dat toen al recordhoogte had bereikt, geëvenaard.

sep 2016       
lees verder


Terwijl die andere Spelen in volle gang waren in Rio de Janeiro, richtten de ogen van de wereld zich op het Homomonument in Amsterdam, waar op vrijdag 5 augustus 2016 de twaalfde editie van de Drag Queen Olympics plaatsvonden.

sep 2016       
lees verder


Bingo Dinsdag: Café the Queen’s Head, op de gezellige Zeedijk, is veranderd in een ballentent; tientallen kleurige strandballen en luchtbedden hangen aan het plafond, de zomercocktails staan klaar, de jongens achter de bar “are looking hot,” als altijd. Het is tijd voor de halfjaarlijkse Mega Beach Bingo!

aug 2016       
lees verder


21.11.2015 - Een natie gaat gebukt onder de gevolgen van een alarmerende terreurdreiging. Grote evenementen worden op het allerlaatste moment gecancelled, de anders zo drukke winkelstraten liggen er levenloos bij. In huize Red&Blue moeten ze die ochtend vaak met gemengde gevoelens hebben rondgelopen.

feb 2016       
lees verder


Halloween in 't Bolke is altijd een feest, met Into the Dark Woods voor het echte griezelen.

dec 2015       
lees verder


Getto Amsterdam vierde z’n negentiende editie van Halloween met het thema The Horrible Halloween Party. Met “sugar skulls,” fantoomkabouters en spookachtige spinnen was Halloween duidelijk gearriveerd in the Warmoesstraat.

dec 2015       
lees verder


Toen in 1994 Manfred Langer overleed verloren de gays van de Lage Landen een icoon. Manfred Langer was immers de bezieler en de inspiratiebron van de even legendarische iT in Amsterdam. Gesprekken tussen de iT-eigenaar en horeca-uitbaters Rien Huis in ’t Veld en Ludo Smits (van het Antwerpse café Hessenhuis, 1993-1998) stierven een stille dood. Toch bleef Ludo Smits van een grootse Gay Club dromen...

nov 2015       
lees verder


Club Church breidt haar repertoire themafeesten dit jaar uit met twee nieuwe fetisj-evenementen, van de extreme Meat Market tot het speelse Amsterdam Jacks. Meat Market is, zoals de naam al zegt, een “sex-feest” zonder taboes, en Amsterdam Jacks is een pure jack-off-party oude stijl, maar met een moderne twist. Volgens Church vullen beide feesten een niche op in de fetisj-scene.

okt 2015       
lees verder


Er was veel belangstelling voor de eerste editie van het Superball, dat plaatsvond in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Voor het eerst lieten zo’n tien Amsterdamse “drag”-huizen samen zien wat ze waard zijn.

apr 2015       
lees verder


De Backdoor Tea Dance maakt een comeback in de ABE Club & Lounge te Amsterdam. De legendarische Backdoor Tea Dance startte in mei 2000 in Amsterdam en werd in een mum van tijd een begrip in de gay partyscene. Het stond bekend als een gay en openminded feest vroeg op de zondagavond. De bezoekers werden getrakteerd op gratis sigaretten, joints, thee, chocola en vers fruit in het lounge-gedeelte... Tea with a Twist!

jan 2015       
lees verder


Miss Windy Mills, beter bekend als een van de toonaangevendste travokunstenaars van Amsterdam, toonde dat zij meer heeft dan uitsluitend tieten en een kont door voor de derde maal in successie de titel voor Olympische Goud in de wacht te slepen. Ze hield Miss Nixx en Didi Licious net van de ultieme overwinning af, waardoor die met respectievelijk zilver en brons genoegen moesten nemen tijdens de negende International Drag Olympics, die gedurende Pride werden gehouden.

sep 2013       
lees verder


De eerste Amsterdam Fetish Pride 2013 was een groot succes, wij danken alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers.

jun 2013       
lees verder


LHBTI ALMS Conferentie 2012. Van 1 tot 3 augustus kwamen meer dan honderd mensen van over de gehele wereld (Europa, Zuid-Afrika, Canada, de Verenigde Staten en Australië) samen voor de vierde editie van de LHBTI ALMS conferentie, door IHLIA georganiseerd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

okt 2012       
lees verder


De op vrijdag 3 augustus gehouden achtste Internationale Drag Olympics, waren een daverend succes waarbij vierentwintig travo-topatleten vanuit de gehele wereld bij hun strijd om Olympisch Goud verschillende, langdurig staande records hebben gebroken.

okt 2012       
lees verder


Terwijl ik me door de warme lijven wring zie ik boven het podium de gloeiende ogen van een demon, in zijn opengesperde bek worden vlammen en brandende engelenvleugels geprojecteerd. Aan de rand van de dansvloer staat Bram, zijn kortgeschoren, vierkante kop deint nauwelijks zichtbaar mee op het dreunen van de muziek. Zodra hij me ziet, grijnst hij, zijn ogen smeulend in het halfduister. Hij haakt een arm om mijn nek en roept in mijn oor: “Je komt op een bijzonder moment, ik ben heel benieuwd of Robbie het durft, vanavond!”

jul 2012       
lees verder


Sinds 18 april is de Eagle weer geopend. De cruise-bar is helemaal opgeknapt en om de heropening te vieren organiseert de Eagle op zaterdag 19 mei RECON Full Fetish Amsterdam.

Behalve een nieuw logo is er aan de buitenkant van de Eagle niets veranderd. De voorgevel werd voorzien van een likje verf, maar je moet nog steeds aanbellen om binnen te komen. Wie er niet op let wandelt er in het gewoel van de Warmoesstraat zo voorbij.

jun 2012       
lees verder


De Bob Angelo-penning van het COC is dit jaar toegekend aan Boris Dittrich en Maria van Oosten. De winnaars ontvingen de prijs zondagmiddag 29 januari uit handen van COC-voorzitter Vera Bergkamp, wegens hun bijzondere verdienste voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

apr 2012       
lees verder


Op vrijdag 21 oktober vond, aan de vooravond van het HustlaBall, in de KitKat-Club te Berlijn de uitreiking plaats van de HustlaBall Awards. Dit zijn de enige Europese pornoprijzen en ze werden drie jaar geleden voor het eerst toegekend. Consumenten spelen bij de toekenning een grote rol omdat die online op hun favorieten hun stem kunnen uitbrengen en de strijd dus niet door topstukken uit de industrie beslecht wordt.

jan 2012       
lees verder


De in oktober filmpjes laten zien dat tolerantie van homo’s in Amsterdam nog vaak flinterdun is. Jongeren filmden afgelopen september in alle zeven Amsterdamse stadsdelen de reacties van voorbijgangers op de fotopanelen van Pride Photo Award 2011: Je mag best homo zijn, ‘zolang ik er maar niet mee geconfronteerd word’. Op alle pleinen hebben jongeren uit de buurt voorbijgangers geïnterviewd over de winnende foto’s van Pride Photo Award 2011 die in september op zeven grote pleinen verspreid door de stad te zien waren.

dec 2011       
lees verder


Al jaren is het Anco Hotel een vaste waarde in de Amsterdamse gay horeca. Na veertien jaar hebben de huidige eigenaren het roer weer overgenomen en het hotel een grondige opknapbeurt gegeven. Modern maar vertrouwd, dat is het Anco Hotel anno 2011.

Vraag rond in de stad en je hoort de wildste verhalen over het Anco Hotel. Vooral de voormalige hotelbar was indertijd populair vanwege haar late openingstijden.

nov 2011       
lees verder


Honderdduizenden mensen liepen mee in de Euro Parade in Rome, als afsluiting van de Europride 2011. De tocht ging door het centrum van Rome naar Circus Maximus, waar Lady Gaga optrad en haar nieuwste hit ‘Born that Way’ zong. Daar sprak zij een menige van naar schatting 1 miljoen mensen toe in het antieke Circus Maximus en moedigde ze aan om ‘revolutionairen van de liefde’ te zijn. De Amerikaanse popster uitte kritiek op regeringen in Oost-Europa en het Midden-Oosten, waar jonge mensen worden verdoemd tot een leven in isolatie en discriminatie.

sep 2011       
lees verder


Het landelijke informatie- en adviespunt Gay&Lesbian Switchboard bestaat 25 jaar. Switchboard is een begrip binnen de roze hulpverlening in Nederland. Zowel jongeren die informatie willen bij het uit de kast komen als ouderen die informatie en advies zoeken over homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderleefstijl, worden doorverwezen naar Switchboard.

jun 2011       
lees verder


Goed nieuws voor de Amsterdamse homoscene! De mannen achter de populaire bar PRIK openden hun tweede zaak. BUMP in de Kerkstraat is een bar over twee verdiepingen met een vergelijkbaar karakter, maar in een clubby setting met meer ruimte voor entertainment. De redders van Amsterdam als homohoofdstad willen ze zichzelf zeker niet noemen. Toch hebben eigenaren Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon de afgelopen jaren met hun café PRIK een flinke impuls gegeven aan de kwakkelende homohoreca. Met BUMP zetten ze die positieve ontwikkeling door.

mei 2011       
lees verder


Het was een verbazingwekkend weekend, dat van 5 tot 7 november toen in Chicago de veertiende verkiezing van Mr. International Rubber werd gehouden en de Nederlandse afgevaardigde Roger zomaar vanuit het niets de tweede plaats bereikte! Bij deze gelegenheid streden negen mannen uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten om de begeerde titel. Dit was het grootste aantal mededingers in de geschiedenis van Mr. International Rubber tot nu toe.

feb 2011       
lees verder


Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument die al ruim een decennium een vaste plek in Amsterdam inneemt, heeft nu een zustervestiging in Buenos Aires, Argentinië. Pink Point Buenos Aires, gevestigd in een druk winkelgebied in het stadscentrum, opende eerder dit jaar de deuren. De oprichter is de geëmigreerde Nederlander Erik Hovenga Diaz: “In 1998 was ik in Amsterdam voor de Gay Games en heb toen het begin van Pink Point daar op de voet gevolgd.

feb 2011       
lees verder


Uit een rapport dat vier mensenrechtenorganisaties vandaag gezamenlijk hebben uitgebracht, blijkt dat inwoners van Kameroen worden aangevallen door de politie, politici, de media en zelfs door hun eigen gemeenschappen, als zij van homoseksuele relaties worden verdacht. Volgens Alternatives-Cameroun, l'Association pour la défense des droits des homosexuels, Human Rights Watch (HRW) en de International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) dient de regering onmiddellijk maatregelen te nemen om homoseksuele relaties te decriminaliseren en het volledige spectrum aan mensenrechten te waarborgen voor alle inwoners van Kameroen, ongeacht hun seksuele voorkeur of genderidentiteit

jan 2011       
lees verder


Enkele honderden oproerkraaiers bekogelden de politie met stenen en molotovcocktails. Verder vernielden de tegenstanders van de Gay Pride voertuigen en stichtten ze brand in onder meer het gebouw waarin de regerende Democratische Partij van president Boris Tadic is gevestigd. Ook het pand van een coalitiepartner, de Socialistische Partij van wijlen president Slobodan Milosevic, en van de staatstelevisie RTS is aangevallen. Verder moesten bushokjes en ander straatmeubilair het ontgelden en vonden er plunderingen plaats. De schade bedraagt meer dan 1 miljoen euro.

dec 2010       
lees verder


31/07-08/08

Het wordt het grootste Europeese Gay & Lesbian evenement genoemd. Dit jaar vierde het Circuit Festifal zijn 3e editie vol cultuur, dance, toerisme en vrije tijd in verschillende locaties in Barcelona en Sitges. Er waren meer dan 35 feesten en 20 activiteiten voor meer dan 55.000 mensen overal vandaan. Het Circuit festival bestond uit drie onderdelen: Circuit Festival voor gaymannen en jongens, Girlie Circuit Festival voor de dames en Circuit Bear and Butch, voor de echte kerels dus!

nov 2010       
lees verder


Ruim 1000 mensen waren op zondag 5 september naar de Dam gekomen om te protesteren tegen het toenemende geweld tegen homo's. Het protest was georganiseerd door de actiegroep 'Right to feel safe', naar aanleiding van een golf van geweld tegen homo's en lesbiënnes de afgelopen maanden.

De deelnemers liepen vanaf de Dam naar een aantal plekken waar de afgelopen tijd homo's werden lastiggevallen of in elkaar werden geslagen. Daar werden posters opgehangen met informatie over de incidenten. De protestmars ging door de Kalverstraat, langs het Spui en eindigde bij het Homomonument.

nov 2010       
lees verder


Op zondag 30 mei won een transgender vrouw-naar-man rolstoelpatiënt de 32ste editie van de prestigieuze International Mister Leather Contest (IML). Een impressie van een historisch weekend in Chicago.

In 1978 begonnen als een erotische modellenwedstrijd in een lokale bar, is de International Mr Leather wedstrijd na tweeëndertig jaar uitgegroeid tot een mega-evenement dat duizenden leermannen samenbrengt en jaarlijks zeven à acht miljoen dollar opbrengt voor de stad Chicago.

sep 2010       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Uitgaan & Reports vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren