Back to Top
Dinsdag 16 Oct
86202 users - nu online: 1386 people
86202 users - nu online: 1386 people login
  Gay News : Auteurs : Ron MeijerAuteurs Gay News
  Ron Meijer (84)

  Auteurs - archief:

Huidige auteurs:Trump benoemt nieuwe rechter: waarom is dat zo belangrijk en wat hebben wij ermee te maken? "Een uitzonderlijk persoon zal worden gekozen", verklapte Trump al twitterend. Live op prime time tv, maakt hij zijn benoeming van een rechter voor het Hooggerechtshof bekend en daaruit blijkt al dat er wat bijzonders aan de hand is.

aug 2018       
lees verder


Boos en verontwaardigd. Dat waren de reacties in de media op de praktijken van marketingbedrijf Cambridge Analytica. Het bedrijf verzamelde de persoonsgegevens van tien duizenden Facebook-gebruikers en gebruikte die tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen om kiezers te beïnvloeden door gerichte boodschappen te sturen en in te spelen op angst en onderbuikgevoelens.

jun 2018       
lees verder


Je bent jong en weet niet beter dan dat je kontakten maakt met Twitter-Facebook-en Skype en vele andere dating apps. Dat je niet altijd degene voor je hebt die hij zegt te zijn nemen vele blijkbaar op de koop toe. Hoe ging dat vroeger? En dat vroeger is nog niet zo heel lang geleden. Hierbij een stuk over dating en cruising zo'n twintig jaar geleden.

mrt 2018       
lees verder


Ze zijn er al weer maaaanden mee bezig. Onder leiding van schooljuffrouw Schippers mochten de heren van VVD-CDA-D66 en GroenLinks aan elkaar snuffelen. Weken lang snuffelde ze elkaar dat het een lieve lust was, maar de een na de ander vond dat er tenminste een bij was die niet rook zoals ze dat wenste.

jun 2017       
lees verder


Vorige maand vroeg ik mij af waarom het ene bericht veel meer aandacht kreeg dan het andere. Ik kreeg daarop veel reacties.

jun 2017       
lees verder


Het zit er weer op het jaar 2016. En ik ben bang dat 2017 een jaar zal worden dat we ook niet snel zullen vergeten. Veel onschuldige mensen lieten weer het leven bij laffe aanslagen het leven en een enorme vluchtelingen stroom vanuit het midden oosten kwam naar Europa op gang. Niet duizenden maar honderdduizenden komen uit de voornamelijk door godsdienst oorlogen geteisterde landen naar Europa toe. Ook Nederland krijgt zijn deel en daarmee ook de problemen.

feb 2017       
lees verder


Het sluiten van bars in de Gayscene is niet van deze tijd en niet alleen bars, hele straten die bekend stonden om hun vele homo uitgaans gelegenheden verdwenen van de kaart. De Kerkstraat in Amsterdam, nu weer in opkomst, was de eerste die wat het uitgaansleven aangaat totaal verdween. De Reguliersdwars is na het springen van de zeepbel van Sjoerd Kooistra nog niet meer een schaduw van wat het eens was. De Warmoesstraat? Nou ja vult U zelf maar in.

jan 2017       
lees verder


Zo 2016 zit er weer op. Ja ja, dat ging snel. Zo zit je in de eerste lente zon en via de vakantie alweer in de winter. Wat we allemaal hadden voorgenomen bij aanvang van 2016 weten de meeste niet meer maar niet getreurd er is op 1 jan 2017 weer een nieuwe kans. Nieuwe voornemens om eens wat minder uren rond te hangen op Twitter en Facebook en je vrienden eens thuis uit te nodigen en ze eens echt in de bruine, blauwe of grijze ogen te kijken als je met ze praat.

jan 2017       
lees verder


Zo nog even en 2016 zit er weer. Voor heel veel mensen een jaar van ellende voor anderen “het viel wel mee” en voor de overblijvers een prima jaar.

dec 2016       
lees verder


In Amerika zijn elke dag nog protesten sinds de verkiezing van Donald Trump als President. Soms zijn ze groot. Zoals in Los Angeles waar studenten de straat op gingen. Leuzen die je hoort zijn 'not my president' en 'my body'. Die laatste komt van vrouwen, die bang zijn dat Trump aan hun rechten komt, zoals abortus.

dec 2016       
lees verder


"Ik voel me automatisch aangetrokken tot mooie [vrouwen] - ik begin ze gewoon te kussen. ’t Is als een magneet. Gewoon kussen. Ik wacht niet eens. En als je een ster bent, dan laten ze het je doen. Je kunt alles doen... Ze bij hun poes grijpen. Je kunt alles doen."

nov 2016       
lees verder


Er gaat bijna geen week voorbij of we worden opgeschrikt door enorme veiligheidslekken in computersystemen. Persoonsgegevens van gemeenten en andere overheidsinstanties liggen te grabbel voor de meestbiedende. Meestal gevolgd door een slap excuus en verder zoek je het maar uit.

okt 2016       
lees verder


Happy Gay Pride! Iedereen die Amerika wel eens heeft bezocht in de tijd dat de Gay Pride’s in volle gang zijn kent die uitdrukking. Iedereen, bekend of onbekend, wenst je een “Happy Gay Pride.” Van harte of zomaar een kreet; ik begon een beetje te twijfelen aan het eerste toen ik hoorde dat het publiek met evenveel enthousiasme het grootwinkelbedrijf Macy’s bedankte voor het vuurwerk dat werd afgestoken door het grootwinkelbedrijf op de “Fourth of July.” “Thank You Macy’s!” riep iemand naast me uit volle borst!

aug 2016       
lees verder


Negenenveertig doden plus de dader maakt vijftig doden tijdens de slachtpartij in een homobar in Orlando (USA). Dat is de stand op het moment van schrijven, want het is niet uitgesloten dat onder de ernstig gewonden meer mensen alsnog overlijden aan hun verwondingen. Ik zal U besparen wat er op forums allemaal rondgaat, maar van enig nadenken is daar geen sprake.

jul 2016       
lees verder


Het rommelt weer stevig in de katholieke kerk. De paus vond het nodig weer eens een nieuw document te publiceren voor de mensen die niet zelf kunnen of willen nadenken. Het gaat over veel oude wijn in nieuwe zakken en het is dieptriest dat men daar in Rome blijkbaar nog steeds niet weet dat we in het jaar 2016 leven.

apr 2016       
lees verder


Blauwe golven, witte wolken, zwarte ogen, rode wijn...Bella Italia. Alle zorgen zijn voor morgen achter gouden zonneschijn...Bella Italia... Nou ja voor wie het geloofd allemaal en een gedeelte klopt wel, maar wat... Wil je dat weten denk dan eens aan een vakantie vroeger in het jaar of het najaar op Sicilië.

apr 2016       
lees verder


Het zit er weer op, het jaar 2015 loopt op zijn einde als ik dit schrijf. Ik ben bang dat 2015 een jaar zal worden dat we niet snel zullen vergeten. Veel onschuldige mensen lieten bij laffe aanslagen het leven en een enorme vluchtelingenstroom vanuit het Midden-Oosten kwam naar Europa op gang.

dec 2015       
lees verder


Justin Bieber: geliefd door velen, gehaat door velen. Fans van de zanger verkondigen al jaren dat hij fantastisch is en echt iets toevoegt aan de muziekwereld; anderen beweren precies het tegendeel. Maar wat blijkt nu? Ze hadden het gewoon moeten hebben over zijn geslachtsdeel.

nov 2015       
lees verder


September alweer, ik heb altijd moeite met deze maand. De weermannen en -vrouwen spreken al over de nazomer en onontkoombaar zitten we weer snel op de 21-ste, het begin van de herfst en de aanvang van het grote sterven. Raar eigenlijk dat ik dit zit te schrijven terwijl het buiten bijna dertig graden en begin augustus is en iedereen het heeft over de verschillende Gay Pride Parades die de afgelopen maanden overal ter wereld gehouden werden.

sep 2015       
lees verder


Iedereen die Amerika wel eens heeft bezocht in de tijd dat de Gay Prides in volle gang zijn kent de uitdrukking. Iedereen - bekend of onbekend - wenst je een “Happy Gay Pride.” Van harte of zomaar een kreet?

jul 2015       
lees verder


Zo, daar kunnen we het weer even mee doen. De belangrijkste kardinaal van het Vaticaan noemt de recente legalisering van het homo-huwelijk in Ierland “een nederlaag voor de mensheid.”

jul 2015       
lees verder


Op veler verzoek dan hier echt de laatste serie van foto's van het uitgaansleven zo rond de midden tachtiger jaren.

jun 2015       
lees verder


In deze voorlaatste serie gaan we ook eens het land in.

mei 2015       
lees verder


Meestal is opruimen een klus die je steeds weer uitsteld. Oude vergeten spullen in een volle kast of zolder moeten plaats maken en kunnen meestal weg. Zo ook hier maar dit maal leverde deze opruiming een mooie verrassing op. Namelijk honderden oude zw/wit negatieven uit het Amsterdam jaren tachtig en negentig.

mrt 2015       
lees verder


Meestal is opruimen een klus die je steeds weer uitsteld. Oude vergeten spullen in een volle kast of zolder moeten plaats maken en kunnen meestal weg. Zo ook hier maar dit maal leverde deze opruiming een mooie verrassing op. Namelijk honderden oude zw/wit negatieven uit het Amsterdam jaren tachtig en negentig.

feb 2015       
lees verder


Etnische en religieuze verschillen in homo-acceptatie zijn al op jonge leeftijd aanwezig. Met name islamitische leerlingen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond denken negatief over homoseksualiteit. Dit meldde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) recent in een rapport waarvan we in dit nummer een gedeelte opgenomen hebben.

jan 2015       
lees verder


“Yes! We Can...” Dat werd de lijfspreuk van de huidige president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Nu, zes jaar en een herverkiezing later, is de glans er vanaf en zijn de mogelijkheden nog meer te veranderen welhaast tot nul gedaald. Volgens peilingen is zijn populariteit ongekend laag, maar dat is op zich niet zo vreemd voor een president in de nadagen van zijn tweede ambtstermijn.

dec 2014       
lees verder


We worden ermee dood gegooid, Twitter, Facebook, Tweet, Blogs en Webcamsites. Allemaal ogenschijnlijk bedoeld om met anderen te 'communiceren'. Wat is de bedoeling van die sites en wat zijn de gevaren die er aan kleven en dan bedoelen we natuurlijk Uw privacy.

jun 2014       
lees verder


Twitteren, twatteren, bloggen en faceboeken ons in Nederland helemaal ongelukkig of worden we er gelukkiger van? Uit cijfers blijkt dat we schijnbaar niet meer zonder (denken) te kunnen. Het gebruik van sociale media blijft wereldwijd nog steeds toenemen.

jul 2013       
lees verder


We worden ermee dood gegooid, Twitter, Facebook, Tweet, Blogs en Webcamsites. Allemaal ogenschijnlijk bedoeld om met anderen te 'communiceren'. Wat is de bedoeling van die sites en wat zijn de gevaren die er aan kleven en dan bedoelen we natuurlijk Uw privacy.

mei 2013       
lees verder


Amsterdam is trots op haar status als plaats waar homo’s en lesbiennes vrijelijk kunnen leven. Hoewel het tot in de jaren vijftig nog een taboe bleef, had Nederland homoseksualiteit al aan het begin van de negentiende eeuw gedecriminaliseerd. Het was nog lang niet maatschappelijk geaccepteerd, maar het was hier tenminste geen wetsovertreding. Nederland liep ook voorop bij het gelijkstellen van de legale leeftijd waarop homo’s en hetero’s seksueel contact mogen hebben.

jul 2009       
lees verder


Mr.B “Opeens werd duidelijk dat die grote homogemeenschap in en rond de Warmoesstraat ook sex had”
Dit jaar viert Mr.B zijn vijftienjarig bestaan. Reden om de man achter de zaak, Wim Bos eens te vragen wat hem bezielde naast een bekende zaak als ROB een eigen zaak te beginnen en te laten vertellen over voor- en tegenspoed in Amsterdam en de homoscene.

Vijftien jaar geleden verkeerde de Amsterdamse homoscene in een shocktoestand. De ziekte aids sloeg hard toe en velen zagen elkaar meer op begrafenissen dan in de kroeg. En met name in de leerscene vielen toen veel slachtoffers. Wat waren de reden om onder zo'n slecht gesternte toch een zaak te beginnen...?

mei 2009       
lees verder


Heeft het te maken met de credit crisis, zijn de traditionele ontmoetingsplaatsen zoals bars niet meer spannend genoeg? Het blijft natuurlijk raden, feit is dat cybersex momenteel ongekend populair is. Eenvoudige profielen sites voldoen allang niet meer, de hedendaagse gay en hetero heeft de webcam ontdekt en speelt het spannende spel van bekijken en bekeken worden. Een waar paradijs voor de exhibitionist en Voyeur, die niet zonder elkaar kunnen. Ongekend populair zijn momenteel de “niet land gebonden” webcamsites die internationaal opereren.

apr 2009       
lees verder


Kroatië met zijn hoofdstad Zagreb, het land met de duizend eilanden. Mooie natuur, rijke cultuur en tradities. Gastvrije mensen, normale prijzen, warm, schone en blauwe zee, mooie steden en de sfeervolle dorpen zijn een genot voor een ieder. De onvergetelijke nationale parken, zon, voortreffelijk en smakelijk eten en drinken, feesten. Dit alles maakt het waard om op vakantie te gaan naar Kroatië. Kroatië is een westers georiënteerd land. Kroatië heeft een zacht land en mediterraans klimaat.

aug 2008       
lees verder


Niet iedereen heeft zin in verre oorden en lange reistijden. Ook in Europa is er voor de Gay toerist natuurlijk genoeg te doen. Het risico daar veel bekenden tegen te komen is er natuurlijk aanmerkelijk groter, maar dat vergroot natuurlijk wel het “ons kent ons” gevoel, iets waar menigeen toch wel erg gehecht aan is. Maar goed op de meeste plaatsen kunt U hier ook terecht voor een broodje kroket en met een beetje geluk ook nog de Nederlandse meedeiners

jun 2008       
lees verder


Burgers zijn stom verbaasd omdat politici verbaasd zijn dat een groot deel van de bevolking ze niet vertrouwd. Waarom worden politici niet vertrouwd? Dat vragen zij zich nog af ook. De kloof tussen Den Haag en de burgers wordt maar niet kleiner, erger nog... steeds groter. Ook premier Balkenende vraagt zich af hoe dat nu mogelijk is. ‘Verbaasd’ is hij over de reacties na het Fitna-debat. Met vertrouwelijke documenten probeerde de premier aan te tonen dat Geert Wilders heeft gelogen. En toch gelooft een groot deel van het volk Balkenende niet. Minister van justitie Ernst Hirsch Ballin deed onlangs nog een duit in het zakje.

jun 2008       
lees verder


Indrukwekkend, inspirerend, bijzonder… dit is allemaal van toepassing op het land waar de 29e Olympische Zomerspelen gehouden worden: China. Samen met de spanning, sensatie en emoties die het grootste evenement ter wereld met zich mee brengt, worden deze Olympische Spelen een unieke ervaring! Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Olympische Spelen China aandoen en de Chinezen zijn dan ook met recht trots dat zij de Spelen mogen organiseren. Van 8 tot 24 augustus 2008 zullen duizenden sporters strijden om medailles en eeuwige roem in Beijing en in de gaststeden Hong Kong, Qingdao, Shanghai, Qinhuangdao, Tianjin en Shenyang.

mei 2008       
lees verder


Met het steeds goedkoper worden van vliegvakanties gaan we vaker en verder de landsgrenzen over. Heel aantrekkelijk is het ook geworden om op het laatste moment te boeken. Een vliegtuig moet vol en de laatste stoelen gaan vaak voor een spotprijs weg. Alleen maar voordelen. Althans, zo lijkt het, want wat maar al te vaak over het hoofd wordt gezien zijn de benodigde vaccinaties tegen ziektes die we hier niet kennen maar die voor ons in tropische landen levensgevaarlijk kunnen zijn.

apr 2008       
lees verder


Wie ver weg wil voor weinig, reist dit jaar de dollar achterna. Shoppen in het steeds goedkopere New York ligt voor de hand. Maar ook een vakantie in het Caraïbisch gebied kost minder dan ooit. Een weekendje shoppen in New York wordt bijna gewoon. Door de dalende dollarkoers wordt een vakantie in de VS steeds aantrekkelijker. Maar ook een vakantie op Aruba, Barbados Mexico of Venezuela is dankzij de zachte dollar voor een zachter prijsje te boeken.

mrt 2008       
lees verder


In deze tijd waarin veel homozaken steeds meer op elkaar gaan lijken en elkaar opkopen lijkt de Warmoesstraat daar geen last van te hebben. Al vele jaren is de Warmoesstraat wereldwijd bekend als “de leerstraat”, met eveneens wereldbekende namen als de “Argos” en “The Eagle” en iets minder lang, de zaak van Mr B, die nu ook grote faam verworven heeft. Nu komt daar ook ROB’s Leather bij. Eerder al in verkleinde uitgave aanwezig op de kop van de Warmoesstraat, maar nu gaat het gehele bedrijf verhuizen van de Weteringschans naar de Warmoesstraat.

dec 2007       
lees verder


Historie

U bent niet de enige die waarschijnlijk de wenkbrauwen optrekt als het gaat over de historie van grote delen van Oost Europa .en met name de landen rond het gebied dat men de Balkan noemt zoals, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Griekenland, Kroatië, Macedonië, Montenegro Servië en Turkije (Europees gedeelte). Officieel hoort Hongarije daar niet bij, maar de geschiedenis van Hongarije is met deze landen nauw verbonden. Hongarije maakte deel uit van het Habsburgse Rijk dat zijn troon in Wenen had.

okt 2007       
lees verder


Te oordelen naar de vele reacties over het reizen per trein door Amerika lijkt het wel alsof we helemaal vergeten zijn dat er ook nog zoiets bestaat als een trein als het op vervoer in het buitenland aan komt. Nu is de keuze voor een reis naar Amerika natuurlijk beperkt, boot of vliegtuig, maar blijf je binnen de Europese grenzen dan is de mogelijkheid per trein te reizen helemaal zo’n gekke keus niet. Voor een uurtje vliegen tegenwoordig ben je al gauw, afhankelijk van de afstand naar het vliegveld, zo’n drie a vier uur kwijt voordat je ook maar een minuut gevlogen hebt.

sep 2007       
lees verder


Met Amtrak van Chicago naar San Francisco is misschien wel de mooiste treinreis die je in de Verenigde Staten kunt maken. Je reist door het land van de Amisch-gemeenschap, door de uitgestrekte landbouwgebieden van het Midden-Westen, langs machtige rivieren zoals de Colorado River, door diepe canyons en dwars door de indrukwekkende Rocky Mountains, het absolute hoogtepunt van de reis. Het traject van Chicago naar San Francisco wordt afgelegd met de wereldberoemde trein “California Zephyr

jul 2007       
lees verder


De verspreiding van hiv heeft zich in de westerse landen gestabiliseerd. Maar vooral in Zuid-Afrika is nog geen sprake van een stabilisatie, zegt UNAids. Een toename van besmettingen doet zich nu nog voor in de voormalige Sovjet-Unie, China, Indonesië en Vietnam. In de vroegere Sovjet-landen verspreidt aids zich momenteel vooral via drugsgebruikers die elkaars injectienaalden lenen. In Afrika is het probleem dat condooms nauwelijks te krijgen zijn; ook bereiken hulpprogramma’s lang niet alle risicogroepen.

jul 2007       
lees verder


Na jaren van neergang en sluiting van bekende zaken, begint het Amsterdams tij te keren. Opende onlangs Prik in de Spuistraat zijn deuren, op de roemruchte Zeedijk zijn we sinds 7 april ook een zaak rijker, namelijk De Engel van Amsterdam. Op de openingsdag zat zo te zien alles mee en dat had natuurlijk ook te maken met het heerlijk zonnige weer. Want ik denk dat een van de aantrekkelijkheden van deze zaak is, dat hij een terras heeft.

jun 2007       
lees verder


Bij menigeen zal het noemen van Rob’s Leather in Amsterdam veel herinneringen oproepen. Rob’s Leather was DE zaak waar je geweest moest zijn wilde je in de Amsterdamse leerscene ook maar enigszins meetellen. Trots liep men ’s avonds rond in de Argos of de Eagle met het logo RoB op chaps en jacks. Bij Rob’s Leather kopen was niet zo maar naar binnen gaan en iets aanschaffen, neen, het was een ervaring, een belevenis. Iedereen heeft zo z’n eigen herinneringen aan de man die Rob’s Leather groot maakte, namelijk Rob Meijer.

mei 2007       
lees verder


Siep de Haan wil Gay Pride terug, desnoods over de rug van een veertienjarige...

De Amsterdamse homowereld schudde weer eens op zijn grondvesten. Aanleiding: de Canal Parade die elk jaar in augustus door onze grachten dobbert. In het begin wekte dit botenvaarfeestje ter ere van de herenliefde nog enige opschudding maar tegenwoordig haalt de gemiddelde Amsterdammer er z’n schouders over op. Alleen de plaatselijke televisiezender AT5 kan er maar geen genoeg van krijgen en rukt steevast met groot materieel uit, dat onder leiding staat van relbewuste stagiaires die denken dat een flinke regenbui al nieuws is.

apr 2007       
lees verder


Zoals voorspeld zijn dus de Socialistische Partij (SP) en Groenlinks afgehaakt en gaat de formatie verder met CDA, PvdA en Christen Unie (CU). Gezien de degelijkheid en snelheid waarmee onderhandeld wordt, ziet het er naar uit dat we eind februari een nieuw kabinet hebben met als minister-president Balkenende en, nauwelijks een verrassing, Bos als vice-premier. Nauwelijks te geloven dat de eerste verkiezingsbelofte al gebroken is voordat het kabinet nog maar is aangetreden. Want was het niet Bos die hoog van de daken schreeuwde dat hij nooit en te nimmer vice-premier zou worden onder Balkenende?

mrt 2007       
lees verder


Menigeen liet een zucht van verlichting toen de verkiezingen voorbij waren. De weken van “one-liners” en het reageren op de waan van de dag waren hiermee over. We zijn nu beland in het volstrekte tegendeel; woordvoerders, informateurs en meer van dat soort breien ellenlange zinnen aan elkaar met nietszeggende woorden, gewoon onzin. De kip zit te broeden en mogen we niet storen. Den Haag likt zijn wonden want zelden hebben de kiezers er zo’n puinhoop van gemaakt. Balkenende ging voor goud maar na een dag nadenken bleek het klatergoud. De VVD-coryfeeën maken haastige spoed om weg te komen uit het wespennest dat zijzelf hebben gebouwd, op zoek naar beter betaalde banen.

feb 2007       
lees verder


Voor de tweede maal dit jaar zijn er verkiezingen, het kan je nauwelijks ontgaan zijn. Het struikelkabinet Balkenende is volop bezig het beloofde zoet uit te delen, dat op merkwaardige wijze zo vlak voor de verkiezingen volop beschikbaar is. Of al dat zoet ook bij U terecht gekomen is kunt U het beste zelf beoordelen. Gegoochel met cijfers helpt je niet verder, als je portemonnee leeg is voordat de maand om is dan is het zoet aan je voorbij gegaan.

dec 2006       
lees verder


Toen enkele jaren geleden de laatste Trash Party werd gehouden ging er een golf van ongeloof en verbijstering door gay-Europa. Men vroeg zich af hoe het mogelijk was dat een feest zou stoppen, dat zo ontzettend populair en geliefd was en kon rekenen op duizenden liefhebbers in heel Europa en daar buiten. Volgens de organisatoren was het ook een heel moeilijk besluit, maar ze zagen zich gedwongen te stoppen omdat er op dat moment in Amsterdam domweg geen geschikte locaties meer te vinden waren.

okt 2006       
lees verder


Ook dit jaar wilde de organisatie van het Jordaan Festival de toegang tot het Homomonument onmogelijk maken door het plaatsen van tenten en een podium OP het Homomonument. Deze organisatie gaat daarmee voor de prijs van de meest respectloze die Amsterdam rijk is... Dit voornemen bleek uit de vergunningaanvraag en de bijgevoegde tekeningen van de organisatie die het festival organiseert.

sep 2006       
lees verder


Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat Getto in de Warmoesstraat deze maand alweer tien jaar bestaat. Ja, alweer tien jaar, waar blijft de tijd? Tien jaar is natuurlijk een reden om te vieren. En er valt dan ook wat te vieren, want in een straat waar het stikt van de eetgelegenheden valt het niet mee om tegen de concurrentie op te boksen. De jongens van Getto hebben het echter gered door meer te bieden dan alleen maar een slok en een hap. Steeds weer hebben ze nieuwe manieren gevonden om de gasten te vermaken en te onderhouden: met goede muziek, optredens en goed eten tegen een zeer betaalbare prijs.

jul 2006       
lees verder


Sinds april 2001 kunnen twee vrouwen of twee mannen in Nederland burgerlijk huwen. De wet die dit regelt, is op 1 april 2001 in werking getreden. Nederland kent daarmee uitdrukkelijk geen “homo-huwelijk,” een huwelijksvorm die uitsluitend gericht is op twee personen van hetzelfde geslacht. In Nederland is er namelijk voor gekozen om het bestaande burgerlijk huwelijk (dat voorheen alleen open stond voor personen van verschillend geslacht) open te stellen voor personen van gelijk geslacht. De bovengenoemde wet, de Wet Openstelling Huwelijk van 21 december 2000, is dan ook “slechts” een wijzigingswet die Boek 1 van het Nederlandse Burgerlijk Wetboek aanpast

jun 2006       
lees verder


Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen hebben we twee Amsterdamse kandidaten bezocht, die de afgelopen tijd behoorlijk hun nek hebben uitgestoken en daardoor veel kritiek hebben gehad. Nog daar gelaten of de kritiek terecht was, aangezien die onveranderlijk uit dezelfde GBA-hoek kwam, en dat het vaak ging over één punt uit een heel programma, zoals het uitgaansleven van Amsterdam (Anne Lize van der Stoel) of Jelle Houtsma die men verwijt zich alleen bezig te houden met gedenkbordjes aan het stadhuis. We vroegen ons af: Wat is er bereikt? Waarom stemmen op een kandidaat die “uit de kast” is? En, wat kunnen we verwachten voor de komende vier jaar?

apr 2006       
lees verder


“Wie het verleden kent, kent de toekomst,” zo luidt een gezegde. Daarom deze terugblik op het afgelopen jaar 2005. Wat hield de homobeweging en de rest van de wereld bezig? En: hebben we wat geleerd van de voorgaande jaren? Lees en oordeel over wat het afgelopen jaar het nieuws haalde.

Januari

Het begon al lekker het nieuwe jaar. Een Libanese professor beweerde in een televisie-interview “bepaalde onzedelijke handelingen" de schuld te geven van de rampzalige vloedgolf die Tweede Kerstdag enkele Aziatische landen trof.

mrt 2006       
lees verder


Een vraag die we ons allemaal wel eens hebben gesteld, is: Wat is eigenlijk een erectie? Met een erectie wordt het proces bedoeld waarbij de zwellichamen in de penis worden gevuld met bloed, waardoor de penis opzwelt en geschikt wordt voor geslachtsgemeenschap. Dit gebeurt doordat de afvoerende ader wordt dichtgeknepen. Het woord erectie betekent rechtwording of oprichting. Wanneer een man geen erectie kan krijgen, of geen voldoende erectie, dus dat de penis niet stijf genoeg wordt om goede geslachtsgemeenschap te kunnen hebben, noemt men dat impotentie.

feb 2006       
lees verder


De risico’s van opslag van persoonlijke gegevens in elektronische databanken

De door de staat steeds verder geperfectioneerde registratie, controle en observatie van de burger is een proces dat met kleine stappen voortgaat. Te grote stappen stuiten op weerstand. Het moet altijd lijken alsof de nieuwe stappen een beperkt doch logisch vervolg vormen op eerdere stappen. De aangevoerde argumenten lijken redelijk - je kunt er eigenlijk niet op tegen zijn: bestrijding van corruptie, misdaad, drugshandel, fraude, terrorisme.

jan 2006       
lees verder


Wie kent hem niet, disco de Cockring in Amsterdam? Gelegen in de roemruchte Warmoesstraat in het hartje van de warme buurt, met als buren de leerscene van Amsterdam. Maar de Cockring heeft altijd een eigen gezicht en een eigen stijl gehad en behouden in deze oude buurt, waar al honderden jaren vertier en seks de boventoon vieren.

nov 2005       
lees verder


Het was al tijden niet meer zo vol geweest in de Amsterdamse bar The Web. Reden: de presentatie van de net opgerichte HomoConsumentenBond (HoCoBo) en vooral van hun onderzoek naar de kwaliteit van seksplekken in Amsterdam. Alles wat (hetero)pers was had zich gemeld bij de bar die wat die heteropers aangaat meestal wordt gemeden als de pest, want het is zo’n kroeg met een donkere kamer. Was dat misschien de reden dat de hetero-afvaardiging van de heteropers grotendeels bestond uit dames?

nov 2005       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media