Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 943 people
86447 users - nu online: 943 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 04 jul, 2020 19:32
NIEUWS


COC’s Shakespeare Club 2020 speelt in op onzekere tijden

V eelkleurig programma online en kleinschalige bijeenkomsten bij Amsterdam Museum

Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus vindt de vijfde editie van COC’s Shakespeare Club plaats, een coproductie tussen COC Amsterdam e.o. en het Amsterdam Museum. De Shakespeare Club kenmerkt zich als een relaxte, inclusieve hang-out voor met name de gemarginaliseerde groepen binnen de lhbtqi+ gemeenschappen. Coronatijden staan centraal in deze editie van het festival: enerzijds omdat het festival voor een belangrijk deel online plaatsvindt, anderzijds omdat het thema dit jaar ‘Take Care’ is.

Onderwerpen festival

Daten en flirten in coronatijden, hoe gaat dat met name als je autistisch bent? Hoe creëren we trans-nationale solidariteit met queers in Centraal Azië? Zijn we als vrouw wel trots genoeg op onze diversiteit? Twintig jaar homohuwelijk in Nederland, reden tot feest? Welk object in het Amsterdam Museum representeert de queer geschiedenis het beste volgens Richard Keldoulis, eigenaar van Club ChUrch en bekend als dragqueen Jennifer Hopelezz? Hoe ga je om met discriminatie van en binnen de ballroom scene?

Het is slechts een greep uit de workshops, paneldiscussies, rondleidingen, optredens en kleinschalige bijeenkomsten  die dagelijks plaatsvinden tijdens het festival. ‘Of het nu online is of live in het Amsterdam Museum, de Shakespeare Club zal wederom the place to be (yourself) zijn’, aldus Naomie Pieter, bestuurslid van COC Amsterdam e.o.

Thema: Take Care

Het thema van dit jaar, Take Care, zal voor een deel van lhbtqi+ gemeenschappen niet onbekend zijn. Aan het begin van deze eeuw vonden onder deze noemer campagnes plaats om bewustwording te creëren rondom het hiv-virus en de gevolgen daarvan. De pandemie van het coronavirus vertoont veel overeenkomsten met de aidsepidemie. Het is een disruptie van het leven zoals het was; er is eenzaamheid, verdriet, angst voor de ander en voor onszelf en het gevaar van stigmatiseren. Maar er zijn ook overeenkomsten, zoals de saamhorigheid in de manier waarop we er nu voor elkaar zijn en in een golf van creativiteit die voortkomt uit de bevreemdende situatie waarin we ons nu bevinden. Dit jaar gaat het om zelfzorg, veerkracht en gemeenschapszin: thema’s die vandaag extreem actueel zijn en ook een link hebben naar de stille epidemie uit het verleden.

Oorsprong Shakespeare Club

De Shakespeare Club werd opgericht in 1946. De allereerste bijeenkomst met een opkomst van 150 mensen, betekende meteen een primeur voor Nederland. Voor die tijd waren er nog nooit zoveel roze mannen en vrouwen in Nederland samengekomen. Inmiddels is de naam veranderd naar COC (Cultuur- en Ontspannings Centrum). De Shakespeare Club is sinds Europride in 2016 weer tot leven geroepen tijdens het culturele programma van Amsterdam Pride, met als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de lhbti+ gemeenschappen in en om Amsterdam te vergroten.

De organisatoren

COC Amsterdam e.o. richt zich op persoonlijke empowerment, verbinding en mobilisatie rondom seksuele oriëntatie, genderidentiteit & expressie en sekse kenmerken, door ons samengevat in de term ‘seksuele en genderdiversiteit’. COC Amsterdam e.o. is een vereniging met 1.700 leden en 120 vrijwilligers actief binnen Amsterdam en negen naburige gemeenten.
Het Amsterdam Museum is dé plek om meer te weten te komen over onze hoofdstad. Over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Amsterdam. De stad van Johan Cruijff, Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, Marihuana en de stad waar de eerste ‘homo’-huwelijken werden gesloten.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

COC’s Shakespeare Club 2020 speelt in op onzekere tijden
nieuws van Za 04 jul, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html
Pride- The Corona Edition
25 juli- 2 aug. 2020

BEKIJK OOK
Amsterdam Bear Weekend 2020: word zelf Mr. Bear of krijg de Knuffel van het jaar
The Web & Eagle komen met sneaker en sportswear events
Verwachtingsvol uitkijken naar de komst van het Gay Circus naar Amsterdam


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april/ mei/ juni/ juli 2020

    Nieuwsoverzicht  | Amsterdams nieuws

Nieuws van za 04 jul, 2020 19:32
COC’s Shakespeare Club 2020 speelt in op onzekere tijden > Lees verder
Nieuws van wo 01 jul, 2020 17:21
Pride komt met alternatief Pride-programma > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media