Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 889 people
86442 users - nu online: 889 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Zo 09 feb, 2020 17:11
NIEUWS


Roemeense en Afrikaanse boot tijdens botenparade Pride Amsterdam 2020

D e organisatie van Pride Amsterdam 2020 heeft de deelnemers van de botenparade bekendgemaakt. Zo vaart er een Roemeense boot mee, een Afrikaanse boot en een boot van de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties. Tijdens de kick-off werden ook de samenwerkingen met de organisaties en de zes ambassadeurs gepresenteerd in the Student Hotel Amsterdam City.

De komende editie vaart stichting Love Planet, die zich richt op Afrikaanse LHBT'ers, mee met een Afrikaanse boot. Ook vaart een Roemeense boot mee. De organisatie achter deze boot hoopt dat met een deelname aan de botenparade meer aandacht komt voor LHBT-rechten in Roemenië en de rest van Oost-Europa. Daarnaast vaart UNHCR mee, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. 'In 70 landen is homoseksualiteit nog strafbaar en velen hebben daarom geen andere keuze dan te vluchten.'

Potentiële deelnemers konden zich van 3 januari t/m 2 februari inschrijven. Een toelatingscommissie heeft de 80 mooiste en meest aansprekende concepten die aansluiten bij het thema 'TAKE PRIDE in us' gekozen voor deelname. Het is dit jaar inmiddels de 25e editie van de Canal Parade, die op zaterdag 1 augustus plaatsvindt.

Samenwerkingen

Ook heeft de organisatie vanmiddag een aantal samenwerkingen aangekondigd, zoals met Booking.com. Daarnaast zal ook de Koninklijke Nederlandse Munt gaat samenwerken met Pride Amsterdam. Voor de 25e editie komt de Koninklijke Nederlandse Munt met een speciale jubileumpenning, waarvan er 5000 regulier zullen verschijnen. Verder zal The Student Hotel City aan de Wibautstraat tijdens de Pride officieel worden omgedoopt tot The Student Pride Hotel. Gedurende de hele Pride zullen er meerdere activiteiten plaatsvinden in het hotel en zullen uitzendingen van Pride TV vanuit het hotel komen.

Zes ambassadeurs

Naast het aantal deelnemende boten en de samenwerkingen zijn ook zes ambassadeurs bekendgemaakt. Onder meer oud-politicus Boris Dittrich, activist Tieneke Sumter en schrijver Peter Wu zullen de Pride Amsterdam dit jaar vertegenwoordigen.

De 21-jarige artiest en activist Robin Ramos uit Utrecht is uitgeroepen tot de 'Youth Pride Ambassadeur'. Youth Pride is de jongerenbeweging van Pride Amsterdam. Ook Sherry Jae Ebere van Trans United Nederland en Mr. Leather Netherlands 2019 Axe Leito nemen dit jaar het ambassadeursschap op zich.

Pride Amsterdam vindt plaats van 25 juli tot en met 2 augustus.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Roemeense en Afrikaanse boot tijdens botenparade Pride Amsterdam 2020
nieuws van Zo 09 feb, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Leather & Fetish Pride Amsterdam 2019
Amsterdam Bear Weekend 2020: word zelf Mr. Bear of krijg de Knuffel van het jaar
The Web & Eagle komen met sneaker en sportswear events


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april/ mei/ juni 2020


Nieuws van vr 29 mei, 2020 23:30
IHLIA start dienstverlening langzaam op > Lees verder
Nieuws van wo 27 mei, 2020 2:25
Costa Rica eerste Centraal-Amerikaanse land dat huwelijk openstelt > Lees verder
Nieuws van vr 22 mei, 2020 23:14
Saïd Zankoua overleden... > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media