Back to Top
Dinsdag 31 maart
86425 users - nu online: 962 people
86425 users - nu online: 962 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 28 dec, 2019 4:54
NIEUWS


Duitse bisschoppen: ‘Homoseksualiteit is normaal, onveranderbaar en geen reden voor discri

H omoseksualiteit is een normale uiting van de menselijke seksualiteit, kan niet worden gewijzigd of genezen en daarom mogen homo’s en lesbiennes ook niet gediscrimineerd worden. Dat schrijft de Duitse Bisschoppenconferentie in een persbericht n.a.v. een studiebijeenkomst met deskundigen ter voorbereiding op een kerkelijke conferentie over seksualiteit en relatievorming in februari 2020.

De Commissie voor Huwelijk en Gezin van de Duitse Bisschoppenconferentie, onder leiding van de Berlijnse aartsbisschop Heiner Koch, organiseerde deze studiebijeenkomst over de kerkelijke seksuele moraal op 4 december in het Instituut voor Christelijke Ethiek en Politiek in Berlijn.

Aan de bijeenkomst werd verder deelgenomen door de bisschoppen Franz-Josef Bode uit Osnabrück, Wolfgang Ipolt uit Görlitz en Peter Kohlgraf uit Mainz, evenals verschillende hulpbisschoppen en door seksuologen, moraaltheologen, dogmatici en kerkjuristen. Het thema van de bijeenkomst was: ‘De menselijke seksualiteit: hoe daarover wetenschappelijk-theologisch te spreken en kerkelijk te oordelen’.

De bisschoppen en deskundigen die de studiebijeenkomst bijwoonden, hebben vastgesteld dat menselijke seksualiteit ook een dimensie van plezier en relatie omvat. "Er werd ook overeengekomen dat de seksuele voorkeur van een persoon zich manifesteert tijdens de puberteit en een heteroseksuele of homoseksuele oriëntatie aanneemt,” staat in het persbericht. "Beide maken deel uit van de normale vormen van seksuele aanleg die niet kunnen of moeten worden gewijzigd.”

Volgens de deelnemers aan de studiebijeenkomst mogen lesbiennes en homo’s daarom ook niet gediscrimineerd worden. Zij verwijzen daarbij nadrukkelijk naar Amoris Laetitia, het document dat paus Franciscus in 2016 uitbracht na de internationale bisschoppensynode over het gezin, huwelijk en seksualiteit.

Duitse bisschoppen: ‘Homoseksualiteit is normaal, onveranderbaar en geen reden v
nieuws van Za 28 dec, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Wat is er het afgelopen jaar in Duitsland eigenlijk voor homo’s veranderd?
VN-Mensenrechtenraad steunt resolutie van België tegen doodstraf homo's
Homootje genezen


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april 2020


Nieuws van ma 30 mrt, 2020 16:53
Nieuwsbrief Gayslowdating > Lees verder
Nieuws van zo 29 mrt, 2020 21:48
Christen idioten hebben de corona schuldigen gevonden HOMO's!!! > Lees verder
Nieuws van do 26 mrt, 2020 18:43
IHLIA WIL IN JE SCHOENENDOZEN KIJKEN > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media