Back to Top
Dinsdag 19 Nov
86374 users - nu online: 1413 people
86374 users - nu online: 1413 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 18 okt, 2019 1:19
NIEUWS


Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd.

H et Heerlens transgender paar, dat afgelopen zomer vanwege bedreigingen al moest verhuizen, is opnieuw bedreigd. COC Limburg heeft contact met het stel en biedt hen waar nodig ondersteuning.

Het paar is flink geschrokken van de bedreigingen. Kristina Moretti zegt dat een busje opzettelijk op haar heeft willen inrijden en dat ze ook met de dood bedreigd is. Mogelijk door dezelfde twee mannen. Haar vriendin Adrianne Brink heeft het voorval van dichtbij meegemaakt. Na thuiskomst hebben ze de politie gebeld en het voorval gemeld.

De politie doet inmiddels onderzoek naar het voorval. Burgemeester Emile Roemer van Heerlen is ingelicht en houdt daarover nauw contact met de politie. Roemer zegt het voorval hoog op te nemen. Het paar zal donderdag formeel aangifte van het vooral doen.

Het COC wil dat minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) meer en steviger maatregelen neemt tegen anti-LHBTI-geweld. Zo pleit de organisatie o.a. voor het aanstellen van gespecialiseerde discriminatierechercheurs bij de politie.

Augustus jl. verhuisde het transgender paar, omdat ze geregeld lastig gevallen en uitgescholden werden door hangjongeren bij hun flat. Een van de vrouwen werd vorig jaar ook twee keer mishandeld door een van die jongeren. De dader is veroordeeld tot een straf van 100 uur taakstraf en 180 dagen jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Na bemiddeling door burgemeester Roemer kreeg het paar een flat aangeboden in een andere wijk.

Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd.
nieuws van Vr 18 okt, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Ruim 100 maal anti homo en transgender maatregelen en wetten sinds Trump
Trump komt met zoveelste anti-homowet
Transgender moorden in de VS


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van di 12 nov, 2019 19:16
Nederland koploper in einde aan hiv > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media