Back to Top
Vrijdag 13 Dec
86390 users - nu online: 1198 people
86390 users - nu online: 1198 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 25 sep, 2019 16:47
NIEUWS


Koning vraagt bij VN aandacht voor rechten seksuele minderheden

W illem-Alexander besteedde in zijn toespraak aandacht aan de rechten van seksuele minderheden. "Het Koninkrijk der Nederlanden is blij dat op steeds meer plaatsen in de wereld de gelijke rechten van homo's, lesbiennes, transgenders en andere minderheidsgroepen worden benoemd in de wet. We hopen dat die ontwikkeling doorzet, maar uiteindelijk is het de praktijk die telt."

Heel anders ging het er toe bij de opening door de Braziliaanse President, Jair Bolsonaro. Bolsonaro haalde op het wereldpodium opnieuw uit naar ‘kolonialistische’ landen die zich zorgen maken om branden in de Amazone. Bolsonaro houdt vol dat er niets aan de hand is en gebruikt zijn optreden om God te prijzen en ‘genderideologie’ over verschillende seksuele geaardheden af te wijzen als schadelijk voor kinderen.

Zulke conservatieve opvattingen krijgen meer en meer voet aan de grond in de VN. Trump komt in zijn toespraak op voor homoseksuele burgers in landen waar ze vervolgd worden, maar promoot de strijd tegen abortus van zijn conservatieve achterban en draait veel rechten die door Obama zijn ingevoerd weer terug. Amerikaanse diplomaten doen al langer hun best verwijzingen naar ‘seksuele en reproductieve gezondheidszorg’ uit hulpprogramma’s van VN-organisaties te schrappen. Behalve de mogelijkheid een ongewenste zwangerschap te beëindigen bedreigt dat ook VN-teams die seksuele voorlichting en anticonceptie bieden.

Achttien landen als Brazilië, Polen en Saudi-Arabië sloten zich deze week op de top officieel aan bij de Amerikaanse strijd voor ‘familiewaarden’ en tegen abortus. Nederland en andere Europese landen proberen zich er achter de schermen tegen te verzetten.
 

Koning vraagt bij VN aandacht voor rechten seksuele minderheden
nieuws van Wo 25 sep, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlAmsterdam Gay Map 2020/21
mail model@gaynews.nl

BEKIJK OOK
Veranker onze rechten in de Grondwet
Ruim 100 maal anti homo en transgender maatregelen en wetten sinds Trump
Miss Leather Nederland 2019


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder
Nieuws van zo 01 dec, 2019 16:58
‘Stop de vooroordelen, zodat we er open over kunnen zijn’ > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media