Back to Top
Zondag 20 Oct
86366 users - nu online: 1306 people
86366 users - nu online: 1306 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Ma 01 jul, 2019 2:45
NIEUWS


Miljoenen mensen vierden Gay Pride afgelopen weekend

M iljoenen mensen hebben afgelopen weekend meegelopen in Gay Pride-parades over de hele wereld. Alleen in New York kleurden gisteren al miljoenen mensen de straten. Allemaal stonden ze stil bij de Stonewall Riots, rellen die 50 jaar geleden het startpunt waren van de georganiseerde homorechtenbeweging in de VS en de strijd voor acceptatie van homo's.

De parade in New York werd georganiseerd op de laatste dag van de Pride Month. Zeker 150.000 lhbt'ers, activisten en feestvierders liepen mee in de parade, miljoenen anderen keken toe.


In de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje liepen zaterdag honderden mensen mee in de allereerste Gay Pride van het land.

Onder de aanwezigen waren lhbti-mensen en activisten, die pleiten voor het respecteren van de rechten van mensen uit de lhbti-gemeenschap. Ook overheidsfunctionarissen en diplomaten woonden het feest bij. "Dit evenement viert trots, liefde en diversiteit", zei een van de deelnemers tegen persbureau Reuters. Volgens de organisatie waren er "veel meer mensen" dan vooraf gedacht.

De regering van het land, bestaande uit de sociaaldemocraten en een Albanese partij, probeert de situatie van de lhbti-gemeenschap in het land te verbeteren. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft de gemeenschap echter nog altijd te maken met discriminatie in onderwijs, werk, zorg en sociale zekerheid. Ook worden ze vaak uitgescholden, zeggen mensenrechtengroeperingen.

En zoals gebruikelijk gooide de orthodox-christelijke kerk roet in het eten,  en betoogden honderden mensen voor traditionele familiewaarden. Op sociale media sprak men over "de terugkeer van Satan".


Miljoenen mensen vierden Gay Pride afgelopen weekend
nieuws van Ma 01 jul, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Miljoenen mensen vierden Gay Pride
Regenboogfestival Emmen krijgt vervolg
Pride Oost, Alle kleuren Oost. . .


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van zo 20 okt, 2019 0:03
Openbare laadpalen brengen ruim €3000 op voor COC’s GSA Netwerk > Lees verder
Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media