Back to Top
Zondag 20 Oct
86366 users - nu online: 1307 people
86366 users - nu online: 1307 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 29 jun, 2019 21:40
NIEUWS


Boycot IKEA dreigt in Polen

P oolse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar IKEA na het ontslag van een medewerker die kritiek had op een lhbti-evenement van het bedrijf. IKEA wilde solidariteit tonen met de Poolse lhbti-gemeenschap, maar daar was de katholieke medewerker het niet mee eens. Toen hij zijn kritiek weigerde te verwijderen van het bedrijfsnetwerk van IKEA, werd hij ontslagen.

"Lhbt+-inclusie is iedereens verantwoordelijkheid", had IKEA vorige maand op het intranet geplaatst. "Op 17 mei vieren we de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie. En we staan op voor de rechten van lesbiennes, homo's, transgenders en mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten."

De man plaatste daarop teksten uit de bijbel bij het bericht. "De medewerker gebruikte citaten uit het Oude Testament over moord en bloedbaden in de context van het lot dat homo's zou moeten treffen", meldt IKEA. Veel medewerkers zouden daarop bezorgd contact hebben opgenomen met de HR-afdeling.

'Katholieken gediscrimineerd'

"Ik ben ingehuurd om meubels te verkopen, maar ik ben katholiek en dit is zijn niet mijn waarden", zegt de medewerker zelf over de zaak. "Dit is onacceptabel. Absoluut schandalig", zegt minister Ziobro van Justitie in reactie op het ontslag. Volgens hem kan het onderzoek uitwijzen dat buitenlandse bedrijven in Polen mensen discrimineren die hun waarden niet delen.

Als de aanklagers concluderen dat IKEA in dit geval inderdaad katholieken heeft gediscrimineerd, wil de Poolse staatssecretaris van Justitie, Patryk Jaki, een boycot instellen tegen het bedrijf. Hij heeft de ontslagen medewerker juridische hulp aangeboden.

De leider van de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS), Jaroslaw Kaczynski, zei in aanloop naar de Europese verkiezingen van vorige maand dat homorechten een gevaar zijn voor Poolse families en de nationale identiteit.

 

Boycot IKEA dreigt in Polen
nieuws van Za 29 jun, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Een seizoen gay parades
Palestijnse Autoriteit verbiedt activiteiten LHBTQ-organisatie Al-Qaws
De Stonewall Riots alweer 50 jaar geleden


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van zo 20 okt, 2019 0:03
Openbare laadpalen brengen ruim €3000 op voor COC’s GSA Netwerk > Lees verder
Nieuws van vr 18 okt, 2019 1:19
Heerlens transgender stel opnieuw bedreigd. > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media