Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1226 people
86351 users - nu online: 1226 people login

NIEUWS
Share:Zo 05 mei, 2019 19:50

Brunei schort doodstraf voor homo’s op

De sultan van Brunei Hassanal Bolkiah zegt dat de doodstraf voor homoseksualiteit en overspel wordt opgeschort.

Na grootschalige kritiek van internationale regeringsleiders heeft de sultan van Brunei Hassanal Bolkiah besloten de invoering van de doodstraf onder meer voor lhbt’ers op te schorten. Dat heeft het staatshoofd van het Aziatische land tijdens een toespraak zondag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

Begin april werd duidelijk dat Brunei nieuwe shariawetten wilde doorvoeren. Daardoor zouden homoseksualiteit, overspel en verkrachting niet meer alleen met celstraf maar met de dood kunnen worden bestraft, onder meer door steniging. Ook kan een verdachte voor diefstal straks een hand verliezen. De rijke oliestaat heeft de wetgeving herhaaldelijk verdedigd, maar lijkt nu toe te geven aan druk uit het buitenland.

„Ik begrijp dat er veel vragen en misvattingen bestaan over de wetgeving. Echter, wij geloven dat zodra we deze uit de weg ruimen, de waarde van de wetgeving duidelijk wordt”, zei de sultan tijdens een televisietoespraak in de aanloop naar de ramadan.

Eerder stond op sommige straffeiten zoals moord en drugssmokkel al de doodstraf, maar sinds de jaren negentig is deze straf al niet meer uitgevoerd. Volgens de sultan zal de doodstraf die staat voor overtredingen van de nieuwe shariawetten straks evengoed niet uitgevoerd worden.

Toen duidelijk werd dat Brunei de controversiële wetgeving wilde doorvoeren, riep onder andere acteur George Clooney op tot het boycotten van chique hotels in het bezit van de sultan. D66 riep op het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw af te nemen van Hassanal Bolkiah, die hij in 2013 van koningin Beatrix ontving.
 

Brunei schort doodstraf voor homo’s op
nieuws van Zo 05 mei, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Sauna 't Bolke
Relax & Enjoy

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media