Back to Top
Donderdag 20 juni
86325 users - nu online: 1211 people
86325 users - nu online: 1211 people login

NIEUWS


Wo 10 apr, 2019 0:44

Halsema bezoekt historische homobar Stonewall in New York


Femke Halsema heeft tijdens haar werkbezoek aan New York een bezoek gebracht aan homobar The Stonewall Inn. Het café werd beroemd toen er in 1969 rellen uitbraken omdat de politie de bar wilde ontruimen. Tijdens de Pride in Amsterdam in augustus worden de rellen herdacht.

De rellen vormden een keerpunt in de homo-beweging. De bezoekers van The Stonewall Inn, onder meer homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten, vochten terug na jarenlange treiterijen van de politie. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

Het thema van de Pride in Amsterdam is dit jaar 'Remember the past, create the future.' Er wordt speciaal aandacht besteed aan de Stonewall-rellen die vijftig jaar geleden zijn gebeurd. In de aanloop daarvan heeft Halsema het beroemde café vandaag bezocht. 'Ik vond het heel bijzonder om hier te zijn', schrijft ze.

Halsema is met wethouder Udo Kock de hele week in New York om de samenwerking en handelsrelatie te versterken. Op het programma van de burgemeester staan de onderwerpen veiligheid, kunst & cultuur, digitale rechten en gedeelde geschiedenis.

Halsema bezoekt historische homobar Stonewall in New York
nieuws van Wo 10 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


RoB
Made in Amsterdam

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media