Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1220 people
86351 users - nu online: 1220 people login

NIEUWS
Share:Ma 11 feb, 2019 0:58

Politici, sport, onderwijs varen mee in Pride


Tachtig boten varen dit jaar op 3 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam.


Onder de deelnemers zijn verschillende bijzondere boten. Zo staan politici van vijf politieke partijen (VVD, CDA, D66, PvdA en SP) voor het eerst samen op één boot.

Het CDA deed nog niet eerder mee. Ook is er een boot met vertegenwoordigers van maar liefst zeventien sportbonden en er vaart een boot mee namens het ministerie van Onderwijs, met Dolly Bellefleur als eregast.

Verder varen er boten mee van onder meer Drag Queens United, COC Nederland, Netflix en Defensie. Ook een Iraanse boot en een voetbalboot voegen zich in de varende optocht.

Stonewall-rellen

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het evenement, waarvan de botenparade wordt gezien als hoogtepunt, vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus.

Thema van deze editie van Pride is 'Remember the past, create the future'. Daarmee worden de Stonewall-rellen van vijftig jaar geleden in New York herdacht. Die rellen, waarbij homo's en travestieten in opstand kwamen tegen de politie na jarenlange treiterijen, vormen een scheidslijn in de geschiedenis van lhbti-rechten.

Tijdens de presentatie in Amsterdam werden ook zeven nieuwe Pride-ambassadeurs bekendgemaakt. Onder hen zijn oud-politievrouw en programmamaker Ellie Lust en voormalig topturner Jeffrey Wammes.


 

Politici, sport, onderwijs varen mee in Pride
nieuws van Ma 11 feb, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Syfilis?
Check of je symptomen hebt

Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media