Back to Top
Donderdag 20 juni
86325 users - nu online: 1211 people
86325 users - nu online: 1211 people login

NIEUWS


Za 15 dec, 2018 17:17

Taakstraf geëist voor verspreiden anti-homo-flyers in Amsterdam


Het Openbaar Ministerie heeft  een onvoorwaardelijke taakstraf van veertig uur geëist tegen drie verdachten die ervan verdacht worden in 2016 in Amsterdam anti-homo-flyers te hebben verspreid.


Het pamflet is volgens het OM vooral een aanklacht tegen homoseksuelen en zet aan tot discriminatie. "De stelling op de flyer dat het aantal kinderen dat seksueel misbruikt wordt door homoseksuele ouders 29 procent is, is zeer beschuldigend. Het trekt in het algemeen een duidelijk beledigende conclusie", zei de officier van justitie. "Dat de verdachten daar iets mee wilden bereiken is duidelijk."


'Argeloze ontvanger'

De verdachten vertelden met de flyer alleen aandacht te willen voor de zaak van de familie Barbu, waarbij een Roemeense vader niet wilde dat een Brits homo-echtpaar zijn kinderen adopteerde.

Maar het OM vindt dat een opmerkelijke verklaring, omdat er op het pamflet nauwelijks wordt verwezen naar deze familie. "Dat de bedoeling anders zou kunnen zijn is een ding, maar hoe het pamflet op een argeloze ontvanger overkomt is een ander ding."

'Geen kinderen'

Het verspreiden van het pamflet leidde tot veel verontwaardiging. 'Hetgene wat mensen het meest raakt is dat homoseksuelen worden weggezet als een groep die geen kinderen zou mogen krijgen, omdat ze kinderen zouden misbruiken. En dat zonder enige onderbouwing. Het tast homoseksuelen aan in het mogen zijn wie je bent', aldus de officier van justitie.

De rechter doet op 4 januari uitspraak.
 

Taakstraf geëist voor verspreiden anti-homo-flyers in Amsterdam
nieuws van Za 15 dec, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


RoB
Made in Amsterdam

t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit


La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media