Back to Top
Donderdag 20 juni
86325 users - nu online: 1216 people
86325 users - nu online: 1216 people login

NIEUWS


Vr 07 dec, 2018 4:40

Oscar-presentator Kevin Hart in opspraak om anti-homo tweets


De deze week aangekondigde presentator voor de komende Oscar-uitreiking, komiek en acteur Kevin Hart, is in opspraak geraakt nu diverse oude anti-homo tweets van hem zijn opgedoken.

Het gaat om honderden berichten, waarvan hij er sinds woensdag bekend werd dat hij volgend jaar februari het Oscar-gala mag presenteren, een aantal heeft verwijderd. Maar de screenshots van de meeste tweets zijn bewaard gebleven en daarover is in Amerikaanse filmmedia grote ophef ontstaan.

In een van de berichten schreef hij onder meer dat als zijn zoon ooit met zijn dochters poppenhuis zou spelen, hij het ding zou stukslaan op het hoofd van het kind en zou zeggen: ,,Stop daarmee, dat is gay.’’ Ook circuleerde op social media een passage uit zijn comedyshow Seriously Funny uit 2010. Daarin zei hij: ,,Een van mijn grootste angsten is dat mijn zoon homo is. Ik ben geen homofoob. Doe wat je wil, wees gelukkig. Maar ik als heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo wordt, dan doe ik dat.”

Die tweet verwijderde de comedian, pas de derde zwarte host in de 91-jarige geschiedenis van de Oscars die solo de prijsuitreiking presenteert. Maar op zijn timeline zijn nog altijd berichten te vinden waarin hij ‘homo’ als scheldwoord gebruikt.

De Amerikaanse LHTBQ-rechtenorganisatie GLAAD vroeg om opheldering bij Hart, zijn management en tv-zender ABC, dat het Oscar-gala uitzendt. De Motion Picture Academy, organisator van de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen, heeft nog niet gereageerd op de ophef.

 
‘Niet moeilijk doen’
 
Hart vindt dat mensen niet moeilijk moeten doen over zijn oude tweets, waarvan de meeste voor 2011 verstuurd zijn. In een Instagrampost verklaarde hij de critici donderdag voor gek. ,,Ik zweer het je, de wereld is gek aan het worden, en ik ga me er niet door laten frustreren’’, aldus de komiek.


Hij vindt niet dat tweets van acht jaar geleden hem aangerekend hoeven te worden. ,,Ik ben bijna veertig jaar oud, als je niet gelooft dat mensen veranderen, groeien en zich ontwikkelen als ze ouder worden, dan weet ik niet wat ik je kan vertellen.’’ In het bijschrift meldt Kevin dat hij ‘van iedereen houdt’ en eindigt hij met ‘als je dat niet gelooft, dan ligt dat aan jezelf.’
 

Commentaar:
Re: Oscar-presentator Kevin Hart in opspraak om anti-homo tweets


Reactie van Arthur54 dd. 05 januari 2019
Die tweets zijn 8 jaar oud? Daarna niet meer van dat soort opmerkingen? Als hij zich nu distantieert van dat soort ideeën mag hij van mij presenteren. Maar ik denk dat er wel druk op hem zal worden uitgevoerd om dat niet te doen. Ik ben het met hem eens dat je mening kan veranderen. Als je eigen zoon vertelt dat hij homo is, liggen de zaken opeens helemaal anders. Dan ga je pas nadenken over de consequenties van je intolerante gedrag.Oscar-presentator Kevin Hart in opspraak om anti-homo tweets
nieuws van Vr 07 dec, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


RoB
Made in Amsterdam

LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Duble


Closed Down 6/19- The best Mediterranean in town

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media