Back to Top
Dinsdag 20 Aug
86351 users - nu online: 1223 people
86351 users - nu online: 1223 people login

NIEUWS
Share:Di 27 nov, 2018 17:50

Taiwanezen stemmen tegen homohuwelijk


Taiwan heeft tijdens de lokale verkiezingen in een referendum tegen het homohuwelijk gestemd. 70 procent van de stemmers vond dat alleen een man en een vrouw moeten kunnen trouwen.

Het is een tegenvaller voor de lhbt-activisten die hoopten dat het land in Azië voortrekker kon zijn op het gebied van homorechten. Ze noemen de beslissing van de bevolking 'discriminerend' en in strijd met de grondwet.


Aanleiding voor het referendum was de uitspraak van het Taiwanese hooggerechtshof dat een verbod op het homohuwelijk verwierp. Dat gebeurde in mei vorig jaar, na een jarenlange campagne van homorechtenadvocaten. De overheid kreeg twee jaar de tijd om dit wettelijk te regelen.

Tegenstanders van het homohuwelijk dienden in augustus een petitie in die ervoor moest zorgen dat er in elk geval een aparte wet komt voor het homohuwelijk. Ze vonden dat dat niet zou moeten worden opgenomen in de bestaande wet over het traditionele huwelijk. Alleen zo konden volgens de tegenstanders de 'familiewaarden' worden beschermd.

Gay Pride

De verwachting is dat de regering binnenkort met nieuwe voorstellen komt om koppels van gelijke seksen met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld door middel van een samenlevingscontract.

Homorechtenactivisten blijven in ieder geval positief. "De groep die tegen ons is, wordt steeds minder groot", zegt een strijder tegen persbureau Reuters. Afgelopen maand werd het homohuwelijk nog gesteund door tienduizenden mensen die meededen aan de jaarlijkse Gay Pride-optocht in de hoofdstad Taipei.

Taiwanezen stemmen tegen homohuwelijk
nieuws van Di 27 nov, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Sauna 't Bolke
Relax & Enjoy

IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media