Back to Top
Zaterdag 23 maart
86276 users - nu online: 1407 people
86276 users - nu online: 1407 people login

NIEUWS


Vr 16 nov, 2018 16:11

Kerken op Tholen willen geen regenboogvlag


22 van de 33 kerken op Tholen protesteren fel tegen het hijsen van de regenboogvlag en de zondagsopening van een aantal toeristenwinkels. In een paginagrote advertentie in de lokale Eendrachtbode schrijven ze dat daarmee de "christelijke normen en waarden op Tholen aan de kant worden geschoven".

De gemeenteraad van Tholen stemde vorige maand in met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day, de dag dat homo's voor hun geaardheid kunnen uitkomen. Tegelijkertijd kregen winkels die veel (watersport-)toeristen trekken de gelegenheid om op zondag open te gaan.

In de advertentie roept een groot aantal van de kerken nu op om die twee besluiten terug te draaien. "Er worden grenzen verlegd en christelijke normen en waarden, die altijd gemeengoed waren binnen onze gemeente, aan de kant geschoven. Daar maken we ons als kerken grote zorgen over". zo staat te lezen in de Eendrachtbode, Nieuwsblad voor Tholen en Sint Philipsland. Op Tholen wonen ruim 25.000 mensen.

In strijd met de bijbel

Volgens de kerkenraden, van gereformeerde, oud gereformeerde en hervormde gemeenten, is er geen andere relatie dan die tussen man en vrouw. Het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day gaat in "tegen de gelijkheid in van de Bijbelse scheppingsorde."

De kerkenraden geven in de brief aan dat ze tegen elke vorm van discriminatie zijn en dat ieder inwoner van Tholen zich geaccepteerd moet voelen in de gemeente, aldus Omroep Zeeland.

De kerken hekelen ook de zondagopenstelling van een beperkt aantal winkels. Die zou ingaan tegen het vierde gebod uit de bijbel. De kerken zeggen dat de rustdag "juist een geschenk is om te koesteren in deze onrustige tijden".
 





Kerken op Tholen willen geen regenboogvlag
nieuws van Vr 16 nov, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html









GERELATEERD











Rubrieken:
X





Nog een heel weekend Roze Filmdagen
Vr 22 mrt, 2019 13:40

'Regenboogspelen' in 2022 in Nijmegen
Zo 17 mrt, 2019 18:21

Kardinaal zes jaar de cel in wegens seksueel misbruik
Wo 13 mrt, 2019 3:19

    toon meer






In het nieuwste nummer, Gay News 332, april 2019








The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit










bottom image




Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media