Back to Top
Maandag 27 mei
86317 users - nu online: 1235 people
86317 users - nu online: 1235 people login

NIEUWS


Vr 21 sep, 2018 12:39

Jong talent met passie voor LHBT-rechten naar internationale Jongerenconferentie

In oktober vindt in Den Haag de tiende editie van de internationale Jongerenconferentie One Young World plaats. Mede dankzij de bijzondere ambities van Mart van Kuijk (27) uit Utrecht is hij geselecteerd om deze conferentie in Den Haag bij te wonen. Mart streeft naar gelijke rechten voor de LHBTI-gemeenschap. Samen met negen andere delegates uit het hele land zal hij van 17-20 oktober de internationale jongerentop bezoeken, waar onder anderen topmodel Naomi Campbell, mensenrechtenadvocate Amal Clooney, premier Mark Rutte en CEO’s van grote bedrijven als Unilever en Shell zullen spreken.

Mart werkt aan een manifest om bedrijven te stimuleren om LHBT rechten en integratie te integreren in de bedrijfsstrategieën. "Toen ik bedrijven hielp bij het implementeren van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen, merkte ik dat de promotie van LHBT-rechten en integratie niet specifiek werden behandeld. Terwijl meer dan 350 miljoen mensen over de wereld LHBT zijn en het in maar liefst 75 landen nog steeds illegaal is. LHBT’ers kunnen vaak niet het leven leiden dat ze willen. Daarom streef ik naar een inclusieve wereld waarin niemand achterblijft. Ik hoop op deze internationale Jongerenconferentie gelijkgestemde jongeren te ontmoeten en samen met hen een wereldwijde discussie te starten over de rechten van LHBT’ers,” zegt Mart.

De One Young World summit wordt voor de tiende keer georganiseerd en vindt dit jaar voor het eerst in Nederland plaats. Tijdens deze jaarlijkse conferentie komen 1800 jongeren uit 190 landen samen om gedachten en ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid. De deelnemers zijn op basis van hun passie voor deze onderwerpen geselecteerd om hierover mee te praten tijdens de conferentie.

Shell ondersteunt deze jongeren, waaronder Mart, met een Scholarship Programma, en helpen om hun ideeën en projecten verder te brengen. In de aanloop naar de conferentie krijgen zij onder meer coaching en begeleiding op het gebied van project management, netwerken en storytelling, om het meeste uit deze ervaring te halen. Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland hoopt dat deze ervaring hen de vleugels geeft die zij nodig hebben om hun maatschappelijke impact te versterken.
 


Jong talent met passie voor LHBT-rechten naar internationale Jongerenconferentie
nieuws van Vr 21 sep, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


Mister B
Nieuwe Urban collectie, out now!RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media