Back to Top
Dinsdag 22 mei
86122 users - nu online: 1188 people
86122 users - nu online: 1188 people login

NIEUWS


Do 22 feb, 2018 18:51

Twee jaar en -tbs voor dodelijke beroving Oosterpark


Een achtien jarige jongen is door de rechtbank in Amsterdam tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs veroordeeld voor een dodelijke steekpartij in het Oosterpark in Amsterdam vorig jaar.

Dat is de zwaarste straf die een minderjarige verdachte opgelegd kan krijgen. De man was ten tijde van het misdrijf zeventien.

Hij beroofde begin maart vorig jaar de 33-jarige Pool Jan Majdanski bij de homo-ontmoetingsplek in het Oosterpark en stak hem daarbij met een vlindermes zeven keer in zijn bovenlichaam. De man overleed kort na de gewelddadige beroving.

De inmiddels volwassen man is volgens het jeugdstrafrecht veroordeeld, omdat volgens de rechter de kans op gedragsverbetering op die manier groter is dan wanneer hij in volwassenendetentie wordt geplaatst.

In een volwassen omgeving zou de jonge man juist verder afstompen, waardoor het risico op herhaling alleen maar groter wordt, aldus de rechtbank.

Gedragsstoornis

Uit psychisch onderzoek is naar voren gekomen dat de man aan een ernstige gedragsstoornis lijdt. Daarom moet hij na zijn detentie worden opgesloten in een gesloten jeugdinstelling. Die behandeling kan tot maximaal 7 jaar worden verlengd.

De jongen heeft ook nog twee andere gewelddadige berovingen in het park gepleegd, waarvoor hij donderdag ook is veroordeeld. Ook is de verdachte nog schuldig bevonden aan mishandeling van een meisje op het terrein van de jeugdinstelling waar hij verbleef.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media