Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1112 people
86352 users - nu online: 1112 people login

NIEUWS
Share:Di 13 feb, 2018 3:34

Pride festival staat dit jaar in teken van mensenrechten


In de Sugar Factory is bekend gemaakt welke boten mee mogen varen met de jaarlijkse botenparade. Ook zijn de ambassadeurs en het thema uit de doeken gedaan.

In 2018 is het thema 'Heroes', en komt er meer aandacht voor de mensenrechten. Boten van Amnesty International en het College voor de Rechten van de Mens zijn bestempeld tot 'parels van de parade'.

De organisatie van de Pride (voorheen Gay Pride) is weleens verweten dat het feest te commercieel werd. Nu kiest het een politieke koers, mede vanwege zorgelijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

'Elk jaar worden we weer geconfronteerd met allerlei vreselijke verhalen', aldus directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. 'Schendingen van mensenrechten, geweld tegen LHBT's, afnemende acceptatie in eigen land, vooroordelen en ongepaste grappen. Bij het organiseren van de Pride komt dit allemaal samen. Het lijkt helaas elk jaar erger te worden. Frustrerend, maar het geeft ook veel energie om door te gaan met wat we doen.'

Acht LHBT-ambassadeurs staan dit jaar extra in de schijnwerpers. De jongste van hen is transgender Loena Maas (20), de oudste is voormalig eigenaar van vrouwencafé Vivelavie, Mieke Martelhoff (70).


De Iraanse boot, die vorig jaar door mankementen niet kon meevaren, krijgt dit jaar een herkansing. 'In Iran riskeren homo's marteling en de doodstraf. Het is dus erg moedig en belangrijk dat deze boot meevaart door de Amsterdamse grachten', aldus Spee.

Het 9-daagse festival begint dit jaar op 28 juli, en duurt tot 5 augustus. Het hoogtepunt, de botenparade, vindt dit jaar plaats op 4 augustus.

 

Pride festival staat dit jaar in teken van mensenrechten
nieuws van Di 13 feb, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


jul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media