Back to Top
Maandag 12 Nov
86212 users - nu online: 1264 people
86212 users - nu online: 1264 people login

NIEUWS


Do 08 feb, 2018 18:08

Bermuda schaft homohuwelijk weer af


De senaat van Bermuda heeft gisteren het homohuwelijk in het Britse overzeese gebied afgeschaft, slechts acht maanden nadat het werd ingevoerd. De maatregel moet alleen nog worden goedgekeurd door de gouverneur van het land. Het huwelijk zal dan worden vervangen door een geregistreerd partnerschap. Dat meldt The Guardian.

Het homohuwelijk werd ondanks veel tegenstand vorig jaar mei gelegaliseerd in het sociaal conservatieve land na een uitspraak door het Hooggerechtshof. De Progressive Labour Party, winnaar van verkiezingen die afgelopen juli plaatsvonden, bemoeide zich vervolgens met de uitspraak en deed een nieuw wetsvoorstel: geen homohuwelijk meer, maar een geregistreerd partnerschap met dezelfde rechten als bij een huwelijk. In de senaat kreeg dit voorstel gisteren acht stemmen voor en drie stemmen tegen.

Tegenstanders van het nieuwe wetsvoorstel reageerden woedend. Zij zijn van mening dat het ongehoord is om het recht op het homohuwelijk nu alweer af te nemen van de Bermudanen. Volgens hen is het discriminerend om homo's, lesbiennes en biseksuelen alleen de optie geregistreerd partnerschap voor te leggen, terwijl heterostellen kunnen kiezen uit óf een huwelijk, óf geregistreerd partnerschap. ,,Dit voorstel in zijn eenvoudigste vorm berooft mensen van hun rechten'', aldus senator Nandi Outerbridge vooraf aan de stemming.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018
Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media