Back to Top
Woensdag 12 Dec
86227 users - nu online: 1322 people
86227 users - nu online: 1322 people login

NIEUWS


Di 23 jan, 2018 2:13

GroenLinks Amsterdam maakt genomineerden Roze Lieverdje bekend


Vandaag maakt GroenLinks Amsterdam de genomineerden voor het Roze Lieverdje bekend. GroenLinks reikt deze tweejaarlijkse prijs uit aan een Amsterdammer of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+’ers in de stad. Lijsttrekker Rutger Groot Wassink: "Recent homofoob geweld laat zien dat we nog lang niet klaar zijn met de positieverbetering van LHBT+’ers in Amsterdam. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich inzetten voor LHBT+ emancipatie een hart onder de riem steken en hen feestelijk in het zonnetje zetten.”

De vier genomineerden zijn: de oprichter van Pink Marrakesh Nassiri Belaraj, het platform voor queer moslims stichting Maruf, de roze predikant Wielie Elhorst en de bi-culturele activiste voor transrechten Ana Paula Lima. M Juryvoorzitter Tirza de Fockert: "Wij zijn onwijs trots op deze diverse en inspirerende genomineerden. Ze laten met hun werk zien dat hoe kwetsbaar je je als LHBT+’er soms ook kunt voelen, er altijd Amsterdammers zijn die je een veilige plek bieden en zich inzetten voor jouw emancipatie.”

Alle Amsterdammers mochten mensen aandragen. Een breed samengestelde jury, bestaande uit onder andere Döne Fil, Irene Hemelaar, Olave Basabose en Lady Galore selecteerde daaruit een top 4. Vervolgens kan iedereen tot 11 februari online stemmen om het uiteindelijke Roze Lieverdje van 2018 te bepalen. Op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) zal het Roze Lieverdje uitgereikt worden tijdens een roze gala. Eerdere winnaars van de prijs waren politieagent Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.
 

Stemmen kan op: https://nl.surveymonkey.com/r/rozelieverdje2018

GroenLinks Amsterdam maakt genomineerden Roze Lieverdje bekend
nieuws van Di 23 jan, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018


Mister B& B
Ontdek de wereld & Ervaar je prideEagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media