Back to Top
Vrijdag 16 Nov
86212 users - nu online: 1219 people
86212 users - nu online: 1219 people login

NIEUWS


Do 30 nov, 2017 2:09

Canadese excuses voor homofobie tijdens Koude-Oorlogsjaren


De premier richtte zich met name tot de ambtenaren, militairen, en politieagenten die tussen het eind van de Tweede Wereldoorlog en begin jaren 90 zijn tegengewerkt of weggestuurd vanwege hun seksuele geaardheid. Naast verontschuldigingen biedt hij hen een schadevergoeding van 96 miljoen euro aan.


"Ik sta hier vervuld van schaamte, verdriet en diepe spijt over onze handelwijze. We zaten fout. We bieden onze excuses aan", zei Trudeau. De parlementariërs reageerden met een staande ovatie.

Vanaf 1950 werden ambtenaren van wie werd gedacht dat ze homo waren, op last van de Canadese regering in de gaten gehouden en ondervraagd. In 40 jaar tijd zijn duizenden van hen ontslagen of dusdanig geïntimideerd dat ze zelf vertrokken. De heksenjacht - in de woorden van Trudeau - volgde uit de aanname dat homo's gevoeliger dan anderen waren voor chantage door de vijanden van Canada.Belangengroepen voor homo-rechten hebben lang gevraagd om rehabilitatie van de betrokkenen en hebben nu met opluchting gereageerd op de excuses van Trudeau.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018
Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media