Back to Top
Woensdag 17 Oct
86205 users - nu online: 1377 people
86205 users - nu online: 1377 people login

NIEUWS


Vr 24 nov, 2017 18:55

Verdachten betonschaar-incident: geen vervolging homohaat


Er is geen bewijs dat Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan uit Arnhem het slachtoffer zijn geworden van homohaat. Wel is er volgens het Openbaar Ministerie sprake geweest van openlijke geweldpleging. Dat valt op te maken uit de dagvaarding die de vijf minderjarige Arnhemse verdachten deze week hebben gekregen.


De mishandeling van het echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan op de Nelson Mandelabrug in Arnhem trok begin april van dit jaar internationale aandacht.


De twee zouden het slachtoffer zijn van geweld tegen homo's. Het bracht een golf van protest te weeg. Veel mannen en vrouwen in binnen- en buitenland liepen de week na de mishandeling uit solidariteit met de slachtoffers hand in hand met een seksegenoot. Een week na de mishandeling trok een manifestatie in Arnhem tegen homohaat 2.500 bezoekers.

Nu blijkt dat het Openbaar Ministerie de vijf verdachten niet vervolgt voor homo-discriminatie.


Raadsman Sidney Smeets die het echtpaar Vernes-Sewratan bijstaat noemt de tenlastelegging teleurstellend. ,,Naar mijn mening had homofobie of discriminatie op gebied van seksuele geaardheid bewezen kunnen worden’’, zegt Smeets. ,,Mijn cliënten hebben meteen verklaard dat het ging om homohaat en zijn altijd bij hun standpunt gebleven. De verdachten kwamen elke keer met een ander verhaal. Hoe geloofwaardig is dat?’’


Het Openbaar Ministerie wil nog geen reactie geven op de dagvaarding. De eerste niet inhoudelijke zitting is op 19 december achter gesloten deuren, omdat alle verdachten minderjarig zijn.
Rubrieken:
X

Poolse politie moet homodemonstratie beschermen
Za 13 okt, 2018 20:50


Is een hobo een homo of...
Za 13 okt, 2018 4:26


Vervolging van 27-jarige Hagenaar om dood Orlando Boldewijn
Wo 10 okt, 2018 19:03


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018
Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media