Back to Top
Woensdag 19 Sep
86192 users - nu online: 1311 people
86192 users - nu online: 1311 people login

NIEUWS


Do 26 okt, 2017 15:40

Twee openlijke LHBTI’s in kabinet Rutte III


In het kabinet Rutte III, dat vandaag wordt beëdigd, zitten twee openlijke LHBTI bewindspersonen: Kajsa Ollongren en Mark Harbers.

Kajsa Ollongren (D66) is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Daarnaast is zij vicepremier namens haar partij.

Mark Harbers (VVD) is vanaf vandaag staatssecretaris op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Hij wordt verantwoordelijk voor het Asielbeleid. In het buitenland krijgt hij de titel ‘minister voor Migratie’.


Een aantal andere bewindslieden uit het kabinet Rutte III liet afgelopen tijd op bijzondere wijze van zich horen als het gaat om LHBTI-emancipatie.

Zo liep de nieuwe minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, Wouter Koolmees (D66), tijdens de kabinetsformatie hand-in-hand over het Binnenhof met zijn partijleider Alexander Pechtold. Hij deed dat uit solidariteit met het Arnhemse homopaar dat dit voorjaar in elkaar werd geslagen. De nieuwe minister van Financiën, Wopke Hoekstra (CDA), stemde als enige CDA-senator vóór de Wet Lesbisch Ouderschap en voor afschaffing van de weigerambtenaar.

Tamara van Ark (VVD), de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, was als Tweede Kamerlid woordvoerder LHBTI-emancipatie voor haar partij.  Ingrid van Engelshoven (D66) wordt als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de komende jaren verantwoordelijk voor het LHBTI-emancipatiebeleid.
Rubrieken:
X

Opperrabbijn schrijft richtlijnen rond holebi's & transgenders.
Wo 19 sep, 2018 1:39


Regenboogvlaggen gestolen en ramen bij expo Dordt Pride bespuugd
Ma 17 sep, 2018 0:41


IND voert het nieuwe LHBTI-asielbeleid niet uit
Vr 14 sep, 2018 0:17


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 325, september 2018
Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media