Back to Top
Donderdag 13 Dec
86227 users - nu online: 1380 people
86227 users - nu online: 1380 people login

NIEUWS


Do 26 okt, 2017 15:40

Twee openlijke LHBTI’s in kabinet Rutte III


In het kabinet Rutte III, dat vandaag wordt beëdigd, zitten twee openlijke LHBTI bewindspersonen: Kajsa Ollongren en Mark Harbers.

Kajsa Ollongren (D66) is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Daarnaast is zij vicepremier namens haar partij.

Mark Harbers (VVD) is vanaf vandaag staatssecretaris op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Hij wordt verantwoordelijk voor het Asielbeleid. In het buitenland krijgt hij de titel ‘minister voor Migratie’.


Een aantal andere bewindslieden uit het kabinet Rutte III liet afgelopen tijd op bijzondere wijze van zich horen als het gaat om LHBTI-emancipatie.

Zo liep de nieuwe minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, Wouter Koolmees (D66), tijdens de kabinetsformatie hand-in-hand over het Binnenhof met zijn partijleider Alexander Pechtold. Hij deed dat uit solidariteit met het Arnhemse homopaar dat dit voorjaar in elkaar werd geslagen. De nieuwe minister van Financiën, Wopke Hoekstra (CDA), stemde als enige CDA-senator vóór de Wet Lesbisch Ouderschap en voor afschaffing van de weigerambtenaar.

Tamara van Ark (VVD), de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, was als Tweede Kamerlid woordvoerder LHBTI-emancipatie voor haar partij.  Ingrid van Engelshoven (D66) wordt als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de komende jaren verantwoordelijk voor het LHBTI-emancipatiebeleid.

Twee openlijke LHBTI’s in kabinet Rutte III
nieuws van Do 26 okt, 2017
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018


Te Koop Reguliersdwarsstraat
Wonen in het hart van de gay scene

Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media