Back to Top
Zaterdag 25 Nov
86026 users - nu online: 1091 people
86026 users - nu online: 1091 people login

NIEUWS


Do 26 okt, 2017 15:40

Twee openlijke LHBTI’s in kabinet Rutte III


In het kabinet Rutte III, dat vandaag wordt beëdigd, zitten twee openlijke LHBTI bewindspersonen: Kajsa Ollongren en Mark Harbers.

Kajsa Ollongren (D66) is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Daarnaast is zij vicepremier namens haar partij.

Mark Harbers (VVD) is vanaf vandaag staatssecretaris op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Hij wordt verantwoordelijk voor het Asielbeleid. In het buitenland krijgt hij de titel ‘minister voor Migratie’.


Een aantal andere bewindslieden uit het kabinet Rutte III liet afgelopen tijd op bijzondere wijze van zich horen als het gaat om LHBTI-emancipatie.

Zo liep de nieuwe minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, Wouter Koolmees (D66), tijdens de kabinetsformatie hand-in-hand over het Binnenhof met zijn partijleider Alexander Pechtold. Hij deed dat uit solidariteit met het Arnhemse homopaar dat dit voorjaar in elkaar werd geslagen. De nieuwe minister van Financiën, Wopke Hoekstra (CDA), stemde als enige CDA-senator vóór de Wet Lesbisch Ouderschap en voor afschaffing van de weigerambtenaar.

Tamara van Ark (VVD), de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, was als Tweede Kamerlid woordvoerder LHBTI-emancipatie voor haar partij.  Ingrid van Engelshoven (D66) wordt als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de komende jaren verantwoordelijk voor het LHBTI-emancipatiebeleid.
















Rubrieken:
X





    Top Stories | Gay News








Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit










bottom image




Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media