Back to Top
Zaterdag 25 Nov
86026 users - nu online: 1091 people
86026 users - nu online: 1091 people login

NIEUWS


Wo 18 okt, 2017 16:59

Politieke partij Queer wil Amsterdamse gemeenteraad in


De eerste, nieuwe lokale partij heeft zich officieel geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ze heet Queer.

De partij is een initiatief van twee visual artists. 'Wat we willen is van Amsterdam een bruisende stad maken met veel ruimte voor kunst en cultuur, en waar mensen zichzelf kunnen zijn', zegt medeoprichter Enno de Vos tegen AT5. Hij vindt dat het op die terreinen de verkeerde kant opgaat in de stad. 'Bij kunst en cultuur komt er 50 procent bij en op het gebied van gender en seksualiteit moet gewoon iedereen zichzelf kunnen zijn.'

Queer wil deze thema's niet overlaten aan de gevestigde orde, maar ze zelf bewerkstelligen. 'D66 heeft een hele tijd gehad om dingen te regelen, maar ik vind dat ze het niet voor elkaar hebben gekregen.' De Vos vindt dat de gemeente zowel de cultuursector als fenomenen als ontmoetingsplaatsen beknelt. 'Ook zie je dat mensen die als jongen geboren zijn moeilijk in vrouwen kleren op straat kunnen verkeren.'

De nieuwe partij maakt zich sterk voor transgenders en krijgt waarschijnlijk als lijsttrekker: Jeanine Squirrel. Queer hoopt op veel steun bij de verkiezingen van 21 maart volgend jaar.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media