Back to Top
Dinsdag 19 juni
86146 users - nu online: 1223 people
86146 users - nu online: 1223 people login

NIEUWS


Di 05 sep, 2017 1:18

LHBT-vluchtelingen laten zich massaal horen


Petitie #NietGayGenoeg op 5 september naar Tweede Kamer

Ze zijn gewend te zwijgen, maar morgen laten ze bij de Tweede Kamer van zich horen. Ruim honderd LHBT-asielzoekers die uitgezet dreigen te worden naar voor hen onveilige landen, vragen aandacht voor hun situatie. Ze doen dat voorafgaand aan de aanbieding van de petitie #NietGayGenoeg aan de commissie Veiligheid & Justitie. Nog nooit vond in Nederland zo'n grote demonstratie van LHBT-asielzoekers plaats.

De LHBT-asielzoekers komen morgen samen op de Hofplaats. Daar wordt hen onder meer door Kamerleden van GroenLinks, SP en  PvdA een hart onder de riem gestoken. Beauty with brains Dolly Bellefleur presenteert de door LGBT Asylum Support georganiseerde bijeenkomst.

Middels de petitie #NietGayGenoeg pleit LGBT Asylum Support bij de staatssecretaris om invoering van een nieuw systeem van beoordelen. De wijze van ondervragen zou niet langer louter op het proces van bewustwording en zelfacceptatie moeten ingaan. Wanneer een LHBT-asielzoeker door de IND afgewezen wordt, moet deze zich kunnen wenden tot een onafhankelijke commissie. In deze commissie kan een veel bredere beoordeling plaatsvinden door o.a. gedragsdeskundigen en psychologen.

Na de manifestatie op de Hofplaats biedt LGBT Asylum Support samen met Dolly Bellefleur en zes LHBT-asielzoekers uit Iran, Irak, Afghanistan, Trinidad/Tobago, Jamaica en Tsjetsjenië de petitie aan in de Statenpassage van het gebouw van de Tweede Kamer.

 

Over de manifestatie

Dolly Bellefleur zal de sprekers ontvangen en voorstellen. Tussendoor zal zij het publiek bezighouden als entertainer.

Sprekers:

Sandro Kortekaas, Voorzitter LGBT Asylum Support

GroenLinks: Kathelijne Buitenweg en Nevin Ozutok

SP: Jasper van Dijk

Partij van de Arbeid: Kirsten van den Hul

 

Tijdstip:

5 september

12.30-13.30 Hofplaats

13.30-13.45 aanbieding petitie Statenpassage
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visit


Queers Café


New gay bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media