Back to Top
Woensdag 13 Dec
86034 users - nu online: 1081 people
86034 users - nu online: 1081 people login

NIEUWS


Zo 06 aug, 2017 3:11

VVD, laat bezwaar tegen PrEP varen!


Aidsfonds, COC en Hiv Vereniging, vroegen gisteren expliciet aan de VVD om de hiv-preventiepil PrEP in Nederland toegankelijk te maken.  Dan deden ze met een opvallende actie tijdens de Canal Parade in Amsterdam. De oproep wordt getoond op een groot spandoek, opgehangen aan een zeppelin, boven de Amsterdamse grachten.  De VVD vaarde  mee met een eigen boot tijdens de botenparade.

 

Hallo VVD,

PrEP is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Elk jaar nog 900 hiv-infecties !

Dat is toch niet normaal!

Dat is de tekst aan de zeppelin, boven de botenparade in Amsterdam. In een brief vragen Aidsfonds, COC en Hiv Vereniging de VVD nadrukkelijk om de bezwaren tegen PrEP te laten varen. Juist een liberale partij zou het cruciale belang van PrEP moeten inzien.

Hiv-epidemie

In Nederland is de hiv-epidemie nog steeds niet helemaal overwonnen. Dat komt omdat niet alle beschikbare preventiemiddelen worden ingezet. PrEP, de pil die hiv voorkomt, is nog steeds niet toegankelijk in Nederland voor iedereen die risico loopt op hiv.  Minister Schippers schuift een besluit voor zich uit. De VVD in de Tweede Kamer onthoudt haar steun aan voorstellen om PrEP toegankelijk te maken.

In landen waar PrEP wel toegankelijk is, zijn spectaculaire dalingen te zien in het aantal hiv-infecties. In Londen zelfs tot 40% minder in twee jaar tijd!  

PrEP biedt de unieke kans om definitief een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland.  

 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media