Back to Top
Vrijdag 20 Jul
86167 users - nu online: 1283 people
86167 users - nu online: 1283 people login

NIEUWS


Wo 02 aug, 2017 21:11

Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam


De GGD Amsterdam biedt ook tijdens de komende Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan homo-/biseksuele mannen. Sinds een aantal jaar is er een daling van het aantal hepatitis B-infecties onder deze doelgroep in Amsterdam. Onderzoek heeft aangetoond dat deze afname te danken is aan het landelijke hepatitis B-vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in Amsterdam loopt. Ondanks deze daling van het aantal hepatitis B-gevallen, benadrukt de GGD dat circa 10.000-12.000 homo-/biseksuele mannen nog niet gevaccineerd zijn, en ze roept hen op zich alsnog te laten vaccineren.

 
Sinds 2002 worden homo-/biseksuele mannen in Amsterdam in het kader van een landelijk vaccinatieprogramma gratis gevaccineerd tegen hepatitis B. De gratis vaccinatie wordt bij de GGD aangeboden op de Soa-polikliniek en de afdeling Infectieziekten. Sinds 2006 vaccineert de GGD ook in het uitgaanscircuit. Een team van mannelijke verpleegkundigen en wervers trekt er één keer per maand op uit om mannen in het uitgaanscircuit te informeren en vaccineren. Sinds de start van het landelijke vaccinatieprogramma zijn er via het programma ruim 19.000 mannen   gratis gevaccineerd in Amsterdam. De GGD schat echter dat er in haar werkgebied circa 10.000-12.000 homo-/biseksuele mannen nog niet gevaccineerd zijn. Ook mannen van buiten Amsterdam zijn van harte welkom voor hun (vervolg)vaccinatie.

Gemakkelijk overdraagbaar

Naar schatting 1 op de 5 mannen in Amsterdam die seks heeft met mannen, komt in aanraking met hepatitis B. Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen. De lever kan er blijvend beschadigd door raken en er kan leverkanker ontstaan. Verder kun je het virus bij je blijven dragen zonder dat je klachten hebt. Je kunt het gemakkelijk overdragen, bijvoorbeeld via seksueel contact of bloed-bloedcontact, maar ook door het delen van scheermesjes, nagelschaartjes, tandenborstels e.d. Het virus is zeer besmettelijk, circa honderd maal besmettelijker dan hiv. Gebruik van condooms verkleint de kans op hepatitis B, maar beschermt niet volledig. Alleen een serie van drie vaccinaties kan hepatitis B voorkomen.

 

Vaccineren tijdens de Pride Amsterdam

Verpleegkundigen van de GGD Amsterdam zijn tijdens de Pride aanwezig op:

Vrijdag 4 augustus:          Westermarkt, homomonument 19.00 – 23.00 uur

Zaterdag 5 augustus:      Reguliersdwarsstraat 33-H van 14.oo – 19.00 uur

 

Een afspraak maken is niet nodig.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018
Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit


Gays&Gadgets


Gay Shopping for anything gay

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media