Back to Top
Dinsdag 20 maart
86094 users - nu online: 1327 people
86094 users - nu online: 1327 people login

NIEUWS


Wo 26 jul, 2017 18:34

Trump: Geen transgenders in het leger


President Trump wil geen transgenders toelaten in het Amerikaanse leger. Hij heeft dat naar eigen zeggen besloten in overleg met de legerleiding en militaire deskundigen.

Vorig jaar, onder Trumps voorganger Obama, had het Pentagon juist een begin gemaakt met het toelaten van transgenders. Sinds 1 oktober 2016 kunnen militairen een medische behandeling krijgen om van geslacht te veranderen en die wijziging ook doorvoeren in de personeelsadministratie. Daarvan zouden inmiddels zo'n 250 militairen gebruikmaken.

Het was de bedoeling dat openlijke transgenders per 1 juli 2017 ook als rekruut zouden worden toegelaten, op voorwaarde dat ze al minstens anderhalf jaar goed functioneren in hun gewenste geslacht. Maar eind juni besloot de legerleiding de toelating met zeker een half jaar uit te stellen.

"Enorme medische kosten"

Wat Trump betreft komt het er helemaal niet meer van. Hij schrijft op Twitter dat het leger gericht moet zijn op klinkende overwinningen en niet moet worden belast met de "enorme medische kosten en verstoringen die transgenders met zich meebrengen".

Hij zegt dat transgenders op geen enkele manier in het leger kunnen dienen. Dat betekent dus in ieder geval dat mensen die een geslachtsverandering willen ondergaan, niet in dienst kunnen komen. Wat er gebeurt met de transgenders die nu al in dienst zijn, is onduidelijk.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018
LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


Toddities


Art gallery for artists and their admirers

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media