Back to Top
Vrijdag 20 Jul
86167 users - nu online: 1330 people
86167 users - nu online: 1330 people login

NIEUWS


Wo 26 jul, 2017 18:25

Reguliersdwarsstraat toch onderdeel Gay Pride Amsterdam


De Reguliersdwarsstraat gaat dit jaar toch meedoen aan de festiviteiten rondom de Pride in de stad. Eerder waren de gemeente en horecaondernemers in de straat met elkaar in conflict gekomen.

Volgens burgemeester Van der Laan wilde de Reguliersdwarsstraat zich niet meer profileren als homostraat. Dat bleek te gaan om een misverstand, zegt de burgemeester nu. Ook was er ruzie over de 'parapluvergunning' van de organisatie van de Pride. Ondernemers wilden hier niet onder vallen, omdat zij die te streng en te duur vonden. De gemeente wilde dit juist wel.


Vorige week ging de gemeente, een aantal horecaondernemers en stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) al met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen. Die kwam er toen niet. Tijdens een nieuw gesprek zijn er wel afspraken gemaakt over de veiligheid en de financiële bijdragen van de ondernemers aan de benodigde maatregelen hiervoor.


De Reguliersdwarsstraat valt nu wel onder de zogeheten ‘parapluvergunning’. Ook worden er alleen kleinschalige feesten georganiseerd op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus. Er komen geen buiten podia. Dit om overcrowding te voorkomen. Tijdens eerdere edities was hier namelijk meerdere keren bijna sprake van.


Bewoners en ondernemers in de buurt worden in de loop van de week verder geïnformeerd over de feesten en de maatregelen. Alle partijen zeggen blij te zijn dat de Reguliersdwarsstraat weer officieel deel uitmaakt van de Pride. De komende dagen werken de partijen de afspraken verder uit.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018

Sauna NieuweZijds
Gay Sauna Amsterdam
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media