Back to Top
Donderdag 19 Jul
86164 users - nu online: 1244 people
86164 users - nu online: 1244 people login

NIEUWS


Vr 21 jul, 2017 18:41

Binnenstadbewoners verliezen rechtszaak: Gay Pride mag doorgaan


Wijkcentrum d'Oude Stadt, dat zegt te spreken voor een groot aantal bewoners van stadsdeel Centrum, wilde dat de vergunning voor het evenement ingetrokken zou worden vanwege te zuinige geluidsvoorschriften.

Het toegestane geluidsniveau zou zes tot zeven keer hoger zijn dan dat op een doordeweekse avond op de Zeedijk. Zij zijn bovendien verrast door het extra feest op de Dam.

De rechter is het niet eens met hun bezwaren. De voorwaarden voor de vergunning zijn strenger dan die vorig jaar. Ook hebben de bewoners niet kunnen aantonen dat de geluidsnormen te soepel zijn.

Ook vorig jaar ging het Wijkcentrum met exact dezelfde klachten naar de rechter en ook toen werden alle bezwaren door de rechter afgewezen.

De Amsterdam Gay Pride hoort bij een open en tolerante stad," zei de advocaat van de gemeente eerder. "Het evenement staat symbool voor de stad die wij willen zijn. Wij kunnen niet tot in het oneindige doorgaan met het aanpassen van de eisen. Als de Pride moet voldoen aan alle eisen die het wijkcentrum stelt, dan betekent dat maar één ding: dat er helemaal geen evenement meer is."
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
Bear Necessity


The attitude-free hairy-men dance party

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media