Back to Top
Donderdag 19 Jul
86164 users - nu online: 1238 people
86164 users - nu online: 1238 people login

NIEUWS


Di 11 jul, 2017 22:00

D66 wil 'Roze in Blauw'-politietraining in heel Europa


D66-Europarlementariër Sophie in ‘t Veld roept op tot een Europees ‘Roze in Blauw’ trainingsprogramma voor politieagenten om de aangiftebereidheid onder LHBTI’s te vergroten. In ‘t Veld: "Homofobie en discriminatie zijn helaas aan de orde van de dag, terwijl de drempel voor LHBTI’s om naar de politie te gaan nog altijd hoog is. Door politiemensen in heel Europa les te geven over dit onderwerp en de zichtbaarheid van Roze in Blauw-teams te vergroten, kunnen we die drempel verlagen.”

Europees trainingsprogramma

In ‘t Veld schreef een brief aan de Europese Politieacademie CEPOL naar aanleiding haar bezoek aan de Gay Pride in Parijs in juni. Ze ging toen in gesprek met vertegenwoordigers van Roze in Blauw (RiB) en de Franse zusterorganisatie Flag!. In ‘t Veld: "Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoeveel het voor de LHBTI-gemeenschap betekent dat RiB-agenten als Ellie Lust in uniform met een Gay Pride meelopen. In Frankrijk kan dat nog niet. Juist met Europese trainingen kunnen we daar verbetering in aanbrengen. Zo kunnen Franse politiecollega's hopelijk in 2018 ook in uniform de diversiteit vieren!"

Kennis delen

De RIB-politieteams bemiddelen en ondersteunen bij aangiftes van LHBTI-gerelateerde incidenten. Sinds de komst van RiB is het aantal meldingen van geweld tegen homo's in Nederland gestegen. In ‘t Veld: "Het Nederlandse voorbeeld laat zien dat zichtbaarheid van LHBTI-politiemedewerkers van grote waarde is voor LHBTI’ers. CEPOL moet deze kennis en ervaring gebruiken om een Europees trainingsprogramma op te zetten zodat de diversiteit binnen de politie stijgt en er meer kennis is van de aanpak van haatmisdrijven. Nog te vaak blijft LHBTI-geweld onbestraft.”
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media