Back to Top
Donderdag 19 Jul
86164 users - nu online: 1238 people
86164 users - nu online: 1238 people login

NIEUWS


Di 11 jul, 2017 21:45

'Bewoners ervaren geen overlast van Gay Pride'


Om dat aan te tonen schermde de gemeente dinsdagmiddag bij de voorzieningenrechter met een nog geheim onderzoek, waaruit zou blijken dat omwonenden het feest waarderen met het onwaarschijnlijk hoge rapportcijfer 8,9.

De rechter buigt zich over een verzoek van Wijkcentrum d'Oude Stadt, dat zich er ook beroept te spreken namens een groot deel van de bewoners in de binnenstad. Zij willen dat de gemeente de vergunning voor de Gay Pride intrekt of aan veel strengere eisen onderwerpt, omdat sprake zou zijn van 'onduldbare overlast' door de harde muziek bij straatfeesten en de wereldberoemde Canal Parade.


Een vertegenwoordiger van de Stichting Amsterdam Gay Pride sprak van een kleine, maar harde kern van klagers, die zijn frustraties over de drukte in de stad afreageert op het homofeest en de Pride 'koste wat kost de nek om wil draaien'.

Ook vorig jaar ging het Wijkcentrum met exact dezelfde klachten naar de rechter, om daar onverrichter zake weer vandaan te komen. De bodemprocedure daarover loopt nog.
 
Het groepje centrumbewoners vindt dat zij niet serieus worden genomen en nauwelijks in de gelegenheid zijn geweest om bezwaar te maken. Het toegestane geluidsniveau zou zes tot zeven keer hoger zijn dan dat op een doordeweekse avond op de Zeedijk. Zij zijn bovendien verrast door toevoeging van een extra feest op de Dam.

 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018


Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media