Back to Top
Donderdag 19 Jul
86164 users - nu online: 1242 people
86164 users - nu online: 1242 people login

NIEUWS


Ma 03 jul, 2017 3:56

Minister Schippers: geen PrEP


Minister Edith Schippers neemt definitief geen besluit over de vergoeding van de hiv-preventiepil PrEP, voordat de Gezondheidsraad met een advies komt. Dat blijkt  uit antwoorden op Kamervragen van D66. Het advies van de Gezondheidsraad over PrEP volgt pas in 2018. Aidsfonds en COC Nederland zijn diep teleurgesteld omdat PrEP intussen honderden nieuwe hiv-infecties in Nederland kan voorkomen.


"Het is onverantwoord om nog langer te wachten met PrEP ”, zegt directeur Louise van Deth van het Aidsfonds. "Minister Schippers kiest voor de formele weg en wil eigen advies, terwijl we elke dag die we wachten ongeveer 1 hiv-infectie kunnen voorkomen door PrEP in te zetten. Het is bijzonder schrijnend dat de minister hier geen oog voor heeft. Nederland was ooit voorloper in de bestrijding van hiv/aids met pragmatische en effectieve maatregelen. Deze positie raakt Nederland kwijt.”

Aidsfonds en het COC roepen al langer op om PrEP beschikbaar te maken voor mensen die dit nodig hebben, en doet deze oproep vooral aan de partijen die betrokken zijn bij de formatie van een nieuwe regering.

Volgens onderzoek kan PrEP in Nederland leiden tot een daling van 25 procent van het aantal hiv-infecties. Rapportages uit steden als Londen, waar PrEP wordt ingezet, laten dalingen van wel 40 procent zien.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media