Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1336 people
86122 users - nu online: 1336 people login

NIEUWS


Di 09 mei, 2017 1:04

Hand in hand tijdens Walk of Love


Op zaterdag 20 mei a.s. organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de tweede keer de Walk of Love door de Utrechtse binnenstad. Na ophef vorige week over een reportage van het BNN-programma Spuiten & Slikken roepen zij iedereen op hand in hand mee te lopen. De Walk of Love start om 13.00 uur vanaf het Domplein.


De Walk of Love is een kleurrijke optocht door het Utrechtse centrum waarmee op positieve wijze de liefde wordt gevierd. De liefde in al haar diversiteit. Dat Utrecht niet zo tolerant is als wellicht gehoopt bleek vorige week door een reportage van BNN-presentator Jurre voor het televisieprogramma Spuiten & Slikken door de Utrechtse binnenstad. Hij liep telkens een paar minuten hand in hand met verschillende jongens en dat ging niet zonder negatieve reacties. "Juist deze reportage zou een motivatie moeten zijn om wel hand in hand te gaan lopen! Te vaak passen LHBTI's zich aan om negatieve reacties te voorkomen, maar ik hoop echt dat we dit kunnen doorbreken. Tijdens de Walk of Love zijn we met velen en we roepen dan ook iedereen op om hand in hand mee te lopen", aldus Simon Timmerman (COC Midden-Nederland).


De eerste editie, vorig jaar mei, was een groot succes met ruim 300 deelnemers. De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. "In goed overleg met de gemeente en veiligheidsdiensten hebben we de route voor dit jaar iets aangepast, deze is een stukje langer. Ook zorgen we deze editie voor muzikale ondersteuning. De grootste regenboogvlag van Nederland, ruim 20 meter lang, ontbreekt natuurlijk niet en vormt het middelpunt van de optocht", aldus Joost de Vries (Midzomergracht Festival).

Start vanaf Domplein

De Walk of Love 2017 start op het Utrechtse Domplein en voert onder andere langs het oude Stadhuis, Janskerkhof, Stadsschouwburg, Voorstraat, Neude, TivoliVredenburg, Catherijnekade en eindigt uiteindelijk op Jacobskerkhof. Iedereen die wil meelopen wordt verwacht om 13.00 uur op het Domplein. De organisatoren nodigen juist niet alleen de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homo, bi, transgender) uit om mee te lopen, maar ook iedereen, individuen en organisaties, die zich verbonden voelen met de positieve boodschap.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
Ebab - locatie Prinsenstraat


Ebab, Enjoy Bed And Breakfast

meer info |visit


RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media