Back to Top
Dinsdag 19 juni
86146 users - nu online: 1216 people
86146 users - nu online: 1216 people login

NIEUWS


Di 18 apr, 2017 22:25

Programma Pride Amsterdam uitgebreid met Zandvoort & Vondelpark


Kunstenaars, locaties, culturele instellingen en ondernemers worden door stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) opgeroepen om (culturele) activiteiten aan te melden. Met de oproep wil de stichting het programma voor 2017 verder vorm geven. Pride Amsterdam begint zaterdag 29 juli en duurt tot en met zondag 6 augustus. De botenparade is zaterdag 5 augustus. Vanwege het succes van afgelopen jaar tijdens EuroPride 2016, zijn de activiteiten in het Vondelpark onder naam ‘Park Pride’ behouden. Nieuw dit jaar: Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee.

Pride Park

Na het succes van vorig jaar (Roze Zaterdag) in het Vondelpark kon een vervolg niet uitblijven. Onder de naam ‘Pride Park’ wordt dit jaar het Vondelpark wederom in het teken gezet van liefde en gevuld met een regenboog aan LHBTI-activiteiten.

Als opening van Pride Amsterdam 2017 wordt om 12:00 uur ’s middags eerst de PrideWalk vanaf de Dam naar het Vondelpark gelopen. Daar zullen de Pride-activiteiten om 13:00 uur in alle hevigheid losbarsten. Er is weer een zogenoemde ‘rainbowmarkt’ waar van alles gekocht kan worden of waar bezoekers zich kunnen informeren over allerlei LHBTI-organisaties en verenigingen.

"Kom je sportief gekleed dan kan je meedoen aan een clinic zelfverdediging, rugby of een potje volleybal spelen”, aldus directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. "De vrouwen hebben zelfs een heel voetbaltoernooi op het programma staan. In het prieeltje gaan ze met elkaar in debat over vraagstukken als ‘women empowerment’. Verder zullen er in het kader van meer biculturele lesbische zichtbaarheid fotoframes in het park geplaatst worden met prachtige portretten.

Voor de jeugd is er een speelveld gereserveerd om elkaar te ontmoeten, te dansen in een silent-disco, samen lekkere non-alcoholische cocktails te maken of om op een bezem te vliegen en een potje zwerkbal te spelen. In het Openlucht Theater komen artiesten als Shary Ann, Loïs Lane, Sjors van der Panne en natuurlijk Anita Meijer optreden.”

Evenementen aanmelden

Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival Pride Amsterdam bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Evenementen kunnen vanaf heden worden aangemeld via www.pride.amsterdam . Evenementen kunnen tot en met de dag voor aanvang worden aangemeld en worden zichtbaar in de Pride-agenda op www.pride.amsterdam en in de festival-app vanaf 1 juni. Er zijn twee nieuwe categorieën: Beach (vanwege Pride at the Beach) en Park (vanwege het Vondelpark).

De Stichting Amsterdam Gay Pride wil met Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s.

Thema van de aankomende Pride is ‘This Is My Pride’. Spee: "We gaan dit jaar met Pride ‘back to basic’. Het negen dagen durende festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement. Dit jaar gaan we terug naar de kern van ons ontstaan en zetten we aan de ene kant de Amsterdamse ‘LHBTI- community’ en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen, centraal. Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI’s (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn. Immers, ook de tolerantie en acceptatie in Nederland staat onder druk.”

Globaal programma overzicht 2017

- 29 juli | Pride Walk & Pride at the Park (Vondelpark) (11.00 - 23.00 uur) -

- 31 juli t/m 2 augustus | Pride at the  Beach in Zandvoort aan Zee

- 2 & 3 augustus | Openlucht bioscoop Nieuwmarkt

- 3 augustus | Senior Pride concert Oudezijds Voorburgwal

- 4 & 5 augustus | Straatfeesten - 5 augustus | Botenparade

- 6 augustus | Slotfeest op de Dam
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Damage
30 juni 2018, Antwerpen

Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media