Back to Top
Donderdag 21 juni
86146 users - nu online: 1114 people
86146 users - nu online: 1114 people login

NIEUWS


Do 12 jan, 2017 23:39

Klachten drag queens tegen politie gegrondDe klachten ingediend tegen de politie na een uitgaansincident in september 2016 zijn door een onafhankelijke commissie gegrond verklaard.

Een onafhankelijke commissie van de politie in Limburg heeft klachten van een groep drag queens deels gegrond verklaard. De in vrouwenkleren gehulde mannen werden september vorig jaar lastiggevallen door een groep jongeren, de aanwezige politie ondernam nauwelijks actie. En dat had wel gemoeten, oordeelt de commissie nu. De agenten hadden om te beginnen zichzelf moeten identificeren en daarnaast hadden zij de gegevens van de groep jongeren moeten noteren. Eerder meldde de politie dat de betrokken agenten niets viel te verwijten en - in één moeite door - dat de politie een een ‘lerende’ organisatie is.Lady Galore en twee andere dragqueens die zaterdagavond in Café Rosé van COC Limburg hadden opgetreden, werden op de Markt in Maastricht lastig gevallen door een aantal jongeren. De wijze waarop aanwezige politieagenten in deze situatie ingrepen, roept vragen op bij COC Limburg en bij Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch.

Na het optreden bij het COC Limburg kwamen de dragqueens Lady Galore, Delicious en Patty Pam op de Markt een groep van twaalf aangeschoten jongeren tegen. In het voorbijgaan werden de dragqueens uitgescholden. ‘Kankerflikker’ en ‘raak me niet aan, straks heb ik aids’, werd er geroepen. "Twee van die jongens bespuugden me zelfs”, zegt Delicious.

Daarop ontstond een schermutseling waarbij over een weer werd geduwd en een van de dragqueens ook nog gestompt werd. Twee toegesnelde politieagenten hebben de partijen gescheiden en de dragqueens weggestuurd. Dat laatste stuit op onbegrip bij de dragqueens. Ze vinden dat ze als slachtoffers door de politie juist in bescherming hadden moeten worden genomen. De dragqueens zijn bovendien kwaad over een opmerking van een van de agenten. "Wat verwacht je als je zó gekleed de straat op gaat”, zou hij gezegd hebben.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media