Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1338 people
86122 users - nu online: 1338 people login

NIEUWS


Wo 11 jan, 2017 5:14

Arrestaties om afpersing via whatsapp


De politie heeft zeven jongens en mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze via seksadvertenties mensen afpersten. De slachtoffers reageerden op advertenties die ze op internet tegenkwamen. Via berichtendienst WhatsApp dachten ze seksafspraken te maken, maar vervolgens kregen ze te horen dat hun familie erover geïnformeerd zou worden als ze niet betaalden.

Na een eerste betaling eisten de oplichters meer geld. Het bedrag liep volgens de politie op tot 1000 euro en soms zelfs meer. Vermoedelijk zijn er verspreid door Nederland in totaal tientallen slachtoffers en hebben de afpersers hen in totaal tienduizenden euro's afhandig gemaakt. Doordat een van de gedupeerden in september vorig jaar naar de politie stapte, kwam de zaak aan het rollen.

De zeven verdachten zijn tussen de 16 en 22 jaar. Ze werden in december al opgepakt in Delft en Den Haag, maar de politie kwam er pas begin januari mee naar buiten.

De politie wijst erop dat de daders vaak makkelijk informatie over hun slachtoffers konden verkrijgen; namen van hun familieleden zochten ze op via ,,veelal slecht afgeschermde profielen'' op sociale media zoals facebook.

Ook op gay-datingsites zijn dergelijke mensen aktief die om je whatsapp vragen.

Slachtoffers van dit soort oplichterij en afpersing raadt de politie aan om niet te betalen en aangifte te doen.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018


Damage
30 juni 2018, Antwerpen

t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media