Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1337 people
86122 users - nu online: 1337 people login

NIEUWS


Di 10 jan, 2017 12:24

Homohaat speelde geen rol bij steekpartij azc Bellingwolde

De steekpartij in het asielzoekerscentrum in het Groningse Bellingwolde, vorig jaar september, werd niet ingegeven door homohaat. Dat stelden het Openbaar Ministerie en de verdachte vandaag in de rechtbank in Groningen.

De stichting LGBT Asylum Support, een schakel tussen lgbt'ers en andere Nederlandse organisaties die asielzoekers willen helpen, claimde later in het Dagblad van het Noorden dat het slachtoffer werd neergestoken omdat hij homoseksueel is.

In de rechtbank bestreden de verdachte en zijn advocaat deze lezing. 'Nee, nee, nee. Dat is niet waar, het is echt niet waar', zei de verdachte. Volgens de Tunesiër werd hij boos omdat de Iraniër hem een joint zonder marihuana verkocht. 'Hij heeft mij bedonderd.' Het slachtoffer heeft een andere verklaring voor het steekincident. Hij kwam uit een andere ruimte in de kamer waar de Tunesiër was en werd daar vanuit het niets gestoken. Hij ontkent dat hij ooit drugs heeft verkocht.

Volgens het slachtoffer heeft hij van iemand anders gehoord dat de Tunesiër hem in het hart wilde steken. 'Hij zou in het paradijs komen als hij een niet-moslim zou doodsteken.'
Ter zitting bleek dat de Tunesiër kampt met psychische problemen en verslaafd is aan drank en drugs. Het verhaal dat het zou gaan om homohaat heeft zijn advocaat Marten Arnold zeer verbaasd. 'Zeker omdat mijn cliënt zelf ook homo is.' Ook het OM denkt niet dat homohaat een rol speelde. 'Uit geen enkel onderzoek blijkt dat het gaat om geweld vanwege de geaardheid of het geloof van het slachtoffer', aldus de officier van justitie.

Het OM eist een celstraf van 18 maanden tegen de Tunesiër. De verdachte zal in principe worden uitgezet naar Bulgarije, waar hij als eerste asiel aanvroeg. De rechter doet over twee weken uitspraak.
 

Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media