Back to Top
Woensdag 23 mei
86122 users - nu online: 1337 people
86122 users - nu online: 1337 people login

NIEUWS


Vr 06 jan, 2017 15:49

Inschrijving Botenparade Pride Amsterdam van start


De inschrijving voor het hoogtepunt van de Amsterdamse Pride, de Botenparade, is van start gegaan. Inschrijven kan van 5 januari tot en met 5 februari 2017. Op 12 februari worden in de Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht te Amsterdam de deelnemers bekend gemaakt. Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar een ballotagecommissie de inschrijvingen beoordelen en kijken of deze geschikt genoeg zijn voor een deelname aan de botenparade.

In totaal kunnen er weer 80 boten meevaren. Mochten er meer dan 80 geschikte partijen zijn, dan zal er geloot worden. De Amsterdam Gay Pride wordt dit jaar van 29 juli tot 6 augustus 2017 gehouden, de botenparade wordt op zaterdag 5 augustus gevaren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.pride.amsterdam. Praktijk wijst uit dat er veel meer inschrijvingen zijn, dan uiteindelijk toegelaten kunnen worden.

"Door te werken met een ballotagecommissie kunnen we enigszins sturen op de kwaliteit en de inhoud van de botenparade”, stelt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride (AGP). "Dit heeft afgelopen jaar tijdens EuroPride 2016 uitstekend gewerkt en daarom hebben we besloten dit systeem te handhaven.” Allerlei aspecten worden door de ballotagecommissie beoordeeld zoals: waarom doen mensen mee, wat zijn de plannen, hebben ze eerder meegedaan, wat is de boodschap die de deelnemers willen overbrengen en hoe wordt het AGP- thema verwerkt.”

Deelnemers aan de botenparade hebben, na de bekendmaking, ruim 4 maanden de tijd om hun plannen voor de boot ook daadwerkelijk te realiseren. De ballotagecommissie staat onder voorzitterschap van Frits Huffnagel (voorzitter AGP) en bestaat verder uit de AGP-bestuursleden Marie Ricardo (COC), Josee Rothuizen (Senior Pride) en Cornald Maas, die voor AGP in de jury van de Botenparade zit.

Thema

Thema van de aankomende Pride is ‘This Is My Pride’. Het thema van dit jaar wordt op twee manieren geïnterpreteerd. Lucien Spee: "We gaan dit jaar met Pride ‘back to basic’. Het negen dagen durende festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement, een icoon met een voorbeeldfunctie. Dit jaar gaan we terug naar de kern van ons ontstaan en zetten we aan de ene kant de Amsterdamse ‘LHBTI-community’ en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen, centraal.

We maken een pas op de plaats en kijken we met elkaar terug op hoe we dit bereikt hebben en hoe we onze toekomst zien. Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI’s (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn en hen daar ook trots op te laten zijn. Uiteraard geïnspireerd op Shirley Bassey's ‘This Is My Life’. Immers, ook de tolerantie en acceptatie in Nederland staat onder druk, daar moeten we aandacht voor blijven vragen. Ofwel: This Is My Pride. Dit is mijn festival. Dit is wie ik ben.”  Pride Amsterdam biedt een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 322, juni 2018
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media