Back to Top
Dinsdag 18 juni
86325 users - nu online: 1289 people
86325 users - nu online: 1289 people login

NIEUWS


Ma 03 jun, 2019 14:03

Pride-bezoekers met boot moeten vignet kopen voor Canal Parade


Bezoekers aan de Pride die met een boot langs de kant willen genieten van de Canal Parade moeten voortaan een speciaal vignet kopen om aan te leggen langs de route. Zonder vignet is het niet meer mogelijk om langs de route te liggen.

De kosten voor een vignet lopen nogal uiteen. Voor een boot van maximaal tien meter betaal je tussen de 35 en 175 euro. Voor woonbootbewoners gelden weer andere regels. Zij kunnen een bewoners-ticket aanvragen. De verkoop van de vignets starte vanmiddag om 12.00 uur via een speciale website.

Overlast commerciële feestjes

Met de maatregel willen de gemeente en de organisatie van de parade overlast van commerciële niet-officiële feestjes tegengaan. 'In het verleden kregen we daarover veel klachten van bewoners, maar ook vanuit de LHBT-community. Met deze maatregelen proberen we daar nu iets tegen te doen. De hele route wordt nu officieel evenementen-terrein, wat ons de mogelijkheden geeft om zowel preventief of snel in te kunnen ingrijpen als overlast dreigt', zegt Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam

Versterkte muziek

Eerder werd al bekend dat het vanaf dit jaar verboden is om versterkte muziek te draaien op bootjes langs de kant of op de kade. Voor de boten die meedoen aan de Parade gelden geluidsnormen. Voorheen werden de boten die meededen aan de Parade soms overstemd door muziek op boten langs de kant. Ook lagen er zoveel bootjes langs de kant dat de doorgang wel heel smal werd.

De Canal Parade is op zaterdag 3 augustus. Vanaf woensdag 31 juli 8.00 uur geldt een afmeerverbod op de route van de Parade. Boten die er dan nog liggen worden weggesleept. De kosten daarvoor zijn voor de eigenaar van de boot.

Pride-bezoekers met boot moeten vignet kopen voor Canal Parade
nieuws van Ma 03 jun, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X
    Nieuwsoverzicht  | Amsterdams nieuws

In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media