Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1131 people
86447 users - nu online: 1131 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 332, april 2019 (21)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

Ter ter lering ende vermaeck, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit... Ehhhh kent U deze van vorige maand nog?

       
lees verder


Op de bres voor de mannenliefde II: invloed al die nieuwigheden

Welke invloed hadden al die vernieuwingen rond homoseksualiteit waar de mensen mee kwamen die we hiervoor hebben belicht? Een oud verhaal van sodomie, ontucht, pederastie, tribadie en verkeerde liefhebbers verdween en maakte plaats voor een nieuwe kijk op homoseksualiteit, uranisme, het derde geslacht, seksuele psychopathie, seksuele inversie van betroffenen zelf die auteurs waren, romans en brieven schreven, en van dokters die aan artikelen en boeken werkten.

       
lees verder


Een wereld van verschil: Zuid-Afrikaanse ervaringen

De hanen maken mij wakker. Een flauw licht komt door de kleine raampjes van mijn hut naar binnen. Ik draai me nog even om, maar word even later weer wakker gemaakt door een serenade kukeleku’s. Ach ja, het is tijd om op te staan. Ik stiefel de keuken in het hoofdgebouw binnen en zet een ketel water op het fornuis. Met een lege emmer begeef ik mij naar de watertank en vul de emmer voor een kwart met regenwater. We moeten zuinig zijn met water. Volgens de vrijwilligers zitten er wormen in de watertanks.

       
lees verder


Undertøj

Hoewel de naam anders doet vermoeden is Undertøj opgericht in Amsterdam. En wel met als simpel uitgangspunt om mooie boxers voor mannen te maken, zonder schreeuwende logo’s en kleuren. Het motto van het merk is dan ook “less is more.”

       
lees verder


Voorstel tot bescherming tegen 'Homo-genezing'

Behandelingen waarbij therapeuten proberen om homo’s te ‘genezen’ van hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit moeten wettelijk verboden worden. Daarvoor pleit D66 in de Tweede Kamer. Het COC vraagt al lang om deze bescherming en is blij met het voorstel van D66.

       
lees verder


Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland krijgt Roze Loper

Dekra Certification heeft bij Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland een certificeringsaudit uitgevoerd voor het certificaat ‘De Roze Loper’. De audit is succesvol afgerond en Stichting Ouderzorg Noord-Beveland is hiermee de eerste zorgorganisatie in Zeeland die het certificaat ‘De Roze Loper’ heeft behaald.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Polariseert PrEP?

Lieve Noorderburen, Sinds 1 juni 2017 is PrEP in België terugbetaald. Volgens wetenschappers is het een efficiënt preventiemiddel tegen hiv. Met PrEP zou het aantal hiv-infecties gevoelig dalen. Tot daar de theorie. De praktijk laat, zoals wel vaker, een ander beeld optekenen.

       
lees verder


Uit de kast is geen vanzelfsprekendheid in de sportwereld

Groen Links is in Amsterdam een onderzoek gestart naar het draagvlak voor de Gay Pride. En eind 2018 werd de voetbalwereld opgeschud door #SorryJohan. In korte tijd werd dit onderwerp trending op Twitter en vielen de media buitelend over de hoofdrolspelers. Nederland liep decennia lang voorop wat betreft bijvoorbeeld mensenrechten, maar wordt de laatste tijd links en rechts ingehaald. Is er sprake van een trendbreuk?

       
lees verder


Pride: Herinner het verleden, creëer de toekomst

Voor de internationale Pride-beweging is 2019 een bijzonder jaar. In juni is het alweer vijftig jaar geleden dat in New York de Stonewall-rellen plaatsvonden en dat wordt over de hele wereld herdacht.

       
lees verder


Autobiografie Elton John komt in oktober uit

De in 2016 aangekondigde autobiografie over de Britse zanger Elton John komt in oktober uit. De artiest deelde op Twitter dat hij zijn levensverhaal "in zijn eigen woorden gaat vertellen".

       
lees verder


Gezin in Gevaar zet rupsje nooitgenoeg in tegen transgenderisme

Rupsje Nooitgenoeg als laatste redmiddel tegen transgenderisme. Kent U hem nog? Fred Phelps oprichter van de Westboro Baptist Church? Fervent homo hater waar de hele wereld zich over vermaakte en het begint erop te lijken dat we in Nederland zijn opvolger hebben in de persoon van Hugo Bos met zijn christelijke groepje genaamd “Gezin in Gevaar” U ziet aan creativiteit geen gebrek.

       
lees verder


Absurde anti-homo uitspraak gemeente Bunschoten

Een medewerker van de sociale dienst in Bunschoten heeft een inwoner te verstaan gegeven dat hij beter uit de gemeente kan vertrekken. “Want het is nog steeds een issue als je homo bent, snap je?”, aldus de ambtenaar.

       
lees verder


Britse man als tweede ooit genezen van AIDS door stamceltransplantatie

In Groot-Brittannië is een man genezen verklaard van het AIDS-virus na een succesvolle stamceltransplantatie. Het is het tweede geval ooit waarin de ingreep leidde tot volledige genezing.

       
lees verder


Koningsdag op de Zeedijk

Op 26 en 27 april is het weer zover, heel Amsterdam viert Koningsnacht en Koningsdag. Ook op de Zeedijk zal het weer één groot feest worden, onder leiding van Amsterdams meest gezellige bingoqueen Coby van Dam uit café The Queens Head. Dit jaar heeft Coby een bonte stoet vrienden en vriendinnen uitgenodigd om te komen zingen en performen. We stellen ze even snel voor.

       
lees verder


Hollandse Nieuwe II toont nieuw werk van Nederlandse kunstenaars

Voor de tweede maal organiseert Galerie MooiMan male-art een tentoonstelling met Nederlandse kunstenaars onder de titel Hollandse Nieuwe. Deze groeps-expositie, waarin negen bekende en nog onbekende kunstenaars uit Nederland hun nieuwste werken tonen, duurt tot en met 18 mei.

       
lees verder


Hoe studenten het verleden herinneren en de toekomst creëren

We kunnen er inmiddels echt niet meer omheen: het thema van de Amsterdam Canal Parade is natuurlijk “Remember the Past, Create the Future.” Bij A.S.V.Gay zijn we ontzettend blij met dit thema, want het past uitermate goed in wat wij als studentenvereniging doen.

       
lees verder


Homo's en transgenders bestaan niet in Maleisie, aldus minister

De Maleisische minister voor toerisme, kunst en cultuur, Mohammadin Ketapi, zegt dat er geen homo's lesbiennes biseksuelen of transgenders bestaan in zijn land.

       
lees verder


Jetten: homo's in Nederland kunnen niet onbezorgd hand in hand over straat

D66-leider Jetten is bezorgd over de emancipatie van de lhbti-gemeenschap. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen doen volgens hem soms, onder druk van culturele spanningen, een stapje terug.

       
lees verder


James Ivory’s liefdesfilm Maurice digitaal gerestaureerd

Maurice (GB 1987) van James Ivory, naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster, is terug in de bioscoop in een digitaal gerestaureerde versie (4K). Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, 140 minuten.

       
lees verder


De Tea Dance is terug!

Amsterdam is binnenkort weer een T-dance rijker! Op 7 April kun je aan het eind van je weekend “landen” in café The Queen’s Head op de muziek van Bo Monde en Jakko B.

       
lees verder


Starheid brengt de wereld echt niet verder

Het was in een lente lang geleden dat moeder zich richting sterfbed bewoog. Op een avond vroeg ik aan haar of ze bang was om dood te gaan. “Welnee,” antwoordde ze meteen, “ik ga naar Hetty en ik ga naar God.” God was God en Hetty was haar tweelingzus - en mijn peettante - die een paar jaar eerder reeds was overleden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media