Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1111 people
86447 users - nu online: 1111 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 327, november 2018 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

Ja ja november is net voorbij als U dit leest. Je merkt het meteen, het oeverloze gezijk over hoe zwarte piet er uit moet zien (nou zwart natuurlijk) en met het eerste vorstje vielen ze al gelijk bij bosjes, wie nou ja de artiesten natuurlijk.

       
lees verder


Geniaal, mystiek en onaangepast: het leven van Johan Andreas dèr Mouw

In zijn befaamde bloemlezing De Nederlandse poëzie van de 19de en 20ste eeuw in 1000 en enige gedichten (1979) nam de samensteller, Gerrit Komrij, het maximale aantal van tien gedichten op van Johan Andreas dèr Mouw (1863-1919). Een eerbetoon dat slechts weinig dichters ten deel viel. Schrijver F. Borderwijk noemde hem “waarschijnlijk de allergrootste dichter die ons land heeft opgeleverd.”

       
lees verder


Brief uit Brussel: Zijn homoseksuele artsen beter aanvaard dan lesbische artsen?

Lieve Noorderburen, Ondergetekende werkt en beweegt zich in het Belgische zorglandschap. Ik ken het door en door. Een bevriende medische journalist en columnist met een bijzonder scherpe en analytische pen liet me tijdens een telefoontje weten dat er van zijn hand binnenkort een column zou verschijnen op een medisch-professionele website.

       
lees verder


Blokkeren LHBTI-advertenties door Facebook is zorgelijk

Facebook labelt LHBTI-advertenties als politiek, met blokkering tot gevolg. Dat blijkt uit een artikel van de Washington Post van begin oktober. Het COC vindt het een uiterst zorgelijke ontwikkeling en roept het sociale mediabedrijf op om een einde aan het beleid te maken.

       
lees verder


Bruins wil bloed- en weefseldonatie door homo's makkelijker maken

Minister Bruins wil bekijken of het makkelijker moet worden voor homoseksuelen om bloed te doneren. Dat antwoordde hij op een vraag van D66-Kamerlid Dijkstra in een overleg met de Tweede Kamer. Hij zei dat het in de toekomst misschien makkelijker wordt voor hen om bloed- en weefseldonor te worden.

       
lees verder


Club YOLO schudt de zaken een beetje op in Amsterdam!

Op de historische locatie aan Amstel 178 openden vorig jaar de deuren van Club YOLO. Gay News sprak met eigenaren Valy Pintiuc en Jorge Pessanha over het verleden, het succes en de toekomstplannen.

       
lees verder


Gay Pride Curaçao eist homohuwelijk

Drie organisaties op Curaçao die zich hardmaken voor gelijke rechten en seksuele diversiteit hebben op de Gay Pride in Willemstad een wetsvoorstel aangeboden aan het parlement. Dat moet onder andere het homohuwelijk mogelijk maken.

       
lees verder


Droom van een Vrijbuiter

Eind juli vond in de Beurs van Berlage de presentatie plaats van het boek Droom van een Vrijbuiter. Dit is geschreven door Wil Groot, die al vele jaren in Zuid-Afrika actief is in de strijd tegen hiv en aids. In het boek heeft nu zijn ervaringen vastgelegd in een land dat in bijna alles verschilt van het onze.

       
lees verder


COC-voorzitter en anderen geportretteerd in tentoonstelling Palet van Verzet

Tot eind maart 2019 reist de reizende tentoonstelling Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu van Stichting Aletta. Momenteel is deze te zien in het Onderduikmuseum Aalten. Een van de geportretteerde vrouwen is COC-voorzitter Tanja Ineke.

       
lees verder


Vier mannen hebben seks met mooie vrouw tot de blinddoek afgaat

Een homoseksuele man heeft vier heteroseksuele mannen in bed gelokt, door zich op Tinder voor te doen als mooie vrouw. Pas toen een van de vier mannen zijn blinddoek afdeed, werd duidelijk dat ze er in waren geluisd. De zaak wordt nu behandeld door de rechtbank in de Britse stad Kingston.

       
lees verder


Onderzoek vervolging van homo’s onder oude strafwet

Onderzoek de vervolging van homo- en biseksuelen in Nederland onder het discriminerende oude Strafwetartikel 248bis. Die oproep deed het COC afgelopen maand in een brief aan de Tweede Kamer. “Het is tijd om schoon schip te maken”, “Nederland zou deze episode uit de geschiedenis op waardige wijze moeten afsluiten, net zoals men dat in landen als het Verenigd Koninkrijk en Ierland probeert te doen.”

       
lees verder


Vaste openingsdag van Café Rosé te Maastricht

Het hlbti-café van Maastricht is weer regulier geopend op vrijdag! Café Rosé is het oudste gay café in Maastricht en is toegankelijk voor iedereen. Ervaar een open-minded huiselijke sfeer in hartje centrum. Café Rosé organiseert naast de reguliere bar-avonden ook pub quizzes, karaoke-avonden, bingo-avonden en drag shows!

       
lees verder


Scheur elke dag een nieuwe man: Your Daily Male 2019

Een jaar vol van mannen, maar met kritische ondertoon. Voor de vierde maal verschijnt Your Daily Male, de enige scheurkalender ter wereld met de man als thema, uitgegeven door Galerie MooiMan male-art. Opnieuw hebben tweeënvijftig internationale kunstenaars bijgedragen aan een ruim één kilo zwaar en ruim vier centimeter dik, kleurrijk boekwerk waarin de man in de kunst centraal staat.

       
lees verder


Aanvoerders Profclubs speelden weer met Regenboogband

In navolging op de actie in 2017 droegen alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen, op initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, tijdens de competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband vroegen zij aandacht voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal.

       
lees verder


A.S.V.Gay staat voor diversiteit, ook qua nationaliteit

Op 2 oktober was de wissel-ALV (algemene ledenvergadering) van onze mooie vereniging. Vanaf dit moment zijn wij officieel het negende bestuur der A.S.V.Gay. Fantastisch! Nu kunnen we eindelijk echt aan de slag met onze plannen en ideeën.

       
lees verder


Seksuele diversiteit tijdens IDFA Doc.Filmfestival 2018

Van woensdag 14 november tot en met zondag 25 november vindt de eenendertigste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats in verschillende theaters in de hoofdstad. Zoals de laatste jaren gebruikelijk zijn er ook dit jaar weer diverse documentaires geprogrammeerd die zich, in de meest uitgebreide betekenis van het begrip, met ervaringen binnen de HLBTQ-wereld bezighouden.

       
lees verder


De lol van flamboyante verkleedfestijnen, Halloween of niet

Als u dit leest, bent u misschien net klaar met het uithollen van pompoenen, het passen van uw trollenpak of met het ophangen van nep-spinnenwebben. Het is er de tijd voor. Alhoewel ik gek ben op feestjes en verkleedpartijen, is Halloween vreemd genoeg nooit “mijn” feest geworden.

       
lees verder


IHLIA With Pride

Dit jaar viert Stichting IHLIA, het Nederlandse HLBT-erfgoedcentrum, haar veertig-jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren presenteert IHLIA With Pride; een landelijke campagne en tentoonstelling waarin thema’s uit de strijd van de afgelopen veertig jaar van de HLBTI-beweging worden getoond.

       
lees verder


Mister B is looking for you!

Mister B is onlangs verhuisd naar Prinsengracht 192, een prachtige locatie vlakbij het Homomonument. De nieuwe vlaggenschipwinkel van Mister B heeft, naast het bekende assortiment, een moderne look & feel gekregen. En er is nu ook plaats voor een shop-assistent, misschien iets voor jou?

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit


La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media