Back to Top
Zondag 31 mei
86440 users - nu online: 994 people
86440 users - nu online: 994 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 344, april/ mei/ juni 2020 (26)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Walt Whitman, grootvader van de moderne poëzie en van gay liberation

Hij is 201 jaar geleden geboren en schreef gedichten van onverbloemde erotiek en liefde tussen mannen. De grote man met de witte baard blijft een enigma, een vrije dichter zoals dichters nu eenmaal moeten zijn: Walt Whitman (1819-1892) was en is niet voor één gat te vangen.

       
lees verder


School: ook wij zijn een vast en niet weg te denken deel van de maatschappij

Gisteren schoof ik aan bij de bestuursvergadering van Pink Marrakech, de Nederlands-Marokkaanse LHBT+organisatie wier missie het is vooroordelen te bestrijden, LHBT+ binnen de (Marokkaanse) moslimgemeenschap bespreekbaar te maken, en voor (moslim) LHBT+ers een leefbare omgeving en acceptatie binnen de (eigen) cultuur te maken.

       
lees verder


Vandaag is het Suikerfeest, ik heb uw zoon mogen kennen en van hem mogen houden

Lieve moeder van Saïd, wat hield u van uw zoon. En wat was hij gek op u. Ik heb uw getroebleerde Saïd een week of drie voor zijn dood nog voorgesteld om de randstad uit te gaan. ‘Kom naar Brabant,’ schreef ik hem. Het bleef even stil. ‘Gaat ‘m echt niet worden,’ schreef hij terug. ‘M’n ma wordt gek.’

       
lees verder


Roddel nieuws: ook leuk om te weten

"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

       
lees verder


Gisteren is Saïd Zankoua overleden, Ter herinnering

Lieve papa, Morgen vier je - ergens daarboven - je vijfentachtigste verjaardag. Ik neem aan dat je in je luie wolk met een glas rode wijn in de hand naar een pianoconcert van Mozart luistert. Misschien op een cd. Maar - wie weet - misschien geeft Mozart zelf wel een concertje weg. Ik heb een vraag, papa.

       
lees verder


Jean Paul Gaultier verlaat de modewereld

Modelegendes komen en gaan. Zo moest de modewereld al afscheid nemen van Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Emanuel Ungaro en Karl Lagerfeld, en nu heeft helaas ook Jean Paul Gaultier definitief besloten om de modewereld te verlaten.

       
lees verder


Beeldcolumn magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren: de Maanmot

De maleisische maanmot’s maanachtige vlekken geven dit prachtige wezen zijn naam! Deze mot spint de uiteinden van zijn vleugels in fladderende cirkels om zichzelf te beschermen tegen roofdieren.

       
lees verder


TV Tip: Hollywood op Netflix

Eerst dacht ik, daar heb je weer een serie compleet gestileerd naar de beginjaren van de vorige eeuw, nog net niet in zwart/ wit. Maar na een minuut of tien sloeg de eerste verwondering om in complete verbazing waarom ik niet veel meer van deze nieuwe mini-serie op Netflix had gehoord.

       
lees verder


Moeder, oom en zusje

Eergisteren was het Moederdag. En gisteren werd mijn jongste zusje vijftig. Memorabele dagen. Mijn moeder is al heel lang niet meer onder ons, waardoor mijn broer, zussen en ik alleen nog met tedere weemoed Moederdag vieren.

       
lees verder


Dertigjarig jubileum Dolly La Belle Fleur

Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de HLBTI+-beweging vraagt Dolly al dertig jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie van HLBTI+ in het bijzonder.

       
lees verder


Twee kersverse nieuwe eigenaren voor De Spijkerbar

Met zijn twee kersverse nieuwe eigenaren, Steven en Tomas, breekt er na tweeënveertig jaar van gezelligheid en geborgenheid een nieuw tijdperk aan, één waarin deze gezelligheid voorop blijft staan.

       
lees verder


5 mei 1945, 5 mei 2020, Bevrijdingsdag

5 mei 1945, Mijn moeder was elf jaar oud. Mijn vader negen. Twee oorlogskinderen die, in tegenstelling tot zoveel andere kinderen, de oorlog redelijk hadden doorstaan. Ik ken hun oorlogsverhalen.

       
lees verder


Flair Talk, de nieuwe EP van Lebruce

Flair Talk is de debuut-EP van Lebruce. Lebruce is de muzikale identiteit van de in Nijmegen geboren Sebastian Maurits. Deze artiest combineert de commerciële en theatrale aspecten van een live performance.

       
lees verder


De impact van gentrificatie op ons GLBTIQ-uitgaansleven

Wat is nu in godsnaam "gentrificatie" hoor ik u zeggen. Wikipedia heeft voor mij de meest beknopte, maar ronduit pertinente definitie: "Gentrificatie (Engels: gentrification), in België ook verzaveling, is een proces van opwaardering van een buurt of stadsdeel op sociaal, cultureel en economisch gebied, het aantrekken van kapitaalkrachtige nieuwe bewoners / gebruikers en de daarmee gepaard gaande verdrijving van de lagere klassen uit het stadsdeel."

       
lees verder


Radboudumc opent expertisecentrum voor trans en intersekse jongeren

Het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis heeft sinds 2 maart een Expertisecentrum Gender & Geslacht, de eerste kliniek die zich richt op transgender kinderen en jongeren, waarin ook het reeds bestaande centrum voor variaties in de geslachtelijke ontwikkeling zal opgaan.

       
lees verder


Felicitaties voor onze jarige Koning

Lieve Willem-Alexander, Van harte gefeliciteerd met je drieënvijftigste verjaardag. Ik tutoyeer je maar. Je bent tenslotte slechts maar een jaartje ouder dan ik.

       
lees verder


Voorstel verbod ‘homo-genezing’

Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) komt voor de zomer met een wetsvoorstel om zogenaamde LHBT-genezing te verbieden. Dat maakte hij bekend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.

       
lees verder


Dolly zingt 'Hou vol', een hoopgevende hertaling van de gospelballad

Bij vlagen grijpt deze coronacrisis mij naar de keel maar dan gooi ik maar mijn creativiteit in de strijd. Hoewel het Eurovisie Songfestival is afgelast als gevolg van coronamaatregelen bleef het ‘kriebelen’ om voor het zevende jaar op rij toch de Nederlandse inzending te hertalen.

       
lees verder


Nashville-verklaring volgens OM niet strafbaar

De Nashville-verklaring is volgens het OM niet strafbaar. Dat schrijft het Openbaar Ministerie in een brief aan mensen die aangifte deden tegen de verklaring.

       
lees verder


Ook mijn man is een vluchteling

Nederland erkent Juan Guaidó, maar Amsterdam wil mijn man geen paspoort verstrekken tenzij dictator Maduro daarmee akkoord gaat. Dit besluit staat haaks op het verzoek van de door Nederland erkende interim-president, die oproept om Venezolanen met paspoortproblemen te helpen.

       
lees verder


Uit het studentenleven: Plezier met vriendschappen en verbondenheid

In februari hebben wij natuurlijk uitgebreid ons tweede lustrum gevierd. Nu zou je misschien denken dat we het in maart rustig kregen bij A.S.V.Gay. Maar nee, genoeg stond alweer op de planning!

       
lees verder


Hardhandig optreden tegen LHBTQ’ers neemt toe in Indonesië

Leden van de Indonesische Tweede Kamer hebben een ontwerp-wetsvoorstel “gezinsweerbaarheid” voorgesteld. Het wetsontwerp definieert homoseksualiteit als een afwijking die een bedreiging vormt voor gezinnen, en vereist dat HLBTQ-mensen zich bij de autoriteiten melden voor rehabilitatie, en verlangt van hun families dat ze HLBTIQ’ers aanmelden bij instanties die “gezinsweerbaarheid” in hun pakket hebben.

       
lees verder


Flashback - Van aids toen naar Corona nu

Ik weet dat sommige mensen het ongepast of zelfs beledigend zullen vinden, maar ik zie rare overeenkomsten tussen deze twee pandemieën. Ik vraag me dan ook af wat we kunnen leren van 40 jaar strijd tegen hiv/aids. Er zijn griezelige parallellen met de beginjaren van hiv.

       
lees verder


Onze Suus gaat internationaal

Zij is in 2019 de eerste Miss Leather Nederland en nu gaat onze Suus internationaal. Baanbrekend is zij geweest vanaf het moment dat zij in de schijnwerpers kwam.

       
lees verder


Het is weer lente!

Het is weer lente, de tulp en de wilde hyacint in de tuin staan op het punt van uitbarsten en het markeert de geboortedag van mama Leny. Dit jaar werd ze negenentachtig jaar.

       
lees verder


Zo, we zitten er dus weer midden in...

Zo we zitten er dus weer midden in, niet voor het eerst in mijn leven wordt mijn dagelijkse leven en gang van zaken beheerst door een virus en met mij zitten ontelbare anderen met hetzelfde probleem, namelijk zij die de vreselijke jaren van het Hiv-virus hebben meegemaakt. Natuurlijk er zijn grote verschillen maar de impact op je leven is heel groot en misschien wel vergelijkbaar.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media