Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 929 people
86447 users - nu online: 929 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 343, maart 2020 (24)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Roddel nieuws: ook leuk om te weten

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

       
lees verder


NMBS wil genderneutrale toiletten in alle stations

De NMBS (de Belgische variant van de NS) wil in alle Belgische stations genderneutnale toiletten installeren. Ook zou er minstens één toilet beschikbaar moeten zijn buiten de kantooruren.

       
lees verder


Deense homo's mogen straks, onder voorwaarden, bloed geven

In Denemarken kunnen homo's en biseksuele mannen bloed geven onder voorwaarden. Het land kiest voor een wachttijd (geen seks) van vier maanden.

       
lees verder


Soho mixt het hele alfabet en heeft het allemaal

Een avondje stappen in de Reguliers. Met de huidige corona lock-down van de horeca tot 28 april moeten we er nog even op wachten tot het weer kan, maar het geeft tenminste iets om weer naar uit te kijken.

       
lees verder


Anderlecht riskeert boete voor homofobe spreekkoren

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) boog zich begin februari over de uitlatingen van Anderlechtsupporters die “Alle boeren zijn homo’s” zongen in de thuismatch tegen Club Brugge.

       
lees verder


Het donkere mannelijke model: verboden woorden in de kunst

In de discussies over Zwarte Piet en de Gouden Eeuw, die als begrippen niet meer gebruikt mogen worden, en in de aanloop van een expositie over het slavernijverleden van Nederland in het Rijksmuseum, laat galerie MooiMan de donkere man in de kunst zien.

       
lees verder


Veel van reformatorische scholen hanteren afwijzende verklaringen over LHBTI’s

In de schoolprofielen van veel reformatorische scholen in Nederland staan afwijzende uitspraken over LHBTI’s, zo blijkt uit onderzoek van Pointer van KRO-NCRV. Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Kirsten van den Hul (PvdA) gaan de kwestie aan de orde stellen in de Tweede Kamer.

       
lees verder


Beeldcolumn magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren: de Tapir

De Tapir is een bijzonder dier; vooral baby tapirs met hun unieke gestreepte en gestippelde patronen! Deze kwetsbare baby tapirs hebben deze bijzondere vacht om zich te camoufleren tegen de bosbodems in Zuidoost-Azië en Zuid- en Midden-Amerika, en zijn zo dus beschermd.

       
lees verder


‘Stel duidelijke norm tegen online pesten’

Het COC roept scholen op om een duidelijke norm te stellen: online en offline pesten wegens seksuele oriëntatie en genderidentiteit is onacceptabel. Als het toch gebeurt moet de school optreden.

       
lees verder


Homo emancipatie in de EU: nog veel werk te doen

Het Jaarrapport 2020 van de Europese LHBTI-koepelorganisatie ILGA-Europe schetst een beeld dat op gespannen voet staat met het wijdverbreide idee dat het werk aan LHBTI-emancipatie in Europa is voltooid.

       
lees verder


Australian Open huldigt met tegenzin homohater Margaret Court

Van gevierd tenniskampioen tot verguisd orakel: die route heeft Margaret Court in ruim een halve eeuw afgelegd. De 77-jarige Australische ex-speelster wordt zuinig geëerd voor een exceptionele sportprestatie.

       
lees verder


Ode aan Michou, de blauwe prins van Montmartre

Lieve Noorderburen, Michou is niet meer. Michou wie, hoor ik jullie zeggen? Michou van Cabaret Michou in de artistieke wijk Montmartre in Parijs. Zijn echte naam was Michel Georges Alfred Catty.

       
lees verder


Uit het Studentenleven: Hoera, hoera, we bestaan tien jaar!

We kunnen het nu zeggen, A.S.V.Gay is eindelijk tien jaar geworden. Dat betekent tien jaar aan feesten, maatschappelijke evenementen en bovenal tien jaar een veilige plek creëren voor HLBTQ+-studenten.

       
lees verder


COC Midden-Nederland viert 70ste verjaardag

COC Midden-Nederland vierde haar 70ste verjaardag. De jubilerende vereniging, die actief is voor LHBTI’s in Midden-Nederland, organiseerde een feestelijke receptie in de Utrechtse Nicolaikerk.

       
lees verder


Burgemeester Dales Prijs 2020 voor Ben Loth

De Burgemeester Dales Prijs wordt dit jaar toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen.

       
lees verder


New York hernoemt park naar activiste Marsha P Johnson

Het East River State Park in Brooklyn, New York krijgt binnenkort de naam van Marsha P Johnson. Ze was ook een pionier op het gebied van transrechten en in 1970 richtte ze samen met haar vriendin Sylvia Rivera "Street Transvestite Action Revolutionaries" op, ook bekend als "STAR".

       
lees verder


Divers programma in Spijkerbar tijdens Amsterdam Bear Weekend

Zonder verleden geen heden laat staan een toekomst. Dat geldt zeker voor de Spijkerbar die al vanaf eind jaren ’60 is gevestigd op de kop van de Kerkstraat en die alle tornado’s die over het gay leven heen zijn geraasd heeft doorstaan.

       
lees verder


Beleef de magie van Backdoor!

Het vijfjarig jubileum van Backdoor bood met een uitverkochte Melkweg een fantastische sfeer!

       
lees verder


23e Roze Filmdagen: van 12- 22 maart 2020

UPDATE: Afgelast ivm Corona maatregelen

Bioscoop Het Ketelhuis op het Westergasterrein is dit voorjaar weer elf dagen lang, namelijk van 12 tot en met 22 maart, dé HLBTQ-hotspot van het land. De drieëntwintigste editie bevat weer een imposant aantal prachtige, interessante en soms simpelweg lekkere films. Om in de stemming te komen, loodsen we je langs het ene na het andere hoogtepunt.

       
lees verder


Interview Pieter van Aken, Mr Bear The Netherlands 2019

Pieter van Aken is ook bekend als Pieter Bear en is achtenveertig jaar. Hij is woonachtig en geboren in Den Haag en meesterschilder maar hij richt zichzelf tegenwoordig meer op restauratie van het schilderwerk van oude draaiorgels voor musea en verzamelaars.

       
lees verder


Amerikaanse voorverkiezingen: wie neemt het straks op tegen Trump?

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 worden de 59e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten en staan gepland voor dinsdag 3 november 2020. Zittend president Donald Trump heeft zich verkiesbaar gesteld voor een tweede termijn.

       
lees verder


Hartenp(i)raat

Alhoewel ik sinds 1997 niet meer in Brabant woonde, maar in Rotterdam, kwam ik graag terug naar Breda om met vrienden en familie carnaval te vieren. Op carnavalsmaandag de kou trotseren en in de buurt van de Venise Bar de grote optocht bekijken en biertjes drinken was - en is - gewoon gezellig.

       
lees verder


Amsterdam Bear weekend: van sauna en bear cave tot knuffel van het jaar

Het Amsterdam Bearweekend (ABW), inmiddels traditioneel gehouden tijdens het derde weekend van maart, laat zien dat samenwerking tussen drie partijen in de Amsterdamse gay community succesvol kan zijn.

       
lees verder


Cocktail Fest viert jubileum in de Maassilo op 7 maart!

Het succes van Rotterdam gaat hand in hand met het opnieuw tot bloei komen van de befaamde HLBTI-cultuur in de Maasstad. De terugkeer van diverse welbekende HLBTI-evenementen, de steeds drukker wordende straatfeesten tijdens Rotterdam Pride, het Songfestival dat aanrukt en alweer de vijfde editie van Cocktail Fest laten zien dat de stad weer een aantrekkelijke HLBTI-bestemming is geworden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media