Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1115 people
86447 users - nu online: 1115 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 341, januari 2020 (20)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

Zo.. Ja ja ja veel geluk en zo we weten het allemaal wel.. eens kijken wat de sterren en vooral degenen die het denken te zijn nu weer bedenken om in het nieuws te komen, veel verheffends zal het niet zijn maar goed bij gebrek aan beter moeten we het er maar me doen.

       
lees verder


Beeldcolumn: magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren, de Clownfish

De clownvis is een hermafrodiet; een clownvis die mannelijk wordt geboren heeft de mogelijkheid om in een vrouw te veranderen! Dit gebeurt wanneer de dominante vrouw sterft.

       
lees verder


Op bezoek in Japan bij het Tokyo Pride House

In 2020 worden de Olympische Spelen georganiseerd in Japan, één van de meest paradoxale landen op aarde. Traditie en innovatie, fraaie geisha’s en verslonsde zwervers, zen en geweld, meditatie en doodstraf: het langgerekte, bergachtige land heeft het allemaal.

       
lees verder


Verbetering transgender zorg gaat te langzaam

De lange wachttijden voor transgenderzorg nemen nauwelijks af. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Bruno Bruins (VWS) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In mei 2018 riepen COC Nederland, Transvisie en Transgender Netwerk Nederland (TNN) al op tot snelle en doortastende maatregelen.

       
lees verder


Laagdrempelige GGZ voor homojongeren met hulpvraag

In semi-tolerant Nederland gebeurt steeds meer. Jongens tussen de dertien en achttien jaar, die op school net ander gedrag vertonen, worden soms letterlijk de kast in gepest.

       
lees verder


Seksueel geweld komt het meest voor bij biseksuele vrouwen

Seksueel geweld en grensoverschrijding komen veel vaker voor onder lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) personen dan onder heteroseksuele personen. Maar liefst een derde tot de helft van de biseksuele vrouwen heeft dit meegemaakt.

       
lees verder


TV: Liefde is er voor iedereen!

Het Duitse televisielandschap is kleurrijk en divers, maar schrikt toch ook weer niet terug voor clichéprogramma’s. Op publieke tv-zenders wordt gekookt, gemarchandeerd en gedebatteerd, terwijl commerciële omroepen hulde blijven brengen aan trash-tv, ieder jaar weer op zoek naar nieuwe, niet-succesvolle supersterren en naamloze topmodellen.

       
lees verder


Liturgie voor transgender personen in Protestante Kerk

De Protestantse Kerk in Nederland biedt nu een landelijk vastgestelde liturgie waarvan gebruik gemaakt kan worden in een eredienst waarin een transgender persoon zich met een nieuwe naam presenteert en een zegen ontvangt.

       
lees verder


Toenemende homohaat, slaat de slinger door?

Lieve Noorderburen, Welkom in 2020! In deze column geen plaats voor de obligate beste wensen voor nieuwjaar die u ongetwijfeld reeds in overvloed in ontvangst hebt genomen.

       
lees verder


World Pride gaat in 2023 naar Sydney

Sydney mag in 2023 de World Pride organiseren. De Australische stad werd boven de andere kandidaat-gaststeden Houston, Texas en Montreal verkozen.

       
lees verder


Grondwetswijziging van start!

De parlementaire behandeling van het expliciete verbod op LHBTI-discriminatie in artikel 1 van de Grondwet is afgelopen maand van start gegaan, met de bespreking van het wetsvoorstel van Vera Bergkamp (D66), Kirsten van den Hul (PvdA) en Nevin Ozutok (GroenLinks).

       
lees verder


Mr. Rubber Nederland wint verkiezing Mr. International Rubber

Wat een avond! Tijdens een zinderende show in het historische Vic Theatre te Chicago is wederom een Nederlandse Mister verkozen tot Mister International Rubber.

       
lees verder


Aantal hiv-diagnose blijft dalen

Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. Dat blijkt uit de cijfers over 2018 van Stichting Hiv Monitoring.

       
lees verder


Hirschfeld in ballingschap

Magnus Hirschfeld speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het begrip homoseksualiteit in Duitsland en ver daarbuiten in het begin van de twintigste eeuw. In zijn Institut für Sexualwissenschaft in Berlijn ontvingen hij en zijn naaste medewerkers honderden mensen die informatie en advies over hun seksuele leven en voorkeuren wilden hebben.

       
lees verder


Commentaar: Bizar nieuw meldpunt en twee nieuwe vrienden in de VS

Zo dat zit er weer op... 2019 bedoel ik. Met gelach, veel klapzoenen of een kort prettig nieuwjaar hebben we afscheid genomen van 2019.

       
lees verder


Backdoor viert vijfjarig bestaan in de Melkweg

Het staat al in veel agenda’s genoteerd, maar mocht je het nog niet gepland hebben, op zaterdag 25 januari viert Backdoor haar vijfjarig bestaan. Het lijkt als de dag van gister dat dit HLBT indoor dance evenement voor het eerst werd georganiseerd. Maar Backdoor bestaat toch echt reeds vijf jaar. En dat wordt natuurlijk groots gevierd.

       
lees verder


Kamer debatteert over meerouderschap

De Tweede Kamer debatteerde afgelopen maand met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) over meerouderschap. COC en Meer dan Gewenst drongen er bij Kamerleden op aan om meerouderschap en gezag nu eindelijk goed te regelen.

       
lees verder


Uit het studentenleven: Vol verwachting het nieuwe jaar in

Het is (bijna) alweer 2020, eindelijk een nieuw decennium aangebroken! 2020 is een erg speciaal jaar voor A.S.V.Gay; dit is namelijk het jaar dat A.S.V.Gay haar tweede lustrum gaat vieren. Dit betekent dus dat we op 23 februari tien jaar worden.

       
lees verder


Thursdays are a drag!

In Cafe the Queen's Head op de Zeedijk in Amsterdam is op donderdag een nieuwe wekelijkse traditie: Thursdays are a drag!

       
lees verder


Driekoningen

Mijn moeder zaliger is ooit non geweest. Ze trad rond 1950 toe tot de Orde der Franciscanessen in het Brabantse dorpje Dongen. Een paar jaar later trad ze alweer uit. Het kloosterleven paste niet bij haar. Ze keerde terug naar het profane leven met een onderwijsakte op zak (haar “Katholieke Pedagogiek” van frater Rombouts staat nog steeds in mijn kast) en met een haast onuitputtelijke bron van kennis over kerk, bijbel, paus, Rome en allerlei bekende en minder bekende heiligen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media